עצירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות
    מאיה
    11/04/2010

שלום, יש לי עצירות כבר הרבה מאוד זמן. השתחררתי לא מזמן מהצבא, במהלך שירותי הייתה לי "עצירות כרונית" (שהייתה מלווה בהפרעות אכילה), הייתי הולכת לשירותים פעם בשבוע-שבוע וחצי. כשהשתחררתי עברה לי העצירות והייתי הולכת לשירותים כמעט כל יום. עכשיו, כחודש וחצי מאז השחרור אני הולכת לשירותים בערך פעם בארבעה ימים. אני משתדלת לאכול ירקות (עם קליפתם) ותפוחים, בנוסף אני אוכלת יוגורט ביו טיבעי כמעט כל יום. המליצו לי לעבור ל"אקטיביה". מה דעתך על ההמלצה והאם יש דברים נוספים שממולת לאכול?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות

צחי כנען
    11/04/2010

אפשר אקטיביה, חלק מהמטופלים מעידים כי אכן עוזר להם.
    בנוסף , לנסות אחד או כמה מהאופציות הבאות: לחם מחיטה מלאה (לא קל), קורנפלקס עתיר סיבים, פירות יבשים, לטבל בשמן זית, להוסיף מיץ עגבניות, דבש, לשתות הרבה
    להימנע מאורז, בננה ותפו"ע

עצירות היא פונקציה גם של כמות החומר שאת אוכלת, ולצורת האכילה (למה התכוונת הפרעות אכילה? )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך..

מאיה
    13/04/2010

תודה רבה על התשובה.
    הכוונ הלהפרעת אכילה היא שכשהייתי בצבא, בתחילה הפחתתי את כמות האוכל עד שהגעתי למצב שלא הייתי אוכלת בבסיס (תפוח ביום) והייתי עושה המון ספורט. כשהייתי חוזרת הבייתה בסופי שבוע הייתי "מתפנקת" על אוכל של בית. הייתי מגיעה למצב של בולמוסי אכילה, בעיקר במוצאי שבת כשאני יודעת שאני הולכת לצום שבוע והייתי ממש נהנית מהאוכל. עכשיו, כשהשתחררתי, אני משתדלת לאזן ולא לאכול הרבה כמו שהייתי אוכלת פעם בסופי שבוע. אני משתדלת לעשות ספורט כפעמיים בשבוע ולשמור על תפריט מאוזן של ירקות, פחמימות וחלבונים אבל עדיין יש לי בולמוסי אכילה מדי פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה

צחי כנען
    13/04/2010

אם את מרגישה שצורת האכילה והמחשבה בנושא זה הינו מוגזם ואינו נורמטיבי (וכך זה נראה על פניו) כדאי לפנות לדיאטן/נית בתחום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

מאיה
    13/04/2010

כשהייתי בצבא פניתי לקב"ן אך הוא לא ממש הקשיב ועזר.
    למי עלי לפנות? אילו אנשי מקצוע יש בתחום וכיצד פונים אליהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות ?

צחי כנען
    17/04/2010

ניתן בחינם לפנות דרך רופא המשפחה למרכז להפרעות אכילה בקופות החולים או למרכזים כאלו בבתי חולים.
    ובאופן פרטי לפסיכולוגים ודיאטנים העוסקים בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו