שאלה על כמויות ומדידות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על כמויות ומדידות
    ??
    02/06/2011

כשכותבים בתפריט "כוס אורז" או מנת הגשה.אני אף פעם לא יודעת באיזה גודל כוס מדובר-האם אפשר למדוד את זה בכוס כמו של אפיה ששם 1 כוס=237 מ"ל או שמדובר בכוס חד פעמית קטנה שקופה?
    לתשובה אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על כמויות ומדידות

הוספת תגובה

• שאלה על כמויות ומדידות - תגובה

צחי כנען
    03/06/2011

שמדובר על קבוצת הפחמימות בד"כ כוס היא 200 מ"ל (נמדד בנפח) ולא במשקל
    שווה גם ל1.5 כוסות חד פעמיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

??
    03/06/2011

תודה צחי עזרת לי מאוד.
    ואם יורשה לי שאלה אחרת-אני סובלת מבעיות עיכול (נמצאת בבירור) ולכן גם בתת תזונה.חסר לי חומצה פולית(ערכים 2.2) וויטמין D (תוצאה:8) וגם אבץ.אני לוקחת בהוראת רופא 5 מ"ג פולית ,4000 יחידות D .אני אוכלת הרבה ירקות ירוקים ובכלל ירקות כמעט כל ארוחה.האם יתכן כי אני לא סופגת את הויטמינים והמינרלים?נאמר לי שיעשו לי זריקה של D וכן השלמה של פולית באם הערכים לא יעלו והשאלה שאני שואלת היא כמה זמן מקובל לקחת את התוספים האלו לפני ביצוע בדיקות דם חוזרות?והאם יש לך המלצה לגבי סוגי מאכלים בהם אני יכולה להעשיר את התזונה שלי אבל בעלי נפח קטן כי הסיבים בירקות עושים לי ממש כאבי בטן?
    לציין שאני גם בתת משקל.
    והאם אחד מהחוסרים האלו מעורר בחילות או ירידה בלחץ הדם?כי לאחרונה אני סובלת מקוצר נשימה לאחר הליכה מאוד קצרה וכן בחילות קשות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! - תגובה

צחי כנען
    04/06/2011

האם את בבירור אצל רופא גסטרו ? פנימאי ?
    האם עברת בירור למחלת הציליאק ? מחלות דלקתיות של המעיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

??
    04/06/2011

שלום צחי,

אני בטיפול אצל גסטרו.ישנה בעית מוטיליות קשה שגוררת הקאות עד כדי אשפוזים בבית חולים עם נוגדי הקאות לוריד עם עירוי נוזלים.מצב זה מאופיין בתקופות של התקפות של הקאות וישנם ימים רגועים יותר..בדיקת גסטרו העלתה דלקות וכיבים בקיבה ותירסריון ומזון לא מעוכל בקיבה(למרות שאכלתי רק מרק הוא נשאר יממה בקירוב בקיבה).בדיקת צליאק שלילית.אין קרון או קוליטיס.צריכה לעבור בדיקת מנומטריה.מחסור באשלגן ונתרן כרוני.גם דיאטנית נכנסה לתמונה אבל לאחר שתזונה נוזלית גם כשלה ברובה ,אני כמעט לא רואה אותה כי היא פשוט לא יודעת מה לעשות.אני שוקלת 37 ק"ג וגובהי 162 .והאמת היא שאני די אובדת עצות ומנסה לתקן כרגע חוסרים(לטעמי חסר לי גם B1 ).לאחרונה עברתי בדיקת הומוסיסטאין שהראתה רמות גבוהות פי שלושה מהמקסימום.לכן נעשתה בדיקה של חומצה פולית וכאמור התגלה המחסור.אני יודעת שמצבי מורכב אך בכז אשמח למעט עצות איך להתמודד עם החוסרים ולא לתת למצב להתדרדר עוד יותר עד גמר הבירור.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות - תגובה

צחי כנען
    04/06/2011

כמו שאמרת מאוד מורכב, אין לי לצערי מה להוסיף ברמת האינפורמציה המונחת לפניי
    בכל מקרה בהצלחה ואין ספק שאת זקוקה לחשיבה מולטידיספלינרית = גסטרו,פנימאי, דיאטנית ושכולם מדברים עם כולם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה בכל מקרה..

מבולבלת
    05/06/2011

תודה צחי על המענה המהיר.רק חשבתי לקבל כמה עצות כלליות על אילו סוגי מאכלים כדאי לצרוך עמ"נ למזער את הנזקים עד להשלמת הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו