מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה מאוד!שקדנית31/08/2011
שלום רב,
רופא נשים אבחן אצלי קונדילומות באזור הקליטוריס. ארוזיב בפורשט.
1. מה פירוש "אזור הקליטוריס"?
2. מה פירוש "ארוזיב בפורשט" ?
הופניתי לבדיקת לוולווה קולפוסקופיה שתיערך רק בחודש הבא ואני בחרדה עצומה.
רק לאחרונה ראיתי שבין שפתי הפות בחלק הפנימי יותר של השפתיים יש לי מעין נקודות חן שחורות (כתמים שחורים קטנים ), עגלגלות . יש לי כמה וכמה נקודות כאלה פזורות בכול צד.
שאלתי היא :
3. האם נקודות / כתמים אלה מעידים - לפי התיאור שנתתי -על סרטן עור?
האם נקודות אלה הן גם סוג של קונדילומות או סוג של סרטן עור (סרטן הפות)?
אני מאוד מודאגת. אנא תשובתכם לשלושת השאלות !
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה מאוד! - תגובה
ד``ר לי-און גלעד03/09/2011כמו שמתחיל ספר בישול מרוקאי - "קודם כל תרגעי"...;-))
הממצאים אצלך אינם מעידים על סרטן עור.
במילים פשוטות הממצא אצלך הוא של יבלות ויראליות שלרוב מהוות ביטוח להדבקה ויראלית במהלך יחסי מין - קרי מחלת מין.
המילים המסובכות הן הדגדגן ואזור חיבור השפתיים בחלק האחורי הקרוב לפי הטבעת.
הוירוס הגורם ליבלות שייך למשפחה של וירוסים שבה חברים וירוסים קרצינוגניים המהווים הגורם השכיח ביותר לסרטן צוואר הרחם ולכן כשמתגלות יבלות כאלה צריך לבצע בדיקת קולפוסקופיה כדי לוודא שצוואר הרחם אינו נגוע ואם כן - לטפל בזה בעוד מועד. העובדה שהיבלות התגלו לא צריכה לגרום לחרדה. זה קורה ואפשר לטפל בזה. העיקר שהנושא בבדיקה ובטיפול.
לגבי הנק' השחורות - צריך לבדוק מה טיבן - הסיכון שמדובר בסרטן עור קטן ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולווה קולפוסקופיה
שקדנית04/09/2011שלום רב,
לאור הממצאים של רופא הנשים - רשמי קונדילומה באיזור הקליטוריס
וארוזיב בפורשט -הרופא כתב בממצאים : וולווה קולפוסקופיה.
1. האם הכוונה היא שהקולפוסקופיה תהיה מוגבלת לאזור הפות בלבד או תכלול גם את צוואר הרחם?
2. אם הכוונה היא לאזור הפות בלבד האם אפשר להניח מכאן שצוואר הרחם תקין על סמך הבדיקה הראשונית ( ידנית+אולטסאונד) שעשה?
3. מה אני אמורה לעשות עם ממצאי הבדיקה של הקולפוסקופיה? לגשת לרופא הנשים? האם המשך טיפול יתבצע באותו מקום שבו נעשתה בדיקת הקולפוסקופיה ?
מהי הפרוצדורה?
4. קראתי באינטרנט על וירוס הפפילומה ,שם בין השאר נכתב ,שדווקא יבלות באיבר המין מצביע על זן לא אלים . לפי הידע המקצועי שלך עד כמה זה נכון ומדוייק ?
מתנצלת על ריבוי השאלות
אינני נרגעת כ"כ מהר כאשר העתיד מעורפל ומדאיג
תודה מראש על סבלנותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולווה קולפוסקופיה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/09/2011קולפוסקופיה היא בדיקה של צוואר הרחם.
הרופא שיבדוק אותך יסביר לך מה הצעד הבא. אם יהיו סימנים של מעורבות הצעד הבא הוא טיפול בלייזר בד"כ. הוירוס הפוגע בעור הוא אכן לרוב פחות מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)