תזונה בזמן לקיחת פרדניזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בזמן לקיחת פרדניזון
    ITP ISRAEL
    31/12/2010

שלום,

אני לוקחת פרדניזון מזה כחודש בעקבות ITP.

הרופא ההמטולוג אמר לי לשמור על "דיאטה" (אני שוקלת 43 ק"ג וגובהי 1.60 - ככה שלא נראה לי שהכוונה היתה להשמנה).

אשמח לדעת מהם הדברים שאני צריכה לשמור.
    יש לציין שבמעקב לחץ דם, הכל תקין.

האם יש להימנע מקפה או מאכלים אחרים בזמן נטילת הפרדניזון?

בתודה
    ושנה אזרחית טובה
    נ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונה בזמן לקיחת פרדניזון - תגובה

לימור בן חיים
    31/12/2010

לטיפול בפרדניזון יכולות להיות השפעות על משק הסוכרים, איזון הנוזלים בגוף בעקר בצקות וכן בטווח הרחוק גם על צפיפות העצם, יש גם דווח על עליה בתיאבון ולכן גם על אפשרות לעליה במשקל
    ולכן באופן כללי ( לא יכולה להתיחס למקרה שלך ) ההמלצה היא להמעיט בסוכר, מלח ןהתאם לשים לב לצריכה גבוהה של סידן ממוצרי חלב רזים ודלי מלח
    באם מדובר על טיפול ממושך מציעה לפנות לדיאטנית ליעוץ אישי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!

kush
    02/01/2011

לפני מ'ס ימים קיבלתי כמות גדולה של פרדניזון ( 1 גרם במשך 3 ימים) ,וכרגע אני על 40 מ"ג ליום. הייתי רוצה גם לדעת על המזון שכדאי לצרוך בזמן נטילת הפרדניזון והאם ניתן להקטין או לצמצם את תופעות הלוואי ( פנים עגולים ,עלייה בתאבון וסטריות בעור) אשמח מאוד לקבל תשובה!
    שנה טובה לכולם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום! - תגובה

לימור בן חיים
    02/01/2011

ראה את תשובתי לשאלה הדומה לשאלתך
    תרגיש טוב ושיהיה רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו