מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על כמויות ומדידות??02/06/2011
כשכותבים בתפריט "כוס אורז" או מנת הגשה.אני אף פעם לא יודעת באיזה גודל כוס מדובר-האם אפשר למדוד את זה בכוס כמו של אפיה ששם 1 כוס=237 מ"ל או שמדובר בכוס חד פעמית קטנה שקופה?
לתשובה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על כמויות ומדידות - תגובה
צחי כנען03/06/2011שמדובר על קבוצת הפחמימות בד"כ כוס היא 200 מ"ל (נמדד בנפח) ולא במשקל
שווה גם ל1.5 כוסות חד פעמיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
??03/06/2011תודה צחי עזרת לי מאוד.
ואם יורשה לי שאלה אחרת-אני סובלת מבעיות עיכול (נמצאת בבירור) ולכן גם בתת תזונה.חסר לי חומצה פולית(ערכים 2.2) וויטמין D (תוצאה:8) וגם אבץ.אני לוקחת בהוראת רופא 5 מ"ג פולית ,4000 יחידות D .אני אוכלת הרבה ירקות ירוקים ובכלל ירקות כמעט כל ארוחה.האם יתכן כי אני לא סופגת את הויטמינים והמינרלים?נאמר לי שיעשו לי זריקה של D וכן השלמה של פולית באם הערכים לא יעלו והשאלה שאני שואלת היא כמה זמן מקובל לקחת את התוספים האלו לפני ביצוע בדיקות דם חוזרות?והאם יש לך המלצה לגבי סוגי מאכלים בהם אני יכולה להעשיר את התזונה שלי אבל בעלי נפח קטן כי הסיבים בירקות עושים לי ממש כאבי בטן?
לציין שאני גם בתת משקל.
והאם אחד מהחוסרים האלו מעורר בחילות או ירידה בלחץ הדם?כי לאחרונה אני סובלת מקוצר נשימה לאחר הליכה מאוד קצרה וכן בחילות קשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - תגובה
צחי כנען04/06/2011האם את בבירור אצל רופא גסטרו ? פנימאי ?
האם עברת בירור למחלת הציליאק ? מחלות דלקתיות של המעיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
??04/06/2011שלום צחי,
אני בטיפול אצל גסטרו.ישנה בעית מוטיליות קשה שגוררת הקאות עד כדי אשפוזים בבית חולים עם נוגדי הקאות לוריד עם עירוי נוזלים.מצב זה מאופיין בתקופות של התקפות של הקאות וישנם ימים רגועים יותר..בדיקת גסטרו העלתה דלקות וכיבים בקיבה ותירסריון ומזון לא מעוכל בקיבה(למרות שאכלתי רק מרק הוא נשאר יממה בקירוב בקיבה).בדיקת צליאק שלילית.אין קרון או קוליטיס.צריכה לעבור בדיקת מנומטריה.מחסור באשלגן ונתרן כרוני.גם דיאטנית נכנסה לתמונה אבל לאחר שתזונה נוזלית גם כשלה ברובה ,אני כמעט לא רואה אותה כי היא פשוט לא יודעת מה לעשות.אני שוקלת 37 ק"ג וגובהי 162 .והאמת היא שאני די אובדת עצות ומנסה לתקן כרגע חוסרים(לטעמי חסר לי גם B1 ).לאחרונה עברתי בדיקת הומוסיסטאין שהראתה רמות גבוהות פי שלושה מהמקסימום.לכן נעשתה בדיקה של חומצה פולית וכאמור התגלה המחסור.אני יודעת שמצבי מורכב אך בכז אשמח למעט עצות איך להתמודד עם החוסרים ולא לתת למצב להתדרדר עוד יותר עד גמר הבירור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
צחי כנען04/06/2011כמו שאמרת מאוד מורכב, אין לי לצערי מה להוסיף ברמת האינפורמציה המונחת לפניי
בכל מקרה בהצלחה ואין ספק שאת זקוקה לחשיבה מולטידיספלינרית = גסטרו,פנימאי, דיאטנית ושכולם מדברים עם כולם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בכל מקרה..
מבולבלת05/06/2011תודה צחי על המענה המהיר.רק חשבתי לקבל כמה עצות כלליות על אילו סוגי מאכלים כדאי לצרוך עמ"נ למזער את הנזקים עד להשלמת הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)