השמנה לא מבוקרת למרות דיאטה מאוזנת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה לא מבוקרת למרות דיאטה מאוזנת
    תמר
    07/03/2011

שלום, בתי חלתה באנורקסיה-בולימיה לפני 5 שנים. כיום היא לאחר אישפוז ובמסגרת שיקומית מזה 7 חודשים ובהצלחה רבה.
    הבעיה: מ-BMI של 13 היא עלתה ל-BMI 24, וכל שבוע עולה במשקל עוד קילו או שניים למרות דיאטה של 1,900 קלוריות. בבדיקות דם מצאו שה-Carotene גבוה (פי 2 מהמכסימום) וויטמין D מאוד מאוד נמוך. פרט לזה אין ממצאים חריגים כמעט.
    היא מקפידה מאוד על דיאטה שנרשמה לה, ובמעקב צמוד, ולמרות זאת לא מפסיקה לעלות במשקל.
    מיותר לומר עד כמה הנזק הנפשי חמור, והסיכון העצום לחזרתה לדפוס אנורקסי כתוצאה מחוסר יכולת לשמור על משקל מאוזן.
    האם תוכלו לתת לי רעיונות, הצעות, המלצות וכו' שאולי יוכלו לתת כיוון כלשהו???
    אדגיש כי הדיאטנית שלה וותיקה מאוד ומנוסה בהפרעות אכילה, אבל מאוד מקובעת ולא מוכנה לשנות את התפריט שלה בכלום כבר 5 חודשים למרות המצב המתדרדר (עליה במשקל ללא גבול). מעקב רפואי מסויים קיים גם הוא, אך כאמור לא בתשומת לב רבה מדי...
    תודה לכל רעיון ועזרה!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השמנה לא מבוקרת למרות דיאטה מאוזנת - תגובה

צחי כנען
    07/03/2011

כמו שאת יודעת הנושא מאוד מורכב הן בפן הריגשי והן בפיזיולוגי.
    ברור שהעליה במשקל נובעת מעלייה בכמות הקלוריות הגבוהה משמעותית מההוצאה הקלורית.
    אני מניח שהיו מטרות משקליות בתחילת הדרך ואם הושגו כדאי אכן לעדכן את התפריט כך ששהמשקל ישאר מאוזן. לשיקולה של הדיאטנית ושלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך והבהרה

תמר
    08/03/2011

תודה. היעדים הושגו מזמן, והעליה במשקל כיום אינה בשליטה. הדיאטנית צמצמה את התפריט ל-1,900 קלוריות.
    אני חושבת - ומתייעצת - האם יתכן ויש כאן השפעה של דברים נוספים שחייבים לבדוק, כמו איזון הורמונלי, רגישות למאכלים מסויימים, מחלה כלשהי, או כל דבר אחר מנסיונכם וידיעתכם.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך והבהרה - תגובה

צחי כנען
    09/03/2011

קרוב לוודאי שאינו קשור לבעיה רפואית אלא לצריכה קלורית עודפת.
    אינני מכיר את הטיפול אך רבות מהאנורקטיות עוברות למצב בולמי/איש לשיטה בכמויות האוכל.
    דיאטנית מנוסה מכריה את התהליך במיוחד שהיא מלווה אתכם הרבה זמן.
    אפשר אכן להציע לה לרדת בכמות הקלוריות ולבחון את השינוי במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

בולמית לשעבר
    10/03/2011

הייתי בולמית לפני חצי שנה וגם אני עליתי מהר מאוד במשקל ועדיין ממשיכה לעלות אבל כבר בכמה גרמים. רציתי להגיד לך שהבעיה היא לא בתפריט אלא בחילוף חומרים. אצל אנורקסיות ובולמיות חילוף חומרים הופך להיות מאוד איטי ובשביל לעלות אותו צריך להקפיד לאכול ארוחת בוקר מאוזנת עם חלבונים, לשתות הרבה מים לפחות 8 כוסות ביום ולעסוק בספורט וכך החילוף החומרים ישתפר..
    אני מקווה שעזרתי לך להבין במה יכולה להיות בעיה אצל בתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

מרים
    09/03/2011

אני רק מתארת לעצמי כמה זה קשה...איך היא מחזיקה מעמד?
    המסגרת השיקומית הזו זה הבית בצפון שדיברו עליו?
    אני לא מבינה למה הדיאטנית כל כך נוקשה ולא מורידה לה בתפריט אפילו ל1,800 שזה המינימום המומלץ.
    בכל מקרה,מניסיוני,לעיתים הגוף לאחר טראומה כזו מגן על עצמו ולוקח קצת זמן עד שהוא מתאזן...צריך הרבה סבלנות וזה קשה טוב שהיא נמצאת במסגרת תומכת...
    אני מאחלת לה המון הצלחה וחוזקה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו