מלנומה דרגת clark 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלנומה דרגת clark 3
    יעל
    28/06/2011

שלום רב,
    לאבא שלי הייתה נקודה באוזן , ביצעו לו כריתה ושלחו לביופסיה, התקבלה תשובה כדלקמן:
    breslow 2.2. mm, clark level 3, הוא נשלח לעשות CT ואולטרה סאונד והתגלה תקין,
    ונשלח למח' אף אוזן גרון לביצוע ניתוח בהרדמה מלאה של כריתה רחבה של הצלקת בשילוב כריתת בלוטת הזקיף ע"י א.א.ג., הניתוח יהיה בשילוב פלסטיקאי ממח' כירורגיה פלסטית.

שאלתי היא איך קשור א.א.ג. ל-מלנומה שזה סרטן אמור להיות אונקולוגיה?., כמו כן היכן אפשר למצוא מידע יותר מקיף על הדרגות (BRESLOW ו - CLARK), ומהי בלוטת הזקיף.

תודה רבה אשמח לתשובותיכם.

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלנומה דרגת clark 3

הוספת תגובה

• מלנומה דרגת clark 3 - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    01/07/2011

אא"ג הם בעצם מנתחי ראש צוואר שמכירים היטב את האנטומיה העמוקה באזור וידעו להגיע לבלוטות הלימפה המנקזות את מיטת הגידול.
    בלוטת הזקיף היא בלוטת הלימפה הראשונה שאליה אמורות להגיע גרורות מהמלנומה לפי בדיקה ע"י הזרקת חומר צבע שעובר בדרכי הלימפה וזיהוי של הבלוטה הראשונה או שנצבעת בצורה הכי חזקה.
    נהוג במלנומות מעל עובי מסויים ותנאים נוספים שנמצאים בהיסטולוגיה לדגום את בלוטת הזקיף כדי לבדוק עד כמה המלנומה מתפשטת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה דרגה clark 3

יעל
    01/07/2011

שלום ל-ד"ר לי-און גלעד,
    תודה רבה על תשובתך, הנושא טיפה יותר ברור, האם עצם העובדה שב- CT ובאולטרה סאונד לא נמצאו ממצאים סרטניים יכולים להרגיע אותי? או שיש עדיין חשש רב למציאת גרורות?

כמו כן לא ענית לי היכן אוכל למצוא עוד מידע על הדרגות של clark והטיפולים הנדרשים.

שוב תודה על עזרתך
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו