מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיארי ואנטומיה שונה בגולגולתאביטל15/03/2017
היי דר שלום רב! בני בן ה6 שנים מבצע תנועות ראי בידיים זאת אומרת את שני הידיים הוא יזיז במקביל ויעשה את אותה התנועה בדיוק עם הידיים.. עקב כך נשלחנו לביצוע mri וגילו שיש לו כיארי של 16 ממ ללא סרקינס ובנוסף גילו לו מראה של פלסטיבסיה עם אנטומיה של הדנס מעט משונה ייתכן os odondoiteum. קיימת מעט לחץ מקדימה לגזע.. ועקב כך נשלחנו לבדיקת סיטי של מעבר צנטרוביצקילי על מנת לבחון את האנטומיה הגרמית ולהבין מהי מידת הלחץ.. שאלותיי הן:
1. בנוגע לכיארי אני יודעת כבר מה זה. מה המשמעות של הממצא השני? מה זה בעצם אומר? מה הסימנים שעליי להבחין מבחינת התנהגות הילד לאור הממצאים האלה? חוץ מאפקט המראה בידיים שעד היום הוא מבצע.. והיה מתלונן על הרבה כאבינראש שהיה קטן יותר הילד מתנהל באופן תקין חוץ מקצת בעיות במוטוריקה עדינה וסרבול עם הידיים אבל משאר הבחינות הילד מתנהל כרגיל..
2. האם יש קשר בין הכיארי לממצא השני או שזה שני ממצאים שונים?
3. האם זה מולד או יכול להגרם כתוצאה ממכה או חבלה? 4. הילד אצלי בחוג גודו האם לאור הממצאים האלו הוא יוכל להמשיך בחוג או להפסיק לו את החוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אביטל
פרופ` אייל יצחיאק17/03/2017השאלות ששאלת באשר לבנך חשובות ועינייניות.
לדעתי חייבת להיבדק על ידי נוירוכירורג מומחה לנוירוכירורגיה של ילדים בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת במוח כתוצאה מדום לב דחוףבצקת במוח דוםלב14/03/2017
אבא שלי לקה באופן פתאומי בדום לב , כתוצאה מכך יש לו בצקת במוח , עברו כבר שבועיים והוא עדיין מורדם ומונשם , במהלך השבועיים הוא לא הפסיק לרעוד עד שנתנו לו מרגיעים , הרופאים אומרים שצריך להתפלל ואם הוא יתעורר עדיין לא בטוח שהוא היה רוצה להיות ככה ... רציתי לשאול האם קיים סיכוי שהוא יתעורר ותהיה פגיעה שיטחית האם יש סיכוי שהוא יתעורר ויהיה הכל תקין ? האם יש אפשרות כזאת בכלל ? תודה רבה אני ממש זקוקה לתשובה מהירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת מוחית
פרופ` אייל יצחיאק17/03/2017בצקת מוחית כפי שאת מתארת נגרמת עקב הפרעה באפקת הדם והחמצן למח. יחד עם זאת קשה לאמוד את מידת הנזק ללא בדיקתו של אביך וללא בדיקת ה-CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת קרום המוח חיידקיתמירי08/03/2017
שלום רב. אמי חלתה לפני כשנה וחצי בדלקת קרום המוח חיידקית. אחרי בדיקת mri התגלתה מורסה (אבצס) במוח. עשו ניתוח ולאחר מכן הכל היה בסדר היא הייתה בהכרה, והייתה מחוברת לצינור ניקוז של הנוזלים מהמוח. לאחר כחודש החליטו לסגור את ברז הניקוז על מנת להתחיל לגמול אותה. סגרו את הברז, אך לא שמו מד לחץ כדי לבדוק אם יש לחץ על המוח. באותו יום בדיוק, העיניים שלה התגלגלו וקיבלה פרכוסים חזקים מאוד ומאז לא חזרה להכרה. רציתי לשאול האם זו הסיבה שגרמה לה לחוסר הכרה? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מירי
פרופ` אייל יצחיאק17/03/2017קשה לאמר מה קרה לאימך. האם פרכסה, הלחץ התוך גולגלתי עלה או שהיה ארוע של דמם או זיהום.
מומלץ להתייעץ עם רופאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים אלטרנטיבים לניתוח שאנטרפאל28/02/2017
אבא שלי בן80 אלמן שגר בגפו. לאחרונה חלה הידרדירות במצבו הבריאותי שבאה לידי ביטוי בסחרחורות. נפילות , מתן שתן מרובה, קשיי זיכרון. בלבול. קשיים בהליכה-גרירת רגליים. ובכלל עיפות מרובה ומראה כללי לא טוב.
אבי סובל מלחץ דם נמוך ומטופל בתרופות כנגד כאבים בצוור ובגב. וכן בתרופות נגב דיכאון.
בצילום ct נאמר לנו שנתגלו נוזלים בחלל הרואש שכנראה מסבירים את התופעות הללו. בבדיקה שנערכה לו - ניקוז נוזלים מעמוד השידרה ולאחר מכן בדיקות קוגנטיביות ופיזיות נאמר שיש שיפור מסויים ולכן ממליצים לבצע את הניתוח להחדרת השאנט.
שאלתי- האם יש טיפולים תרופתיים חלופיים לניתוח?
אם מחליטים לבצע ניתוח איזה סוג של שאנט ממולץ ?
אם אפשר נשמח לקבל שמות מנתחים המתמחים בתחום.בבית חולים סרוקה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רפאל
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2017קרוב לודאי שאביך סובל מתסמונת ששמה הידרקון בלחץ תקין. אין חלופה לניתוח השנט ומדובר בניתוח יחסית שגרתי שכל מומחה בנוירוכירורגיה יכול לבצע. טרם להחלטה על ניתוח ניתן לבצע הערכה נוירופסיכולוגית מסודרת שיכולה להכוון ולשפר את סיכויי ההצלחה של הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בקרקפת מאחורי האוזןחן23/02/2017
יש לי ביומיים האחרונים בליטה בקרקפת באיזור אחורי האוזן, היא די כואבת גם שאני נוגעת וגם כשלא. מנסה לגעת כדי להרגיע את הכאב. הכאב דומה לכאב שיניים - לחץ חזק על האזור. יש לי סיבה לבדוק? או לחכות שיעבור בעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חן
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2017יתכן ומדובר בבלוטת לימפה ראקטיבית מוגדלת.
אם לא תחלוף מעצמה נא להתייעץ עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה לאחר ניתוח טרנספנואידלינתנאלה20/02/2017
כמה זמן לאחר ניתוח טרנספנואידלי בשל מיקרואדנומה בהיפופיזה. ללא דלך וללא סיבוכים ניתן לשחות בברכת שחייה?
3 חודשים זה סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נתנאלה
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2017סביר בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות מכה קשה בראשאלמקת האיל10/02/2017
בוקר טוב ...
קרוב משפחה שנפל מגובה 3 מטר על הראש וקבל מכה קשה ודימום על המוח , הרופים עשו לו שני ניתוחים מוצלחים ל עצור הדם ולהוריד הלחץ בראש לממוצע , השאלה שלי :
מה משמעות ומה הנזק הצפוי בעקבות אי זרימת דם לחלק מהמוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אלמקת
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2017לא ניתן לחזות לפי הפרטים שמסרת. יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידים לפרכוסים מה לעשותשי09/02/2017
אבא שלי עבר ביופסיה במח לגבי גידול בראש. עדיין אין תשובה. הוא קיבל פרכוסים במשך חודש וחצי, לאחר מכן נתנו לו תרופות נגד פרכוסים וסטרואידים. כל עוד הוא קיבל סטרואידים פרכוסים לא היו. אתמול זה היה היום הראשון שהוא היה בלי סטרואידים ובלילה היה לו התקף פרכוס. מה צריך לעשות בזמן שיש פרכוס?(לפעמים יש פרכוס מאוד קשה). האם צריך לקחת אותו לבית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שי
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2017בהחלט מומלץ לפנותו לבית החולים. בינתיים יש לשקול שינוי במינון או בסוג התרופות שמקבל.
יש להתייעץ עם רופאיו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של אולטרסאונד מחמיטל27/01/2017
שלום רב, קיבלנו תוצאות של בדיקת אולטרסאונד ... נולד בשבוע 31+5 אחד מצמד תאומים.. הבדיקה נערכה בגיל 4 חודשים להלן המלל של התוצאות
ידרי המח תקינים ברוחבם ויחסית סימטרים עם הבלטה קלה של הקרניים הפרונטליות. קו האמצע שמור. רקמת המח הפריוונטריקולרית בעלת אקוגניות תקינה. הקורפוס קלוזום מודגם על כל חלקיו עם ספק להידקקות לאורכו. ללא דימום מוחי. הדגשה קלה של חללי הנוזל האקסטרא אקסיאלי בהיקף ביהמיספרלי. מה משמעות התשובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיטל
פרופ` אייל יצחיאק17/03/2017בסה"כ נשמעת בדיקה תקינה.
ליתר ביטחון יש לעקוב אחריה בעוד מספר חודשים ולהיות במעקב נוירוכירורג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לציסטה ארכידאלית או לציסטה אפדרומאידסיון16/01/2017
שלום ערב טוב בבקשה ממכם משהו דחוף סבלתי הרבה שנים מכאבי ראש שלחו אותי לעשות בדיקת סיטי ראש עשיתי ואמרו לי שיש לי חשש לציבטה ארכידאלית או לציסטה אפדרומאיד מזה אומר בבקשה צרכה את עזרתכם תודה רבה רבה ערב טוב!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סיוון
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2017יש לבצע MRI בפרוטוקול מיוחד שיענה על שאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרואדנומה בהיפופיזה 5 מ"מיעל12/01/2017
שלום, התחילה לי פזילה בעין שמאל לפני כחצי שנה.. התחלתי לברר על ניתוח לתיקון הפזילה והרופא רצה שאלך לנוירולוג. הייתי ובבדיקה גופנית נראה "ערות החזרים עם החזרים פתולוגיים בפלג גוף ימני גם ביד וגם ברגל". והרופא אמר לי שבד"כ זה בעיה במוח... עשיתי סיטי ראש- מח תקין ובארובת העין נצפה אקסופתלמוס בעין שמאל. הנוירולוג הביא לי אישור שאין לי בעיה. המנתח רצה שאביא אישור מאנדוקרינולוג בגלל האקסופתלמוס והטכיקרדיה (התחיל לי דופק מהיר מעל 100 גם בחצי שנה האחרונה.. התעלפתי פעמיים). בירור קרדיולוג- תקין. בלוטת התריס שלי תקינה (כולל tsi). אנדוקרינולוג שלח ל mri מכוון לאוכף תורכי ונצפה שם מיקראודנומה בהיפופיזה בגודל 5 מ"מ. הפרולקטין בדם שלי מעט גבוה והווסת שלי לא סדירה (גם חדש מהחצי שנה האחרונה..). חזרתי לאנדוקרינולוג והוא הביא לי דוסטינקס לקחת פעם בשבוע.
אני מאוד חוששת לקחת את הכדורים האלה בגלל תופעות הלוואי שקראתי עליהם- אירועים מוחיים, בעיות לב, קרישי דם בריאה וכדו'. האם כדאי לא לקחת את הכדורים?
מדאיג אותי הערות החזרים שהנוירולוג אבחן.. האם רוב הסיכויים שיש לי בעיה נוספת במוח? כדאי לבקש לעשות mri למוח כולו? הקודם היה רק לאוכף תורגי.
הרופא רוצה שאהיה במעקב אצלו כל חודשיים ופעם בשנה mri. מה המעקב כולל חוץ מבדיקת דם לפרולקטין? האם אם אחליט לא לקחת את הכדורים עדיין אני צריכה להיות במעקב כזה?
ושאלה נוספת- האם יש קשר לפזילה החדשה? אני יוכל לתקן אותה בניתוח?
סליחה על כמות השאלות... אשמח לתשובות על הכל.. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעל
פרופ` אייל יצחיאק13/01/2017בהחלט מסכים שיש לברר את התמונה הנוירולוגית שאינה מוסברת על ידי המיקרואדנומה.
יש לבצע MRI מח ואם תקין לשקול ביצוע MRI עמוד שדרה צווארי. כל הברור לאחר מעבר בדיקה על ידי נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אשמח שתקרא גם את זה
יעל13/01/2017תודה רבה.. אני יחזור לנוירולוג ואשאל אותו...
החלטתי לא לקחת את הכדורים של הדוסטינקס למיקרואדנומה.. האם אתה יודע האם למרות שאני לא לוקחת את הכדורים עליי להיות במעקב אנדוקריני? מה כולל המעקב בבקשה חוץ מבדיקת דם? תודה יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יעל
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2017בהחלט יש צורך להמשיך במעקב בדיקות דם ואנדוקרינולוג
כמו כן יש להמשיך עם מעקב MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל צהוב אך שקוף מהאףגבריאל11/01/2017
שלום
מזה שבוע אני סובל מצינון.. שיעול לחה ברונכית.
ולקח טיפול.
ךאחרונה גם נזלת דלקטית..
אבל מהבוקר יש לי בנוסף להפרשה הרגילה..
גם נוזל צהוב מאוד במרקם דמי.. לפחות בצורה שטפטף מהאף.
אציין שבשבוע האחרון כתוצאה מהלחה.. הקאתי יחסית הרבה פעמים.. בכל פעם כמעט נחנקתי וזה גרם ללחץ בראש והופעת שטפי דם קטנטנים בראש..
בנוסף לזה .. אני אדם קצת חמום מוח.. ואלי קצת משוגע..
בתוך ויכוח עם אשתי נתתי לעצמי מכות במצח..
חזקות יחסית
השאלה שלי היא האם אני מתיעץ עם דוקטור גוגל יותר מדי או שיש סיבה לרוץ לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נוזל צהוב אך שקוף מהאף
ד``ר רחל גרוסמן11/01/2017רוב הסיכויים שמדובר בהפרשת נוזל על רקע היצטננות.
הפרשת נוזל שדרה מהאף (רינוריאה) מופיעה לרוב לאחר טראומה, שברים בבסיס הגולגולת או לאחר ניתוחים נוירוכירורגים. קיים אחוז קטן בו מופיעה רינוריאה ספונטנית, שלא על רקע הגורמים שציינתי. במקרה שכזה עליך לעבור בירור ע'י נוירוכירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRI מח - נירולוג עוד 5 שבועותשי06/01/2017
פענוח שקבלתי מבדיקת MRI. התור לנירולוג עוד 5 שבועות. האם מומלץ לבקש הקדמה ?
תודה
התווית הבדיקה :אירועים חוזרים של הפרעות תחושה בפנים משמאל וביד שמאל .הנבדק בן 49
.24/6/2016 - בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מה
הודגמו מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן סב קורטיקלית פרונטלי ,טמפורלי ופריאטלי FLAIR - בסדרת ה משני הצדדים .ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה הקודמת .
. הודגם מוקד היפואינטנסי קטן פריאטלי מימין החשוד למיקרו דימום SWI - בסדרת
ההממצאים יכולים להתאים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן משנית למחלת כלי דם מוחיים קטנים כגון עמילואידוזיס ,ווסקולופתיה אחרת ?
אין עדות לאזורי האדרה פתולוגיים לאחר הזרקת גדוליניום. .DWI -
אין עדות לאוטם טרי בסדרת ה
חדרי המוח ,החללים התת עכבישיים ,הסולצים והציסטרנות הבזליות הודגמו מורחבים במידה קלה סימטרית.
התקבלו אותות תקינים מכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים.
לסיכום:
. היכול להתאים למיקרו דימום SWI - מוקדים בחומר הלבן ומוקד זעיר בסדרת ה הממצאים יכולים להתאים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן ומיקרו דימום משנית למחלת כלי דם מוחיים קטנים כגון עמילואידוזיס ,ווסקולופתיה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: פיענוח MRI מח - נירולוג עוד 5 שבועות
ד``ר רחל גרוסמן11/01/2017נשמע שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרויות ניתוח למנינגיומה טנטוריאליתמ13/12/2016
שלום רב,
אני בת 57 ובשנה הזו עברתי 2 התקפים חזקים בהפרש של חצי שנה. קמתי בבוקר עם סחרחורת חזקה ובעיות בשיווי המשקל, בחילה קשה המלווה בהקאות ולחץ בעורף מצד שמאל.
כל התקף נמשך כ 6-7 שעות ולאחר מכן הכל עבר.
באופן כללי מרגישה לחץ בעורף מצד שמאל, בעיקר בבוקר לאחר התעוררות..
בעקבות המתואר לעיל, נשלחתי לבדיקת MRI.
בבדיקה אובחנה מנינגיומה טנטוריאלית בגומה האחורית משמאל.
המימדים של מנינגיומה כ 0.7*0.8*1.3 ס"מ.
מנינגיומה גורמת ללחץ קל על הפונס ולחץ משמעותי על עצב 5 משמאל וסמוכה למייקל קייב.
אני מבינה שקיימות מספר אפשרויות: מעקב, ניתוח כירורגי או רדיוניתוח.
1. האם עושים ניתוח כירורגי במימדים כאלה של מנינגיומות? (מצד אחד קטנה מצד שני יש תסמינים)
2. האם המקום נגיש בכלל לניתוח? איזור הטנטרום הינו בעיתי?
3. מה האפקטיביות של רדיוניתוח? האם זה טוב רק כטיפול משלים לניתוח כירורגי בו לא מצליחים להסיר את כל הגידול?
התורים לנוירוכירורגים ארוכים מאוד, עד אז אודה לכם על איזושהי הבהרה בנושא.
מה האפשרויות ומה הסיכויים שלי?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
פרופ` אייל יצחיאק13/01/2017קשה מאוד לייעץ ללא בדיקת ההדמיה.
אנא פני לייעוץ אצל נוירוכירורג מומחה לניתוחי בסיס הגולגולת כמו דר' ספקטור בהדסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מנינגיומה פרונטליתת10/12/2016
שלום גילו אצלי מנינגיומה פרונטלית (פטריונלית) גדולה שמאלית מסוידת בחלקה,
שכנראה גדלה כנראה שמשך 15-20 שנה, בגודל
בגודל 3.4x3.6x4.3 ס"מ , שלוחץ על רקמת המוח הפרונטלית משמאל,
אני בת 60 , ומעדיפה לעשות ניתוח בהקדם האפשרי,כי הגידול מפחיד אותי אם ייגדל או יהיו סיבוכים,
כרגע אחד הרופאים המליץ לעבור ניתוח מהר , ואחד שהוא מומחה ממליץ לחכות חצי שנה ולעשות MRI , כדי לראות את הקצב גדילה , ואני רוצה להתחיל את התהליך כמה שיותר מהר כדי שלא יהיו סיבוכים , מה עדיף לעשות , לחכות חצי שנה או להחליף רופא שאולי יעשה את זה יותר מהר?
מה ההשלכות של לעשות את הניתוח לעומת לחכות עם זה? האם עדיף לחכות כי אם הוא יידע את הקצב וייקבע טיפול יותר טוב בזכות זה?
אחרי הניתוח הניורוכירורגי כנראה צריך לעבור הקרנות קצת,
הבנתי ש מאיץ קווי של novalis שיש באיכילוב עדיף על gamma knife
האם אחרי הניתוח אני ייתפקד כמו היום , או שזה יכול לפגוע בחלק מהתפקודים? מה הסיכונים? אולי אם הגידול לא ממהיר , עדיף לחכות ולא לעשות ניתוח? יכול להיות סיבוכים?
כמה זמן לוקח כל הטיפולים ביחד וההחלמה? האם אני יוכל למשל לנהוג אחרי זה , או להישאר בבית עד שיחלים הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ת10/12/2016הבנתי שלחברות ביוטק יש אולי גם כמה טיפולים בתחום?
האם משהו מהם מומלץ?
amgen imlygic
kite pharma kite-439
genentech zelboraf
ויש עוד טיפולים של
array biopharma
lion biotechnologies
immonocore* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנינגיומה פרונטלית
ד``ר רחל גרוסמן11/01/2017כעיקרון ההמלצה לנתח מנינגיומה שהינו גידול שפיר במהותו היא במקרה בו קיימת גדילה במעקב או שגורמת להופעת סימפטומים נוירולוגים כתוצאה מלחץ הגידול על רקמת המוח. במידה והכריתה הניתוחית היא שלמה לרוב לא נחוץ לטפל בקרינה לאחר הניתוח ומספיק מעקב בלבד. מעבר לכך ע'מ לענות על כל השאלות שהועלו - עלי לראות את ה MRI .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)