האם יש תחליפים לאנשור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש תחליפים לאנשור?
    נואשת
    12/09/2010

אני בת 35, סובלת ממחלות רקע שגורמות לדלקות כרוניות במערכת העיכול שבאות והולכות, ומשילשולים וכאבי בטן קשים. לאחרונה הומלץ לי לשתות בעיקר אנשור ולנסות לאכול מדי פעם ארוחות קלות לעיכול כמו פירה תפו"א, מרק עוף וכו'.

רציתי לשאול שתי שאלות, אחת, האם תוכלו להמליץ לי על מזונות קלים לעיכול, כי אפילו פירה תפו"א גורם לי לכאבי בטן? ושאלה שניה, מסובכת יותר: בגלל שאין לי דלקת מעיים ראשונית כמו קרוהן או קוליטיס אני לא מקבלת אנשור מסובסד וקשה לי מאוד לעמוד בהוצאה הכלכלית, כי האנשור יקר מאוד. האם יש תחליפים לאנשור? האם אפשר להרכיב אותו מחלקיו השונים לבד? למשל, לקחת טבליות מולטיויטמינים ולהוסיף להן אבקות בדומה לאלו ששותים אנשים המנסים לעלות במשקל? או אבקות או מרכיבים זולים כלשהם שאפשר לקנות לבד ולערבב, כדי לקבל את הקלוריות והחלבונים וכל מה שנדרש כדי להרכיב דיאטה דומה לזו של האנשור?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש תחליפים לאנשור?

הוספת תגובה

• מזון רפואי - אנשור

לימור בן חיים
    13/09/2010

אנשור הוא מזון רפואי ומתוכנן באופן כזה שקשה להשיג הרכב דומה במזון רגיל
    יש תכשירים דומים באבקות או כמשקה אבל גם הם בהגדרתם מזון רפואי
    תכשירים לספורטאים או אבקות אחרות לא תמיד נותנים מענה תזונתי דומה וכמו כן אינם בהכרח יותר זולים
    אני מציעה לבקש מהרופא המומחה שלך ( גסטרו) או מהדיאטנית מכתב המלצה לשימוש בתכשיר כמזון רפואי במרשם
    עם הפניה כזו אפשר אולי לקבל הנחה או השתתפות בתשלום
    לגבי התאמה של תפריט מתאים עבורך יש כמובן לקבל יעוץ פרטני מקצועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו