פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאין כמו שומה חשודה, מיפוי שומות, מחלות ונגעים בעור, רפואת עור, סבוריאה, צלקות, פצעים, נגעי BCC, שינוי צבע של שומה ועוד

מנהל הפורום

ד"ר ניר נתנזון
ד"ר ניר נתנזון
053-4877798
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר ניר נתנזון
053-4877798 ללא פרסום בפורום
 
  • שומה נפלה אחרי טיפול לייזר
    אלינה
    22/01/2019

    יש לי שומה קטנה במפשעה, אני עושה טיפולי לייזר, השבוע עשיתי את הטיפול החמישי ויום אחר השומה נפלה מעצמה, צריך לבדוק את זה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נקודה שחורה באיבר המין
    מזי
    20/01/2019

    יצאה לי נקודה שחורה, כמו נקודת חן, בחלק הפנימי של השפתיים. צריך לבדוק את זה לאור המיקום?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חריץ בציפורן לכל אורכה
    ענת
    17/01/2019

    שלום
    לפני יותר משבע שנים באצבע המורה ביד נוצר לי סדק למעלה שהפך לקבוע. ציפורן שתמיד,שגדלה מתפצלת באותו המקום בקביעות. השבוע שמתי לבד שהסדק ממשיך למטה . לא יודעת אם כך היה תמיד. נבהלתי שלא מדובר בפס הבעייתי. רופאת עור בזמנו אמרה על הסדק שזו טראומה בציפורן ואין מה לעשות. אצרף תמונה.


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאבים וכתם מתחת לציפורן
    נטי
    16/01/2019

    היי, בעלי סובל כבר כשבוע מכאבים באצבע ביד שמאל. מטופל אצל ראומטלוג במסגרת תסמונת רנו. נכון לכרגע מטופל באמופלידין. יש לן מן כתם מתחת לציפורן שנראה כמו לכלוך. מאוד כןאב לו לנסות לנקות. האם יש משהו שנראה חשוד בציפורן?


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מלנומה או המטומה של הציפורן?
    אחת
    14/01/2019

    שלום,
    האם מלנומנה של הציפורן זה ממש פס צר לאורך הציפורן או שיכול להראות ככתם?

    בכל מקרה הייתי עם לק אטום ואז התחלתי לראות כהות בבסיס הציפורן הסרתי את הלק וראיתי מאין שטף דם וגם כל הציפורן נראית לא תקינה. יכול להיות שקיבלתי מכה

    צרפתי תמונה האם אכן זה שטף דם?


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נמש חדש על השפתיים
    גיא
    06/01/2019

    אני ג'ינג'י מנומש, יש לי קצת נמשים על השפתיים אבל לפני כמה ימים יצא לי נמש חדש על השפה העליונה, שזה מוזר כי עכשיו חורף והשמש לא אמורה להיות מספיק חזקה כדי שיצאו נמשים, לפחות ככה זה אצלי. האם יש בזה סימן מחשיד? כמו כן, הייתי אצל רופא עור לא מזמן והוא כלל לא בדק לי את הנמשים שעל השפתיים (אני שכחתי מהם לחלוטין ולא הערתי לו על זה בזמנו)

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נמש חדש

    ד''ר ניר נתנזון
    13/01/2019

    רצוי מאוד להיבדק ע"י רופא עור בשנית.

    לחץ/י למידע על ד"ר ניר נתנזון
    או לקביעת תור פרטי חייג 053-4877798
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מי מטפל בגידול בעפעפיים?
    מרינה
    08/01/2019

    מי מטפל בגידול בעפעפיים? רופא עור או רופא עיניים?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עפעפיים

    ד''ר ניר נתנזון
    13/01/2019

    כירורג פלסטי או רופא עיניים המומחה בגידולים אלו.

    לחץ/י למידע על ד"ר ניר נתנזון
    או לקביעת תור פרטי חייג 053-4877798
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיפת דם על נקודת חן
    רון
    10/01/2019

    הייתה לי טיפת דם על נקודת חן מורמת, פעם ראשונה שזה קורה ולא חזר מאז - סיבה לדאגה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיפת דם

    ד''ר ניר נתנזון
    13/01/2019

    לא.
    עם זאת כל שומה מומלץ לבדוק לפחות פעם בשנה ע"י רופא עור.

    לחץ/י למידע על ד"ר ניר נתנזון
    או לקביעת תור פרטי חייג 053-4877798
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • משמעות וטיפול במלנומה אין- סיטו
    רויטל
    13/01/2019

    בנקודת חן שהוסרה ונשלחה לביופסיה נמצא מלנומה אין- סיטו, מה המשמעות של זה ומה עושים עכשיו?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מלנומה

    ד''ר ניר נתנזון
    13/01/2019

    מדובר במלנומה (סרטן העור) בשלב המוקדם ביותר.
    הסרתה בשלב זה מבטיחה 100% ריפוי.
    נדרש רק לבצע ניתוח נוסף של "הרחבת הכריתה".

    לחץ/י למידע על ד"ר ניר נתנזון
    או לקביעת תור פרטי חייג 053-4877798
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שימוש בהיקומיצין ווירוסים "רדומים"
    אהרון
    26/12/2018

    היי ד"ר נתנזון,

    רציתי לשאול האם שימוש מקומי בהיקומיצין לטיפול מקומי בדלקת עור קלה (בלניטיס) הבאה והולכת בעקבות גירוי מכני, יכולה לעורר וירוסים "רדומים" מקומיים כגון פפילומה, קרי להחזיר למצב שבו התאים שוב shedding (לפני שנים היה נגע שהוסר ומאז לא חזר) ולמעשה למצב מדבק.
    במידה וכן, אני מניח שעדיף להמנע מקורטיקוסטרואידים. מה החלופה? האם שימושים קצרים מאד בהיקומיצין (יום-יומיים עדיין בטוחים יחסית?)

    מפחד לקחת סיכונים...

    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • היקומיצין

    ד''ר ניר נתנזון
    03/01/2019

    לא מוכל לי מחקר מדעי שבדק תוך כמה זמן וירוסים מתרבים לאחר מריחת סטרואידים. עם זאת מריחה של יום עד יומיים לא אמורה להיות בעייתית.
    ניתן לבצע בדיקת PCR (בדיקה מולקולרית של וירוסים על העור) לבדוק אם אתה בכלל עדיין נשא של הוירוס . לצערי זו בדיקה פרטית בלבד, אבל אם תימצא שאינך נשא יהיו לך פחות חששות.

    לחץ/י למידע על ד"ר ניר נתנזון
    או לקביעת תור פרטי חייג 053-4877798
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פס קטנטן על הציפורן
    ירין
    30/12/2018

    לפני כמה ימים הופיע לי פס קטן ודק על הציפורן של הזרת ביד. כמה זמן צריך לחכות אם זה יעבור לפני שהולכים לבדוק? יש סיכוי שדבר כזה יעבור מעצמו אם זה לא סרטן?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פס

    ד''ר ניר נתנזון
    03/01/2019

    רב הפסים על הציפורן אינם סרטניים. אם הפס חולף תוך חודש ראזי לרוב אין סיבה לדאגה.

    לחץ/י למידע על ד"ר ניר נתנזון
    או לקביעת תור פרטי חייג 053-4877798
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מודאגת מאי טיפול בגידול
    לימור
    31/12/2018

    שלום רב, לבן זוגי יש גידול בין העפעף לגבה (קרוב יותר לגבה). הגידול בן 4 שנים לפחות, והוא הולך וגדל. בן 55, בעל שיער אדמוני, בהיר עיניים והוא עובד הרבה בשמש. הגידול לא מפריע לו, והוא מסרב לראות רופא. גם לא הולך מעולם לרופא משפחה לבדיקות תקופתיות. מצרפת תמונה של גידול דומה שמצאתי ברשת. הגידול נראה כגליל בגובה כ1.5 ס"מ ובקוטר של כ 1 ס"מ. האם יש סכנת חיים? אני דואגת. מה עלול לקרות ללא טיפול.


    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אי טיפול בגידול?

    ד''ר ניר נתנזון
    03/01/2019

    בהחלט!
    סרטן העור, ביחוד באיזור הפנים, עלול לשלוח גרורות ולגרום אף למוות במקרים מסוימים.
    נסי לשכנע את בן זוגך לפנות בהקדם לרופא עור.

    לחץ/י למידע על ד"ר ניר נתנזון
    או לקביעת תור פרטי חייג 053-4877798
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סרטן העור נזק מצטבר
    עומר
    03/01/2019

    האם סרטן העור לאנשים עם עור בהיר יכול להתפתח לא בהכרח מנקודת חן אלא מנזק מצטבר של חשיפה לשמש? חוץ מקרם הגנה יש עוד מה לעשות נגד זה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נזק מצטבר

    ד''ר ניר נתנזון
    03/01/2019

    בהחלט- הנזק הו א מצטבר.
    העור "זוכר" כל קרן שמש שפגעה בו מגיל 0.
    פרט למסנן קרינה יש ביגוד שמגן מהשמש והפחתה בשעות החשיפה לשש.

    לחץ/י למידע על ד"ר ניר נתנזון
    או לקביעת תור פרטי חייג 053-4877798
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הסרת נגעי BCC בגיל מבוגר
    תמי
    16/12/2018

    אני בת 82, אבחנו לי 5 נגעי BCC בפנים, המליצו לי להסיר אותם אבל אני חוששת בשל גילי ובשל מצבי הרפואי. מה האפשרויות שלי?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • BCC

    ד''ר ניר נתנזון
    24/12/2018

    בכל גיל כדאי להסיר את ה-BCC. אבל ניתן להשתמש לא רק בסכין אלא גם בתרופות מקומיות מסוימות תלוי בסוג ה-BCC).

    לחץ/י למידע על ד"ר ניר נתנזון
    או לקביעת תור פרטי חייג 053-4877798
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מיקוזיס פונגואידס ורגישות יתר לקור
    אליהו ש
    16/12/2018

    שלום רב ד"ר נתנזון,

    אודה לדעתך בעניין הבא:
    אדם באמצע שנות ה-60 של חייו, אובחן לפני מספר שנים במיקוזיס פונגואידס ומגיב היטב לטיפול בנאוטיגיסון. נדיר מאד שמופיע Patch על העור.
    חווה כבר תקופה מכובדת של מעל לשנה רגישות יתר לקור - מתלבש חם גם במבנים סגורים כאשר הטמפרטורה בפירוש אינה נמוכה.
    (לדוגמה - 3 שכבות ביגוד עליון, כאשר המזגן על 28 מעלות)
    הגפיים אינן קרות, המדדים הפיזיולוגיים תקינים ובדיקות מעבדה תקינות. טוען שאינו חווה בעיות פסיכולוגיות.

    שתי שאלות ברשותך:
    1. האם מדובר במצב מוכר במצבים של מיקוזיס פונגואידס בעת טיפול בנאוטיגסון?
    2. כיצד ניתן להקל עליו? האם קיים ענף רפואה המתאים לייעוץ אודות מצבו?

    תודה רבה והמשך שבוע נעים!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניר נתנזון - 053-4877798

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רגישות לקור

    ד''ר ניר נתנזון
    24/12/2018

    לא שמעתי או נתקלתי מעודי בתלונה דומה. בהקשר של MF או של ניאוטיגסון.
    יתכן ובדיקה של נוירולוג המומחה לעצבים תחושתיים תעזור.

    לחץ/י למידע על ד"ר ניר נתנזון
    או לקביעת תור פרטי חייג 053-4877798
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
