שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דן
    08/01/2008

לאחרונה גיליתי שחברה היקרה מאוד לליבי חולה בסרטן העור, במצב מאוד לא טוב, כנראה סופני.
    למרות שהיא מוקפת באנשים שאוהבים אותה אהבת נפש היא לא משתפת את חבריה ואפילו לא את משפחתה הקרובה ביותר.
    היא רווקה, חיה בגפה, מסתירה את המחלה וממשיכה לעבוד כרגיל (עם העדרויות מינימליות אחרי כימו).
    היא סיפרה רק לחברה אחת את מה שקורה באמת ואותה חברה שיתפה אותי (למרות שהתבקשה שלא לספר).
    אני ממשיכה להעמיד פנים כאילו אינני יודעת דבר כי אני מבינה את הצורך שלה לשלוט לפחות באינפורמציה.
    ליבי נשבר, אני כל כך רוצה לעזור לה, אני יודעת שהיא חוזרת לדירה ריקה, במצב פיזי קשה אחרי טיפולים ואין מי שיתמוך בה בגלל התעקשותה לשמור על זה בסוד. כואב לי גם על הוריה ואחיותיה שהיו עושים כל דבר למענה אילו רק נתנה להם את ההזדמנות.

האם להפסיק את העמדת הפנים או להשאיר את ההחלטה את מי לשתף ומתי בידיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סיוע לחברה

ד``ר ניר נתנזון
    09/01/2008

אכן סיפור מרגש.

ראשית, לי אישית אין תובנה יותר משלך לתרום במקרה זה. רק את מכירה את חברתך ויודעת את אופייה ותכונותיה.
    הרצון להישאר בשליטה ולא להיזקק לרחמי אחרים מאפיין, מנסיוני, חולי סרטן רבים, החוששים כי הסטיגמה של המחלה תרחיק אותם מהחברה הקרובה.
    למצב זה אין פיתרון חד וברור. ברוב המקרים אני מציע להמשיך ולכבד את רצון החולה, ורק להציע תמיכה מירבית בכל פנייה שלו.
    לחילופין את יכולה לפנות אל חברתך דרך אותה חברה שסיפרה לך את דבר המחלה ולגשש האם החברה החולה תהיה מוכנה לקבל עזרה ותמיכה, תוך הבטחה שלא לנטוש אותה דווקא עקב מחלתה.

בריאות שלמה,

ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו