מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בנוסף
מיקי25/10/2011רציתי להוסיף ששורף ומגרד לה הצד השני של האף. האם זה אומר שזה התפשט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שקיים כחצי שנהמיקי11/10/2011
שלום רב,
לאימי יש פצע על האף בין הגבות באיזור שהיא מרכיבה משקפיים, ממש איפה שמונחות המשקפיים. רופא כירוג קבע לה טור להסרה כדי לבדוק מה זה.
השאלה שלי, מה זה יכול להיות, זה בהכרח סרטן? ואם כן האם יכול להיות שזה תא קשקש?
אשמח לקצת מידע. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף
מיקי11/10/2011לעיתים יש דימום מהפצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/10/2011שלום מיקי,
מהתיאור שלך אני מעריך שמה שגודל אצל אימך הוא BCC או סרטן תאי בסיס. בגדול מדובר בגידול בנאלי שאינו שולח גרורות אבל עלול להפוך בעייתי אם חודר לארובת העין. קצב ההתקדמות שלו איטי ביותר ולכן אין שום סיבה לעשות שום דבר בחיפזון - אלא סוף מעשה במחשבה תחילה...
אני ממליץ שלפני שהכירורג מבצע ביופסיה תפנו לבדיקת רופא עור כדי לאבחן קלינית מה טיבו של הנגע. בלמעלה מ- 90% מהמקרים אין צורך בביופסיה ודי בבדיקה קלינית כדי להחליט במה מדובר קרוב לוודאי ומה אמצעי או שיטת הטיפול המומלצת.
עקרונית לגידול מהסוג המשוער לדעתי הטכניקה המומלצת היא ניתוח כריתה בשיטת MOHS.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
מיקי23/10/2011תודה רבה על תגובתך
ואכן אתה צודק, מדובר ב BCC ועומדים להסיר לה אותו בשישי בשיטת ה- MOHS.
מה שמוזר שבימים האחרונים שורף לה העור באיזור הזה. לצערי הרופא שמטפל בה לא ממש מסביר ומרגיע. אשמח אם תוכל להרגיע אותי, האם זה ששורף לה זה אומר משהו?
בנוסף אני לא יודעת אם אתה יכול, אבל אשמח אם תוכל להמליץ על רופא ואם אתה מכיר את ד"ר שלום אבשלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - תגובה
ד``ר לי-און גלעד26/10/2011זה שהמקום שורף לא אומר שום דבר. קרוב לוודאי מדובר בתוצאה של פגיעה שטחית מקומית בעור ואין סיבה מיוחדת לדאגה. כמו שכבר כתבתי לך הגידול מתפשט באיטיות רבה ביותר והסכנה מינימאלית.
ד"ר שלום אבשלום מוכר לי. הוא כירורג פלסטי בכיר מאסף הרופא ויודע את עקרונות ניתוחי המוס, אם כי לא בהכרח עובד ב- 100% על פיהם. חולים שהגיעו גם אלי ושטופלו על ידו דווחו על יחס מצויין ותוצאות טובות.
שיהיה בהצלחה,
ונשמח לשמוע רשמים
ד"ר גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?