מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפרצת במוחאודליה18/04/2015
שלום
בת 44 חולת cll
באקראי גילו שיש לי מפרצת עורקית במוח (עשו לי סיטי מוח בעיקבות חבלה בראש)
מדובר במפרצת גדולה וכאשר דופן העורק הוא 0.4
רציתי לשאול מה הטיפול המומלץ ומה הכי כדאי
וגם מה סיכויי ההחלמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצת במוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן19/04/2015ממליצה להתיעץ עם אנדווסקולר (מצנתר מח) ע'מ שבהתאם למיקום, גודלה המדויק של המפרצת , ויחסה לכלי דם, יציג בפניך את אחוזי הסיבוכים הכרורכים בפרוצדורה לסגירת המפרצת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוחדביר11/04/2015
שלום שאלתי הייתה השרלה הקודמת האם זה ממוקם למלעה של המוח או בסוף המוח תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן11/04/2015בחלק האחורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוחדביר11/04/2015
שלום רציתי לדעת היכן זה ממוקם ציסטה באזור ציסטרנה קוודריגמינלית
חזור איפה במוח באמצע המוח או בסוף של המוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן11/04/2015בחלק האחורי של המח, מאחורי גזע המח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוחדביר10/04/2015
שלום רציתי לדעת עם זה ממוקם באמצע המוח או בחלק התחתון של המוח המח הגדול מורכב משני חצאי כדור=המיספרה ימנית ושמאלית. בעומק מספר ס"מ מקליפת המח הקמורה נמצא גוף מקשר בין שתי מחציות אלו=CORPUS CALLOSUM. הציסטה הנזכרת בפנייתך נמצאת בין שתי ההמיספרות ((במישור תיכון ,מקביל לאף) ומתחת לחלקו האחורי=SPLENIUM של הCORPUS CALLOSUM. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן11/04/2015לא הבנתי את שאלתך דביר אנא נסח מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנינגיומה קמרונית פרונטליתאילנית02/04/2015
עשיתי MRI ויצא מנינגיומה קמרונית פרונטלית קטנה מימין.
מה הכוונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה קמרונית פרונטלית - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן02/04/2015גידול שפיר שמקורו בקרומי המח. אם קטן ולא גורם לתסמינים מקובל לעקוב בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת MRIמיכל01/04/2015
בתוצאות MRI שהגיעו מהמכון נרשם : תהליך סלארי וספור סלארי מתאים למאקרואדנומה לעומת יעוץ שקיבלת כמה ימים קושם מנירוכירורג בכיר שטן למנינגיומה
אני מבינה שהגישות הניתוחיות שונות ולכן ההבדלה חשובה
מה עושים ? מתייעצים עם עוד רופא ?
האם הניתוח בגישה דרך האף פחות מסוכן ? החלמה יותר פשוטה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי בדיקת MRI - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן01/04/2015כשמתכננים ניתוח מסוג זה קריטי לדעת האם מדובר במנינגיומה או באדנומה של היפופיזה. בשביל זה חשוב לראות mri. רוב מוחלט של אדנומות מנותח בגישה דרך האף ( בניגוד לניתוחי מנינגיומות המבוצעים לרוב בגישה של פתיחת גולגולת). אם קיים ספק ממליצה לפנות לנוירוכירורג לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל01/04/2015האם יש עוד בדיקה חוץ מ MRI שיכולה להבדיל בין שני הגידולים ?
אם שני הגידולים באותו מיקום וגודל למה יש הבדל בין הניתוחים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן01/04/2015בדיקות ct ו mri מספקות ברוב המוחלט של המקרים מספיק אינפורמציה עמ להבדיל בין האבחנות הנל. ההבדל בין הניתוחים נובע ממרקם שונה של הגידולים, מקומות שונים של אחיזה וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lp לאחר הסרת גידול מוחידניאלה26/03/2015
שלום רב,
מדוע בדיקת lp עקב תסמינים נוירולוגים אינה מומלצת לאחר קרניוטומי והסרת גידול?
האם עלולה לגרום לפיזור תאים בנוזל חוט שדרה?
תודה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lp לאחר הסרת גידול מוחי - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן26/03/2015יש מס סיבות לכך ש lp לא מומלץ במצבים מסוימים לאחר כריתת גידול, לעיתים בגלל בצקת ולחץ, לעיתים בכלל חשש משאיבת אויר פנימה אל תוך הגולגולת וכו. קיימים מצבים בהם ניתן לבצע lp לאחר ניתוח לכריתת גידול. כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין שמאל קופצת ללא הפסקה ותחושת כאבמלי11/03/2015
שלום רב
בת 23 , שנתיים לאחר הסרת גידול מוחי שפיר במוח ,קיימת שארית קטנה מהניתוח שנמצאת במעקב mri כל חצי שנה ללא שינויים . בד'כ מרגישה טוב אך בשבוע האחרון תופעה של עין שמאל (רק שמאל ) קופצת ללא הפסקה עם תחושת כאב בתחתית העין , וגם דמעות . ברגע שמותחת אותה היא נרגעת ולאחר מכן שוב זה מתחיל . לציין שאני עם עדשות מגע כל היום בעבודה מול מחשב , אך גם כשמסירה אותן זה עדיין ממשיך . זה מתחיל בבוקר בקימה משינה ונפסק ברגע שעוצמת את העיניים .
שאלותי הן : האם יש קשר לניתוח מוח שעברתי לפני כשנתיים ?
האם זהו תחום של נוירולוג או רופא עיניים ?
אשמח לקבל תשובה ברורה , התופעה מדאיגה אותי מאוד .
תודה , מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין שמאל קופצת ללא הפסקה ותחושת כאב - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן11/03/2015קשה לומר לפי התאור בלבד. חשוב לראות את ה mri.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא רלוונטית
מלי12/03/2015עם כל הכבוד דר גרוסמן
תשובתך לא רלוונטית .
MRI תקין לחלוטין , השאלה היא לגבי עין מרצדת .
שאלתי במס פורומים וקבלתי תשובה לפנות לר. עיניים ,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI אדינומהאדם07/03/2015
שלום רב לכם,
אני סטודנט לרפואה שלומד בחו״ל
בינואר 2014 עברתי צילום MRI והתגלתה אדינומה בבלוטת יותרת המוח, בסיכום רשומים המימדים סגיטלי 2.0 ס״מ אנוכי 1.8 ס״מ רוחבי 2.5 ס״מ
מאז התחלתי דוסטיניקס ועברתי צילום שני בארץ ביולי 2014 והרופא עידכן אותי שהבלוטה התכווצה והמימד האנוכי שהיה 1.8 ס״מ התכווץ ל 1.0 ס״מ !
לפני כמה ימים במרץ 2015 עשיתי שוב צילום אחרי המשך הטיפול ... והמימדים היו
2.0 ס״מ 1.0 ס״מ 2.15 ס״מ ... כלומר הגודל האנוכי נשאר אותו דבר
מה לדעתכם המסקנה ??!!
תודה רבה וכל טוב
בברכה,אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI אדינומה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן08/03/2015אדם שלום, ממליצה על ביקור אצל נוירוכירורג. חשוב לי לראות את ה MRI עצמו (מעבר לתאור). בהנחה שמדובר ב NON-FUNTIONAL PITUITARY MACROADENOMA ולא בפרולקטינומה, אזי מאוד יתכן ולפני תחילת טיפול תרופתי רצוי לבצע דקומפרסיה ניתוחית של הגידול ואז לטפל תרופתית לפי המלצת האנדוקרינולוגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםדפנה03/03/2015
דר שלום רב ותודה מראש, ב24.2.15 עשיתי בדיקת דם, שנכנסתי לחדר היה בחור צעיר מאד שאמר לי שהוא שנה מוציא דם. הוא הוציא דם עם פלסטיק דק ולמחרת נהיה לי שטף דם עד היום שקצת עבר אבל המקום עדיין ממש כואב לי. הפחד שלי שחלילה מבדיקת דם לא יכול להיווצר קריש דם (טרומבוזה). האם דבר כזה יכול לקרות מבדיקת דם רגילה? אני ממש מפוחדת מזה. תודה רבה לך, דפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אייל יצחיאק03/03/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_בדיקות_רפואיות_בדיקות_דם' id=link]בדיקות רפואיות, בדיקות דם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אייל יצחיאק03/03/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_בדיקות_רפואיות_בדיקות_דם' id=link]בדיקות רפואיות, בדיקות דם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VP שאנט האם אפשר להוציא?מרסי03/03/2015
בעלי עבר התקנת שאנט לפני כחצי שנה, עקב חסימה חלקית מאז יש צרות רבות כתוצאה מההתקנה, שאלתי האם אפשר להוציא את השאנט, ומה האלטרנטיבות
אנא תשובתכם הדחופה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VP שאנט האם אפשר להוציא? - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן03/03/2015תאורטית, בעיקר אם השנט הוא יחסית חדש, ניתן להוציאו תוך כדי לקיחה בחשבון סיבוכים אפשרים הכרוכים בפרוצדורה שכזו , בעיקר דמם מוחי. האלטרנטיבות תלויות בסיבה בעטיה מטופל בשנט, ובסיבוכים מהם סובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה MRIשמואל כהן01/03/2015
שלום היום ביקרתי במרפאה של הדסה בנירוכירוגיה דר מר לצערי לא כיבלתי יכס טוב מי הרופא אני 34 שנים מבקר במרפאות חוץ בגלל המחלה הקשה שליNF1 עד שלא ביקשתי בבכשה תיבדוק שוב את המסמחים ואת הדמיה של MRI עז ידברר לו שאני צודק במה שאני מרגיש היתה לי הפניה למרפאה של רופא בכיר מיהדסה לא מספיק לכרו ינוח של בדיקה צריך לבדוק את הדמיה שח MRI חבל אני חזרתי בארגשה לא טוב מי היחס שקיבלתי לסיכום אני מוזמן אלב בעוד למרפאה לאחלתה של ניתוח ש אני מצתאר שאני פונה אין הרגשה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה MRI - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/03/2015הי שמואל
מצטער על החוויה שעברת. אשמח אם תתקשר לזימון תורים ותבקש שיצרפו אותך למרפאתי ביום א הקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שמואל כהן04/03/2015תודה דר אני קודם צריך לחזור לדותן ול לוסוס ואחר לחזור לנירוכירוגיה לאחלית הים מנתחים [ תמיד טוב לבדוק את הבדיקה MRI לא ליסתמך אל מפאנך אפילו שה זה פרופסור גומרי צריך לשמוע את תלנוה של החולה תודה דר חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אקוסטיק נוירומה שהוסר במלואו יכאפרת28/02/2015
האם אקוסטיק נוירומה שהוסר במלואו יכול לחזור לאחר 12 שנה?מה הסיכוי לכזה דבר?
בהחלט יכול לחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אקוסטיק נוירומה שהוסר במלואו יכ - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן02/03/2015אקוסטיק נוירוינומה זהו גידול שיכול לחזור . אם הגידול נכרת באופן מלא הסיכוי לחזרה קטן (בהשוואה לכריתה חלקית) אך לחלוטין קיים. הסיכויים תלוי במידת שארית הגידול וההיסטופתולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההאמיתית27/02/2015
יש לי ילד בן 4 חודשים שכתוצאה מהתנוחה בה שכב רב הזמן - מבנה הראש שלו מעט שטוח בצד אחד
האם ניתן לעשות משהו בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן27/02/2015כן. אנא פני לנוירוכירורג ילדים לקבל הדרכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךרעות26/02/2015
שלום
הציסטה הפינאלית גדלה מפעם קודמת והיא ממצא שהיה עוד לפני הקרניוטומי
למרות שגדל מפעם קודמת בתוך 3 חודשיים זה ממצא שפיר ?
כמו כן בפעם הזו של הבדיקה הממצא עובר האדרה השאלה היא אם זה ציסטה בכלל ?!
וממה זה נגרם ?
פרט לזה יש לי את החוסר הומונימי בשתי העינים האם יש קשר ?
כמו כן הראיה שלי מאוד חלשה מעקב נוירואופטומולוג
אציין שאני בת 34
מה דעתך ?
סליחה על האורך ותודה על סבלנותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן26/02/2015לפי התאור שלך מאוד יתכן שלא מדובר בציסטה ( גדל יחסית מהר, עובר האדרה, גורם לפגיעת ראיה). ממליצה על ביקורת אצל נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)