מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- DFSPרינת01/08/2011
שלום רב,
אובחן אצלי pigmented DFSP בנגע עורי במותן , לאחר 6 שנים בהם הרופאים לא התרגשו וחשבו שזו המנגיומה...
אני בחורה בריאה, בת 29, הנגע היה בקוטר 2.5 ס"מ, עגול וסימטרי במותן והוסר לפני כחודש וחצי בניתוח wide excision, בשטח גדול של 14*7*2 ס"מ. היות וזה בגב ואיפשר ניתוח עם שוליים רחבים לא עשיתי את שיטת מוז וכן בשל קושי האבחנה בזמן אמת לפי המלצת הפתולוג.
תוצאות הפתולוגיה הם שוליים נקיים, עם לפחות ס"מ וחצי נקיים בעומק. הגידול חדר רק לשומן השטחי תודה לאל. נותרתי עם צלקת ארוכה ופחדים...
למרות שהרופאים מרגיעים אשמח גם להרגעתך ולדעתך, אני מרגישה שנתקפתי פחדים לאחר שאני קוראת בעניין והיות וזה כזה נדיר מרגישה שאין כ"כ ניסיון וידע בעניין...
1. קראתי שיש סיכון נמוך של עד 5% לגרורות. האם עליי לחיות בחשש או שמא הגרורות נשלחות רק לאחר השנות של הגידול?
2. האם שוליים נקיים מרמזים שאין שליחת גרורות חו"ח?
3. לגבי הישנות, האם נתקלת בחולים עם הוצאה כזו נרחבת שחזר להם? קראתי על 98% ריפוי בשיטת מוז ולאור תוצאות הפתולוגיה שלי, אני מקווה שבעזרת ה' יהיה גם אצלי...
4. מהי שיטת המעקב שאתה ממליץ? הכירורג הפלסטי דיבר על מעקב בעין פעם בשנה, האם עליי לעשות משהו מעבר כמו אולטרא-סטאונד?
5. האם הסוג הנדיר שאובחן לאחר הניתוח עם הפיגמנציה משנה משהו עבורי? תוצאות הביופסיה היו DFSP רגיל ולאחר הניתוח אובחן כפיגמנטד, נדיר ביותר...
לתשובתך אודה,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DFSP - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2011אכן ממצא נדיר וההשלכות שלו, אם בכלל, על התנהגות הגידול, אינן ידועות די הצורך. לצערי השוליים הנקיים מבחינה פתולוגית אינם מהווים ערובה לכך שהגידול הוסר בשלמותו. בניגוד לניתוח מוס, בניתוח רגיל הבדיקה הפתולוגית אינה בודקת את כל מיטת הגידול אלא חתכים מדגמיים ולכן עלולה להחמיץ שלוחות גידול לא גדולות שפרצו מעבר לשוליים.
לכן חשוב מעקב קליני. אין לצערי בדיקות הדמייה או סמנים שיוכלו לעזור במעקב.
הסיכויים אמנים לטובתך אבל חשוב להיות במעקב וערניים לכל סימן לחזרה מקומית. לגבי הסיכון לגרורות - מדובר לרוב בסיכון לא גבוה אבל יש להתייעץ עם אונקולוג ולשקול ניתוח לדגימת בלוטת הזקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך DFSP
רינת04/08/2011שלום רב, תודה רבה על תגובתך.
ידוע לי שבפתולוגיה של ניתוח רגיל נבדקים סליידים אקראיים אך למזלי תודה לאל אני עובדת ביה"ח והפתולוגיה היתה מקצועית ומעמיקה. כל החתיכה שהוצאה נחתכה במלואה
ל38 סליידים וכולם נבדקו ביסודיות. גם בעין רגילה ניתן לראות בסלייד את הגידול שנצבע כשמסביבו יש 2 ס"מ לפחות בלתי צבוע וכמו כן הגידול היה מאוד מרוכז ללא שלוחות, לא נצפו מיטוזות כלל, חדר רק לרקמת השומן השטחי. נראה היה לפתולוג שהוא ממש בשלבים הראשונים שלו, מעין רדום.
עובדות אלו מרגיעות אותי (שוחחתי ישירות עם הפתולוג ואף ראיתי בעצמי) אך ההמלצה שלך לגשת לאונקולוג מלחיצה אותי במעט. לא נאמר לי דבר שכזה,מבחינת הפלסטיקאים נסגר העניין ורק יש לעקוב פעם בשנה מקומית שלא חזר.
קראתי והבנתי שהסיכויים לגרורות חו"ח נעים בין 2-5% וקורים בד"כ לאחר השנות הגידול. האם עליי לחיות בפחד מעכשיו ולבדוק את בלוטות הלימפה? הרי הגידול אובחן רק לאחר 6 שנים, אם חלילה היה גרורתי לא סביר להניח שהיה מפתח גרורות כבר? המלצה זו היא המלצה גורפת לכולם או היות ולא ידועים לך הממצאים?
נלחצתי, אשמח אם תוכל להרגיע אותי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך DFSP - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/08/2011ברמה העקרונית אכן הסיכוי שהגידול שלך שלח גרורות נמוך מאוד. יחד עם זאת מדובר בהיסטולוגיה והתנהגות חריגה ולכן הייתי שוקל להתייעץ עם אונקולוג - הם הסמכות המוסמכת ביותר לנתח את גורמי הסיכון ולהתאים תכנית מעקב למצבך - אם יש צורך בכך. אם יגידו לך שלא - תעשי V ותמשיכי הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?