מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במקום ממותקים בסוכר וכו'אלי17/03/2011
שלום,
מאחר שאסור לי לשתות משקאות ממותקים בסוכר (אמנם אינני סוכרתי), האם בירה מאלט דיאט ומשקה חמוציות דיאט מהווים חלופה בריאה? כמו כן, במה אוכל לקנח ארוחה עיקרית, כאשר אסור לי גם לאכול פרי בסופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקום ממותקים בסוכר וכו' - תגובה
צחי כנען18/03/2011כדי לקבל תשובה נכונה תסביר בבקשה מה המניעים למניעת סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניע להימנעות מסוכר
אלי18/03/2011ערב טוב,
לשאלתך, המניע להימנעות מסוכר הוא שיש לי טרום-סוכרת (אמנם קלה בינתיים) - ערכי הסוכר בדם נעים בין 105-90, והדיאטנית שלי ממליצה לפיכך להימנע מצריכת סוכר, וכן מאכילת פרי לקינוח ארוחה פחמימתית. מותר לי לאכול עד 3 מנות פרי ביום בלבד. אגב, אני בן 70+. אשמח לתשובתך לשאלתי. שבת שלום. אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניע להימנעות מסוכר - תגובה
צחי כנען20/03/2011עכשיו יותר ברור.
באופן כללי מצב של סוכרת גבולית כזו מחייבת רק זהירות כללית וממש לא הימנעות מפירות לאחר ארוחה (גם אם אכלת פחמימות באותה ארוחה)
ניתן לשתות מיצים דלי קלוריות ,עד 10 קקל לחצי כוס, אפשר יוגורט,ארטיקים ומעדנים דלי סוכר, גם מדי פעם פירות יבשים לא מסוכררים יכולים להיות פיתרון.
קרוב לוודאי שהסוכרת תתפתח להיות "מחלה" אצלך לאחר גיל 120 .
המתכון הנכון הוא שמור על כושר, חיוניות, נטילת תרפות קבועה אם אתה נוטל ואכילה נכונה ומאוזנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוכררים?
אלי20/03/2011צחי שלום,
תודה על תשובתך. רק שאינני מכיר פירות מיובשים לא מסוכררים. איפה קונים מיובשים כאלה? כמה פחמימות יש ב-100ג' שלהם? התאנים והמשמשים המיובשים שאני קונה, לדעתי הם מסוכררים. אגב, לא הבינותי (אף כי שמחתי לקרוא ואינני שולל זאת) לפי מה אתה מעריך שאחלה בסוכרת רק בגיל 120? חג שמח. אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוכררים? - תגובה
צחי כנען20/03/2011סופרים כמו עדן טבע מרקט ובשווקים הפתוחים-שוק הכרמל למשל
אל תספור פחמימות, 2-3 פירות יבשים כארוחת ביניים יכולים מאוד להתאים
ולשאלתך...כדי לעבור ממצב של פרה-סוכרת למצב המוגדר כסוכרת צריכות לעבור שנים רבות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מטרום סוכרת
אלי23/03/2011צחי שלום,
אינני מצליח להבין את תשובתך בנדון, שהרי ערכי המוגלובין מסוכרר של טרום-סוכרת הם 6.4-6.0, בעוד שערך 6.5 ומעלה מוגדר כסוכרת. האם מעבר מערך של 6.3 או 6.4 ל-6.5 נמשך שנים? האם זה לא יכול לקרות בן-רגע, או תוך תקופה קצרה ביותר?
יום נעים. אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מטרום סוכרת - תגובה
צחי כנען23/03/2011אם האדם אוכל נכון ומאוזן ושומר על פעילות גופנית קבועה תהליך המעבר מטרום סוכרת למחלה פעילה ומשמעותית קלינית עורך שנים רבות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשתות המזון הפירות המיובשים באריזה
גליה28/03/2011ברשתות המזון , על אריזות ניילון או קלקר וכו' של הפירות המיובשים יש מדבקה ובה פירוט המרכיבים , כך תוכל לדעת אם יש תוספת של סוכר וגם יש פירוט תזונאי כלומר כמה פחמימות יש במוצר, כמה שומנים וכו' . כך שאם תקנה פירות מיובשים באריזה תוכל לדעת את הערכים התזונתיים, בניגוד בקניה על משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)