טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום.התחלתי היום דיאטה דלת יוד לפני טיפול ביוד לאחר כריתה של בלוטת התריס עקב סרטן בבלוטת התריס. אני מנסה לעקוב אחר הכללים ולבנות תפריט מאוזן ולנצל את ההזדמנות להרזות. הכללים אומרים כי מותר 170 גר בשר ,2 כפות גבינה ביום ,ירקות ופירות ,גרגרי חומוס לא משומרים עדשים,חלבון ביצה,שמן ,תפוא שיבולת שועל ואורז,דבש,סוכר. צריך להמנע ממלח ,דגים ,יוגורט,חלב ,מוצרי גבינה ושוקולד וסויהצבע מאכל אדום. נראה לי שבדרישות כאלו יש מחסור בסידן.
להלן התפריט שהרכבתי.דעתכם חשובה וכל המלצה תתקבל בברכה:
א.בוקר: 100 גר תפוא + כף גבינה +ירקות ביניים:פרי א.צהריים: 170 גר חזה עוף מוקפץ בתרסיס שמן עם ירקות + 5 כפות אורז ביניים:פרי א.ערב:חביתת 3 חלבונים עם פטרוזיליה+ירקות+ כף גבינה+ כוס גרגרי חומוס או 5 כפות שיבולת שועל. אחרי: אני בת 36 ,בריאה בדר"כ ,שוקלת 73 קג.
אודה על עצתכם איך נמנעים ממחזור בסידן ובחלבון? האם אתם מכירים מלח ללא יוד? או לחם ללא מלח שאין בו סויה?
תודה ALROY7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בדרך כלל הדיאטה דלת היוד מוגבלת לתקופה של מספר שבועות כך שחוסרזמני בסידן או חלבון אינו בעייתי בטווח קצר כזה לגבי הסידן במקרים שבו יש צורך אפשר להוסיף תוסף סידן לגבי מלח ללא יוד בארץ אין המלצה לתסף את המלח הרגיל ביוד כמו במדינות אחרות ולכן הוא אינו בהכרח עשיר ביוד בכל מקרה יש להשתמש מעט מאוד לגבי לחם יש תוספת של מלח שאינו מועשר ביוד הכמות לפרוסה אינה משמעותית בלחם אחיד רגיל אין כל תוספת של סויה שיהיה בהצלחה בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים