מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת שומות ללא ביופסיהא.פ12/07/2011
שלום,
לאחרונה הסרתי שתי שומות אצל רופא עור. מדובר בשומות קטנות למדי שנמצאות על גופי שנים רבות, מבלי שהיה בהם שינוי משמעותי לאורך הזמן.
הרופא אמר לי לאחר בדיקה בעין כי לדעתו השומות תקינות לחלוטין, ומסר שאין צורך בכל פעולה פרט למעקב. עם זאת, ביקשתי בכל זאת להסיר השומות, והרופא עשה זאת, אך באמצעות מכשור שלא אפשר שליחת השומות לבדיקת ביופסיה ו/או בדיקה אחרת.הוא אמר שאין לי מה לדאוג.
עם זאת, עתה אני דואג ומאוד חושש שמא מדובר בשומות סרטניות, אך שעכשיו לא יהיה ניתן לגלות זאת, עד שיהיה מאוחר....
האם ישנה דרך כלשהי לפנות לרופא כדי בכל זאת ליטול ביופסיה מהאזור כדי להסיר חשש שמדובר בשומות סרטניות או לפעול באופן אחר להסרת החשש?
אני לחוץ מאוד ואודה לתשובה מפורטת,
תודה רבה
א.פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומות ללא ביופסיה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/07/2011עקרונית אין טעם בביצוע ביופסיה לאחר שהשומות כבר הוסרו. לפי ההיסטוריה שלהן מדובר בנגעים שפירים והסיכון מהם שולי ולא מצדיק התערבות מעבר למעקב.
כדאי לבדוק עם הרופא מה הייתה האבחנה שלו כאשר החליט על הטיפול שהחליט. ייתכן שמה שאתה חושב שהיו שומות היו בעצם סרחי עור ואלה נגעים שאין בהם כל סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שומות ללא ביופסיה - תגובה
א.פ13/07/2011תודה רבה על תגובתך דוקטור,
שוחחתי היום עם הרופא, שהא רופא עור ומחלות מין/דרמטולוג במומחיותו. והוא מסר שמדובר בנקודות חן מסוג אינטראדרמל נבוס (Intradermal Nevus). למרות שהייתי לחוץ מאוד, הוא שב ואמר שמניסיונו אין לי מה לדאוג.
אף על פי כן, אני חושש מכך. האם בכל זאת ישנה דרך לבצע ביופסיה כלשהי, אולי לרקמה שנשארה במקום בו הוסרו הנבוסים? אולי בדרך אחרת? האם יש לי מקום לדאוג בהקשר לנקודות אלו או שניתן להניח לעניין?
אודה מקרב לב להתייחסותך האדיבה, הנושא מדיר שינה מעייני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שומות ללא ביופסיה - תגובה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2011הכל תלוי בשאלה אם השומות הוסרו לחלוטין או לא. בכריתה בגילוח - לא פעם חלק מהשומה נשאר ולעיתים לאחר מספר חודשים או יותר אפילו יש חזרה מקוית מסויימת. אפשר לכרות את הצלקת ולשלוח לפתולוגיה - וייתכן שיימצא שם זכר מהשומה שהוסרה. יחד עם זאת הליך זה מיותר לרוב ולפי כל הנתונים שמסרת - לא נראה שיש לך סיבה אמיתית לדאגה וההתעסקות המיותרת רק תגרום לצלקת יותר משמעותית.
להערכתי מספיק שתמשיך במעקב מסודר אצל רופא העור ורק אם יופיעו שינויים יהיה מקום לשקול ביופסיה נוספת מהמקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?