טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
סליחה על הטורדנות שלי, אבל אני חוששת- שמעתי די מזמן שכתמי החלודה על תחתיות הקומקומים שלנו, הן דבר ממש מסוכן לבריאות, ואחד הגורמים ללצהיימר, למשל. זאת מכיוון שהמתכות שמהן עשוייה התחתית איננה ברזל, כך נאמר. החלפתי בשנים האחרונות כמה קומקומים בגלל היווצרות נקודות וכתמים חומים על התחתית, ואני לא מצליחה לנצח אותם, הם תמיד מופיעים, גם בקומקומים שעולים מאות שקלים. האם באמת יש ממה לחשוש? אם אכן כך, מדובר בתופעה שהרשויות צריכות לתת עליה את הדעת, כי במשאלים מקריים שערכתי, לא מצאתי בית אחד שהקומקום שלו איננו מנוקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לפי מיטב ידיעתי השארית הדבוקה בקומקום מקורה במינרלים שבמים היוצרים בחימום תירכובת הנצמדת לדפנות. אין היא בעייתית אלא רק אסתטית. גם שימוש במים מינרלים יקרה תהליך זהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אלא בכתמים כהים, שחורים או חומים. גם לא מדובר בלכלוך שאפשר להסירו, אלא בחריטות קטנות על גבי הציפוי המתכתי, שאלוהים יודע ממה הוא עשוי, כי ארץ המוצא סין ולך תדע. זה דווקא נראה מדאיג, כי יש טענה שחלודה בחומרים שאינם ברזל היא מקור להרבה צרות. איך תוכל למצוא בשבילנו תשובה מבוססת ומרגיעה? תודה בכל אופן.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים