טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום. אודה לכם באם תוכלו לתת לי מספר דוגמאות של מה זה פחמימות כגון : סוג לחם , אורז , תירס , תפוחי אדמה ......................... אני מעונין לדעת איזה סוגי מזון גורמים לעליית הסוכר בדם ולהשמנה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יוחאי יקר ,שאלתך טובה ומתייחסת למה שנקרא "מדד גליקמי" המציין את עליית הסוכר לאחר האוכל . ככל שערך המדד גבוה יותר כך הוא מתאים פחות למי שסובל מהשמנה ומחוסר איזון סוכר בגופו. פחמימות לא מומלצות הן בעלות אנדקס גבוה ודוגמאות להן :עמילן תירס, תפוחי אדמה, אורז לבן,דברי מאפה מקמח לבן כולל עוגיות מלוחות קרקרים מקמח לבן ,קורנפלקס פשוט ,תירס , עוגות עוגיות ,לחם לבן , לחם שחור פשוט אחיד,פיתה בגט (גם אם קולים אותם בטוסטר). פחמימות טובות יותר הן לחם שיפון מלא , אורז מלא , לחם חיטה מלאה , דגני בוקר מחיטה מלאה ,שיבולת שועל , חיטה מלאה , גריסים , פסטה ופסטה מחיטה מלאה . גם פירות הם 100% פחמימה , ולכן גם להם יש להתייחס .לכל הפירות מדד גבוה ולכן הגודל קובע , ויש לאכול לפי מנה מוגדרת בהתייעצות עם דיאטנית קלינית . לבריאות . גילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ד.נ. ניסיתי מס' פעמים לאכול אורז מלא, אבל בכל פעם התברר לי שאורז מלא הוא, בעצם, אורז מלא לכלוך. האם יש אורז מלא שאיננו מלוכלך? מאוד אשמח לדעת זאת, עם סימני זיהוי ברורים שיאפשרו לי לקנות אותו במרכול. אנא הביאי לידיעתי מידע חשוב זה. תודה ושנה טובה ומבורכת. אלדד
אורז מלא כמו כל דגן צריך מעט לברור להשרות המים קרים , להציף את הליכלוך , לשטוף לסנן , אתה יודע ........אני קונה לבית אורז בושמתי אורגני מלא או אורז מלא של הרדוף או סוגת והם בסדר . להתראות גילה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים