טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 35, סובלת ממחלות רקע שגורמות לדלקות כרוניות במערכת העיכול שבאות והולכות, ומשילשולים וכאבי בטן קשים. לאחרונה הומלץ לי לשתות בעיקר אנשור ולנסות לאכול מדי פעם ארוחות קלות לעיכול כמו פירה תפו"א, מרק עוף וכו'.
רציתי לשאול שתי שאלות, אחת, האם תוכלו להמליץ לי על מזונות קלים לעיכול, כי אפילו פירה תפו"א גורם לי לכאבי בטן? ושאלה שניה, מסובכת יותר: בגלל שאין לי דלקת מעיים ראשונית כמו קרוהן או קוליטיס אני לא מקבלת אנשור מסובסד וקשה לי מאוד לעמוד בהוצאה הכלכלית, כי האנשור יקר מאוד. האם יש תחליפים לאנשור? האם אפשר להרכיב אותו מחלקיו השונים לבד? למשל, לקחת טבליות מולטיויטמינים ולהוסיף להן אבקות בדומה לאלו ששותים אנשים המנסים לעלות במשקל? או אבקות או מרכיבים זולים כלשהם שאפשר לקנות לבד ולערבב, כדי לקבל את הקלוריות והחלבונים וכל מה שנדרש כדי להרכיב דיאטה דומה לזו של האנשור?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אנשור הוא מזון רפואי ומתוכנן באופן כזה שקשה להשיג הרכב דומה במזון רגיל יש תכשירים דומים באבקות או כמשקה אבל גם הם בהגדרתם מזון רפואי תכשירים לספורטאים או אבקות אחרות לא תמיד נותנים מענה תזונתי דומה וכמו כן אינם בהכרח יותר זולים אני מציעה לבקש מהרופא המומחה שלך ( גסטרו) או מהדיאטנית מכתב המלצה לשימוש בתכשיר כמזון רפואי במרשם עם הפניה כזו אפשר אולי לקבל הנחה או השתתפות בתשלום לגבי התאמה של תפריט מתאים עבורך יש כמובן לקבל יעוץ פרטני מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים