מוצרי חלב ללא לקטוז.הייתכן??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצרי חלב ללא לקטוז.הייתכן??
    תומר בהר
    16/11/2009

שלום למנהלי הפורום ולדיאטיקנים.

לפני כמה ימים חברי הטוב סיפר לי עובדה מרעישה..."אין לקטוז בגבינות צהובות" אמר לי ואני,צוחק בקול רם,לא מאמין למישמע אוזני אף על פי שחלק ממני נורא רצה להאמין שדבר כזה אכן קיים.
    לאחר שחיפשתי ברשת התייחסות לנושא זה מצאתי שבחלק מהאתרים נאמר שיש מעט לקטוז בגבינות צהובות ובחלק מהאתרים נאמר שאין לקטוז...הכיצד יתכן מוצר שעשוי מחלב אך אין בו לקוטז?
    מאחר ואני סובל מאי סבילות ללקטוז ברמה מאוד גבוהה אשר מתבטאת בקוצר נשימה מאז היותי ילד,הייתי מעוניין לדעת האם באמת קיימים מוצרי חלב ללא לקטוז לחלוטין.
    ומדוע אני שואל זאת?..מאחר ואי הסבילות ללקטוז היא בעצם סוג של "נכות קולינארית" בעיניי והייתי שמח מאוד לדעת שאכן יש מוצרי חלב נטולי לקטוז לחלוטין ואם אכן קיים דבר שכזה הרי שאלו הם חדשות ניפלאות.לגבי מוצרי הסויה אין שאלה.
    ובכן....האם קיים דבר שכזה?
    אשמח לקבל תשובה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לקטוז במוצרי חלב

טליה לביא
    22/11/2009

תומר בוקר טוב
    תתחיל להכין את הטוסט
    בגבינה צהובה אין לקטוז. הכמות שעלולה להיות היא 0.2% שהיא זניחה.
    יש עוד מוצרים שאינם מכילים לקטוז, מכיון שבתהליך הטכנולוגי מסלקים או מפרקים אותו:
    שוקו שוק 20% פחות סוכר - זה רק בבקבוקים ולא בשקיות,תשיםלב
    דיאט יופלה
    יופלה 360- בקבוקונים של משקה פרוביוטי
    גבינה בולגרית פיראוס . לא מעודנת!!! שים לב
    חלב דל לקטוז. הוא נקרא דל אבל אין בו לקטוז

אלה חדשות היום...חדשות טובות עבורך...
    תהנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו