מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות תחושה ברגל שמאלנועה26/10/2014
שלום. מזה שבוע אני סובלת מתחושה לא תקינה ברגל שמאל (לא כל הרגל, רק חלקה). כשאני הולכת אני מרגישה מעין זרמים חשמליים במשך כמה שניות, עקצוצים לעתים ותחושה כאילו אני דורכת על משהו, למרות שאני לא דורכת על כלום.
האם זה יכול להצביע על משהו מסוכן? אני מתכוונת, האם גיל 17- 18 הוא גיל צעיר מכדי לחלות במחלות מוחיות?
אני מקווה שמדובר במשהו לא רציני.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות תחושה ברגל שמאל - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק30/10/2014כדאי להיבדק על ידי נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אפנה לנוירולוג
נועה02/11/2014אני אפנה, אבל אני רוצה לדעת האם זה סימן למחלה קטלנית?
אני פשוט מאוד חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת ct ראשרעות15/10/2014
אני בשבוע 15 להריון מטופלת בקלקסן 40מ'ג בעקבות פקטור 5 ליידן
ומטופלת בקרדילוק 2.5 בעקבות פעימות מוקדמות.
השבוע אושפזתי בעקבות כאבי ראש מאוד חזקים שלא עברו ( אני סובלת ממיגרנות)
ביצעו c.t ראש ומצאו:צניחה קלה של הטונזלות הצרבלריות בולטת יותר בימין..
מהפנו אותי גם לmri ראש...מה זה אומר? והא זה מה שגורם לכאבי הראש??
אני קצת לחוצה....אשמח לתשובה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת ct ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן24/10/2014באנשים שונים קיימות ואריאציות אנאטמיות שונות. צניחה קלה של הטונסילות - הכוונה לחלק התחתון של המוחון (צרבלום) אשר ממלאות את הפורמן מגנום (הפתח דרכו המח/גזע המח מתחבר לעמוד השדרה). כאשר הצניחה קלה - לרוב אינו מצריך טיפול, במקרים קשים (קשור בתסמונת ע'ש כיארי) לעיתים נחוץ ניתוח. ממליצה על ביקור אצל נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות בדיקת MRIאלה12/10/2014
שלום,
אני חיילת בת 20 לפני כשבוע וחצי בתאריך 2.10 עשיתי בדיקת MRI בצריפין בעקבות כאבי ראש ורציתי לדעת מה אומרים הממצאים:
אות תקין ברקמת המוח
החדרים והחריצים סימטריים.
FLOW VOID תקין בעורקי המוח ובסינוסים הורידיים.
עיבוי רירית הממלאת את הסינוס המקסילרי הימני.
נפח קטן יותר של הסינוס המקסילרי מימין לעומת שמאל.
בנוסף התעבות רירית בסינוסים הספנואדלים דו צדדי ללא פלס אוויר נוזל .
הדגמה תקינה של העצבים קרניאלים 7 ו-8 דו צדדי.
אין האדרה פתולוגית ברקמת המוח.
מעבר קרניו צרביקלי תקין.
בסיכום:
הסינוסים הפארא נזלים כמתואר להמשך קורלציה קלינית.
הסינוס המקסילרי הימני כמתואר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות בדיקת MRI - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק30/10/2014חשד לסינוסיטיס קל. פרט לכך בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות בדיקת MRI - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק30/10/2014חשד לסינוסיטיס קל. פרט לכך בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר דימום בראשדנה02/10/2014
שלום רב,
אבי (78) נפל לפני כחודשיים מגובה מטר וקיבל חבלה בראש. הסיטי יצא נקי וכן הבדיקות הנוירולוגיות.
לאחר כחודש החלו תסמינים של חוסר יציבות וגרירת יד ורגל שמאל. בסיטי התגלה דימום. בוצע ניתוח לניקוז הדם. החל תהליך החלמה די מהיר שהתקדם בקצב מעודד.
לאחר כשבועיים שוב היתה נסיגה. סיטי גילה דימום נוסף. לדברי הרופאים זה דימום שקורה אחת ל-6 לאחר ניתוח ראש שכזה.
בשלב זה הרופאים לא רוצים לערוך ניתוח נוסף ומטפלים בדימום באמצעות סטירואידים. יש שיפור בתסמינים אך השיפור הוא מאוד מאוד מאוד איטי.
כרגע שיחררו אותו לשיקום גריאטרי בתל השומר. ועכשיו השאלה שלי:
במחלקה שהיה מאושפז הוא היה מסתובב לבד (עם תמיכה) ללא כיסא גלגלים והגישה היתה לעודד כמה שיותר עצמואת. המקום של השיקום לא ככ נראה לי ואני מפחדת שהישארותו שם תגרום יותר נזק (גם מנטלי) מאשר תועיל.
האם ישנן מרפאות פרטיות לשיקום? האם ניתן להביא הביתה אח ופיזיוטרפיסט ולטפל בו בעצמנו? מה הערך המוסף של המרפאות שיקום הללו? כרגע אני רק רואה שהוא מוקף באנשים במצב מאוד גרוע, שמסתובבים רק בכיסא גלגלים ולא עצמאית ואני לא רואה איך זה יקדם אותו.
אשמח לתשובה או להכוונה בנושא.
תודה וחתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר דימום בראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן05/10/2014קיימות מ'ס אפשרויות של שיקום כולל שיקום באישפוז, שיקום יום (ישנים בבית ובאים כל יום לבצע מ'ס שעות של שיקום) או פיזיוטרפיה במסגרת ביתית. תלוי בין השאר במצבו הבריאותי. אינפורמציה בנושא זה תוכלי לקבל אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהרבקה27/09/2014
לפני 3 חודשים עברתי טיפול ברדיוכירורגיה בעקבות ממצא של שוונומה.
בשבוע שעבר נערכה בדיקת קרינה והתקבלה תוצאה לא תקינה של רמת הקרינה בחדר בו אני עובדת בבי"ס.
שאלתי: האם זה עלול להשפיע על גדילת השוונומה או חס וחלילה לגרום לה להפוך לסרטנית?ועד כמה הכרחי שאדרוש לעבור חדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/10/2014לא נראה לי רלוונטי לשוונומה. בלי כל קשר עדיף לעבוד בחדר בו רמת הקרינה נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mriממצאי בדיקהגל25/09/2014
ביצעתי בדיקת mri בגלל פרכוסים מרובים ואלה הממצאים:חדרי מוח מורחבים במידה בינונית.קיימת הדגשה של חללים תת עכבישיים בהיקף שתי ההמספרות בולטת יותר במיקום פרונטלי באזור הורטקס ובמיקום אינטר המספרי.
קדמית לאונה הטמפורלית משמאל ציסטה ארכנואידאלית עם דחיקה קלה לאחור של האונה הטמפורלית השמאלית.
מוקדים היפראנטסיים בחומר הלבן של שתי ההמספרות בעיקר בחומר הלבן השטחי אולם גם בסנטרול סמיאובלה וקורונה רדיאטה.
האדרה רוראלית מעובה בהיקף חלק מהמיספרה השמאלית.ברוויזייה עדות לכמות csf ניכרת.
ואני שואלת:האם כל הכתוב הנל יכולל להסביר הפירכוסים?האם לקבוע תור נוסף לנוירולוג או שהכל תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mriממצאי בדיקה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/10/2014קשה להגיב בלי לראות את הבדיקה. כדאי להיבדק אצל נוירולוג מומחה לאפילפסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרדמת לאחר ניתוחצח22/09/2014
שלום, אבי בן 55 עבר ביום רביעי האחרון ניתוח להסרת מנינגיומה פטרוקליוול, הגידול היה בגודל של 6x7 ס״מ, הניתוח היה מורכב וארך כ10 שעות. בתום הניתוח כאשר באו לבצע בדיקת ct היתה נפילה של לחץ הדם ודום לב, מיד תוך כמה שניות החלו בעיסויים והחייאה והצליחו ליצב אותו לאחר כ4 דקות לערך, בבדיקת הct שלאחר הניתוח לא ראו דימום או בצקות חריגות וכן נראה כי הגידול הוסר כמעט במלואו (כמתוכנן).
לאחר כמה שעות בטיפול נמרץ התחילו להוריד את ההרדמה אך אז הלחץ דם קפץ ל160/100 בערך, והחליטו להרדים שוב במינון נמוך, כעבור יומיים של מדדים תקינים הורידו את ההרדמה, אך למרות זאת אבי לא מתעורר, בפעם הראשונה שהורידו את ההרדמה היו מספר פתיחות עיניים חלקיות ללא פוקוס, כיום לא ממש פותח עיניים ואינו מגיב לכאב כמו כן איישונים מתכווצים באור.
כרגע שוב לחצי דם מאוד גבוהים ועדיין לא ביצעו mri.
מה יכולה להיות הסיבה לתרדמת?
והאם נזק מוחי במצב כזה הוא הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרדמת לאחר ניתוח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/10/2014קשה מאוד לנבא. יש להתאזר בסבלנות ולראות מה ילד יום ומה יהיו תוצאות בדיקות ההדמיה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט גרמילירון21/09/2014
שלום רב
לפניי כמה חודשים צצה לי בליטה קטנה במצח (אמצע המצח קצת מתחת לקו הקרקפת) רופאת המשפחה הפנתה אותי לאולטרה סאונד ולבידקת סיטי.
היום בבוקר עשיתי אולטראסאונד והטכנאי אמר שזו אכן בליטה גרמית ושצריך סיטי אפילו שלדעתו אין מה לדאוג
אני ממש לחוצה ואשמח לקבל איזשהו הסבר מה זה יכול להיות עצם שצצה לה פתאום באמצע המצח? האם יכול להיות גידול של הגולגולת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט גרמי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/10/2014יתכן ומדובר באוסטאומה שרק כעת שמת לב אליה. בכל מקרה CT יעזור להגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח Mvd rt retrosigmoidרעות18/09/2014
שלום רב
עקב טריגמינל נאורלגיה בוצע לי ניתוח ורציתי לדעת מה המשמעות של retrosigmoid carniotomy
נכתב באבחנה לאחר ניתוח המשפט הזה idem מה הפירוש
ומה זה דיסקציה ??
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח Mvd rt retrosigmoid - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/10/2014משמעות המילה קרניטומיה היא פתיחת חלון בגולגולת. דיסקציה היא הפרדת הרקמות עד הגעה לאזור בו נדרש התיקון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- m.r.i ראשאדם16/09/2014
שלום רב
לפני מס ימים קיבלתי תוצאות בדיקת m.r.i ראש שבוצע בעקבות כאשי ראש בתכיפות גבוהה.
להלן תוצאות הסריקה:
סריקה בתהודה מגנטית של הראש:
הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ראש, בלי ועם הזרקת גדוליניום )19 סמ"ק(.
סיבת ההפניה: כאב ראש יומיומי.
1. מבנה תקין של ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות.
התעבות רירית ניכרת היקפית בסינוסים מקסילרים.
התעבות רירית מינורית בתאים אתמואידלים.
התעבות רירית מזערית בתא ספנואידלי שמאלי דומיננטי.
סטייה מזערית של מחיצת האף מימין לשמאל עם קונכות שמורות.
2. מעבר קרניו-צרביקלי תקין.
3. מתחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים.
4. מעל לטנטוריום: מימין: מבנה שמור.
משמאל: מבנה שמור למעט נוכחות של DVA פרונטלי שמאלי מאורך. DVA זה
מתמשך כוריד די רחב העובר מעל החדר הצדדי השמאלי ומתנקז לוריד המוח הפנימי
משמאל.
5. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד מודגמת האדרה ב-DVA המתואר.
אין מוקדי האדרה חריגים אחרים.
6. מבנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות.
7. מבנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו.
8. מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית
מה שמטריד אותי זה בעיקר סעיף 4 (בנוגע ל dva).
כיוון שהתור לנוירולוג המטפל הינו בעוד יותר משבועיים והנושא מאוד מדאיג אותי, אשמח לקבל הסבר קצר לגבי הממצאים ובעיקר האם יש סיבה לדאגה?
האם ניתן להמתין לתור בעוד כמה שבועות או שיש להגיע לרופא מוקדם יותר?
תודה רבה מראש,
אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר m.r.i ראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/10/2014מדובר בוריד שהוא וריאנט אנטומי. בסה"כ רושם לבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ציסטי פאראסגיטליטל15/09/2014
שלום
בעקבות מכה שאבי קיבל בראש הוא עבר בדיקת CT , שבה התגלתה ציסטה:
ללא עדות לקונוטוזיה או לדימום תוך גולגולתי חריף
ללא סטיות קו אמצע
מודגם ממצא ציסטי אחורי לחדר שלישי בגודל 18x25 מ"מ
עד אפקט מסה מקומי ודחיקה של קרן אחורית של חדר לטרלי שמאלי.
יתכן ציסטה ארכנואידאלית אך קיימת הבחנה מבדלת
להמשך בירור ב-MRI
חריצים וציסטרנות בהתאם לגיל
סינוסים פאראנוזליים ותאי מסטואיד מאווררים
ללא עדות לשבר בעצמות הגולגולת או הפנים
ללא עדות להסננה או בצקת ברקמות רכות תת עוריות
ללא עדות לקונוטוזיה או לדימום תוך גולגולתי חריף
ממצא ציסטי פאראסגיטלי
להמשך בירור ב-MRI
אני מאוד מודאגת,התור ל MRI רחוק מאוד כמובן, ורציתי לקבל מעט הסבר לגביי התוצאות של ה CT
האם זהו מצב מסכן חיים? האם צריך ניתוח במצב כזה ? האם יש ניתוח אנדוסקופי למצב זה? ומהו משך ההתאוששות?
תודה רבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ציסטי פאראסגיטלי - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן15/09/2014נשמע לפי התאור כמו ממצא מקרי אשר אינו מצריך טיפול. ממליצה על השלמת הבירור ע'י ביצוע MRI מח וביקורת/מעקב ע'י נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טל15/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הממצאים הללו אומרים?גילה11/09/2014
התוויה: בן 12 שנים, כאבי ראש.
הסריקה מוגבלת במקצת עקב תזוזות.
מעבר קרניו צרביקלי תקין.
מבנים של קו האמצע שמורים.
החדרים, החריצים, הציסטרנות ללא סטייה.
ללא ממצא תופס מקום או האדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום לוריד.
ציסטה קטנה מרטנציה בסינוס מקסילרי שמאלי, פרט לכך מערות הפנים שנסרקו ללא
ממצא.
לציין מלאות בחלק מתאי המסטואיד מימין .
בסיכום:
ללא ממצא פתולוגי תוך גולגולתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הממצאים הללו אומרים? - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן15/09/2014לא הודגם ממצא לא תקין בתוך המח. לגבי הממצאים בסינוס מקסילרי ומלאות בתאי מסטואיד - ליעוץ רופא אף אוזן וגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גילה17/09/2014תודה רבה ושנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRIערן09/09/2014
אני בן 44, בריא בדרך כלל, עושה ספורט באופן קבוע.
הופניתי לבדיקת MRI בעקבות צלצולים באזניים וסחרחורות שמופיעים לסרוגין (פעם פעמיים בשבוע).
להלן סיכום הבדיקה -
״חשד למנינגיומה זעירה צמודה לקלינואיד השמאלי. ייתכן ומדובר בכלי דם בלבד. פרט לכך ללא ממצאים.״
מה זה קלינואיד שמאל? איך אפשר לדעת האם אכן מדובר במנינגיומה, או בכלי דם?
נניח שמדובר בכלי דם, מה עושים מכאן והלאה? ואם זו מנינגיומה?
אודה לך אם תסביר לי על תוצאות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן11/09/2014מדובר בחשד לממצא מקרי של גידול שפיר שמקורו בקרומי המח שמכונה מנינגיומה. מומלץ על מעקב הדמייתי,עם mri חוזר בעוד כשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחלימור07/09/2014
שלום רב,
בת 42. נותחתי לפני 4 שבועות "קורפקטומיה C5"
החולשה בצד שמאל לא עברה ואף החמירה ומנגד יש לי כאבים באצבעות ובכף יד ימין ואף היא השתתקה לי מס' פעמים
כמו כן סובלת עדיין מקשיים בבליעה.תחושת נימול קפיצות אגודל ביד שמאל כאבים בצוואר יותר לצד ימין ועוד.
ערכתי MRI נוסף ואלו תוצאותיו:
C3-C4 בלט שטוח של האנולוס עם לחץ מינורי על השק התקאלי
C4-C5 אין לחץ על החוט עצמו
C5-C6 בלט גרמי אחורי אמצעי ובעיקר שמאלי עם לחץ ניכר על השק התקאלי ועל החוט. כמו כן הצרות פורמינלית שמאלית עם לחץ על שורש C6 משמאל. הצרות פורמינלית ימנית עם לחץ על שורש C6 מימין. כאמור שינוי מיאלופתי חיוור בחוט בגובה זה.
C6-C7 בלט דיסקלי שטוח אחורי ויותר ימני עם לחץ מתון על קדמת ימין השק התקאלי. ספק מגע ימין החוט.
1. האם עדיין אני בסיכון להיות משותקת 4 גפיים?
2. האם מחייב ניתוח חוזר כפי שהומלץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/10/2014לפי התאור שלך ושל בדיקת ה-MRI נראה שצריך לשקול ניתוח חוזר. יחד עם זאת קשה להתחייב ללא בדיקתך והבנה מה היה לפני הניתוח.
אשמח לראותך במרפאתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש שמתגברים בזמן התכופפותשרית07/09/2014
שלום רב, שמי שרית בת 32 וחצי אמא ל5 ילדים.
זה היום השישי שבו אני חשה כאבי ראש עזים שמתגברים מאוד בזמן התכופפות שיעול ועיטוש. לפני יומיים פניתי לרופאה המחליפה של רופאת המשפחה ולאחר שעשתה לי כמה בדיקות נוירולוגיות בסיסיות, אמרה כי היא לא חושבת שצריך לעשות אף בדיקה ושאם כואב לי מאוד אקח אדוויל אשתה הרבה ורק אם ימשיך לכאוב לי עוד שבועיים רצוף אגש לרופאת המשפחה.
אתמול התעוררתי עם שקיות ענקיות מתחת לעיניים , ראיה מטושטשת וכאב ראש בלתי נסבל לקחתי אדוויל שהעביר את הכאב והקפדתי על שתיה מרובה. הבוקר התעוררתי ללא כאבי ראש אך לאחר שעתים כאב הראש חזר. חיפשתי קצת מידע ברשת ואני חייבת להודות שקצת נבהלתי(אולי שלא בצדק)אך בכל מקרה נשמע לי לא תקין שאני אמורה לחיות בשלום עם כאבי ראש בלתי נסבלים ולקחת משכחי כאבים באופן רצוף למשך שבועיים.
אשמח מאוד לקבל את דעתך בעניין ואף לשמוע איזה בדיקות כן הייתה ממליץ לבצע בעיקר על מנת להרגיע אותי ולשלול את האפשרות שמדובר במשהו חמור.
רוב תודות וכל טוב. שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש שמתגברים בזמן התכופפות - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן15/09/2014הייתי ממליצה על ביקור אצל נוירולוג ושקילת הדמייה מוחית. לא ניתן רק לפי התאור לומר מה האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)