פצע שקיים כחצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בנוסף

מיקי
    25/10/2011

רציתי להוסיף ששורף ומגרד לה הצד השני של האף. האם זה אומר שזה התפשט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע שקיים כחצי שנה
    מיקי
    11/10/2011

שלום רב,
    לאימי יש פצע על האף בין הגבות באיזור שהיא מרכיבה משקפיים, ממש איפה שמונחות המשקפיים. רופא כירוג קבע לה טור להסרה כדי לבדוק מה זה.
    השאלה שלי, מה זה יכול להיות, זה בהכרח סרטן? ואם כן האם יכול להיות שזה תא קשקש?
    אשמח לקצת מידע. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצע שקיים כחצי שנה

הוספת תגובה

• משהו נוסף

מיקי
    11/10/2011

לעיתים יש דימום מהפצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נוסף - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    13/10/2011

שלום מיקי,
    מהתיאור שלך אני מעריך שמה שגודל אצל אימך הוא BCC או סרטן תאי בסיס. בגדול מדובר בגידול בנאלי שאינו שולח גרורות אבל עלול להפוך בעייתי אם חודר לארובת העין. קצב ההתקדמות שלו איטי ביותר ולכן אין שום סיבה לעשות שום דבר בחיפזון - אלא סוף מעשה במחשבה תחילה...
    אני ממליץ שלפני שהכירורג מבצע ביופסיה תפנו לבדיקת רופא עור כדי לאבחן קלינית מה טיבו של הנגע. בלמעלה מ- 90% מהמקרים אין צורך בביופסיה ודי בבדיקה קלינית כדי להחליט במה מדובר קרוב לוודאי ומה אמצעי או שיטת הטיפול המומלצת.
    עקרונית לגידול מהסוג המשוער לדעתי הטכניקה המומלצת היא ניתוח כריתה בשיטת MOHS.
    בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

מיקי
    23/10/2011

תודה רבה על תגובתך
    ואכן אתה צודק, מדובר ב BCC ועומדים להסיר לה אותו בשישי בשיטת ה- MOHS.
    מה שמוזר שבימים האחרונים שורף לה העור באיזור הזה. לצערי הרופא שמטפל בה לא ממש מסביר ומרגיע. אשמח אם תוכל להרגיע אותי, האם זה ששורף לה זה אומר משהו?
    בנוסף אני לא יודעת אם אתה יכול, אבל אשמח אם תוכל להמליץ על רופא ואם אתה מכיר את ד"ר שלום אבשלום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    26/10/2011

זה שהמקום שורף לא אומר שום דבר. קרוב לוודאי מדובר בתוצאה של פגיעה שטחית מקומית בעור ואין סיבה מיוחדת לדאגה. כמו שכבר כתבתי לך הגידול מתפשט באיטיות רבה ביותר והסכנה מינימאלית.
    ד"ר שלום אבשלום מוכר לי. הוא כירורג פלסטי בכיר מאסף הרופא ויודע את עקרונות ניתוחי המוס, אם כי לא בהכרח עובד ב- 100% על פיהם. חולים שהגיעו גם אלי ושטופלו על ידו דווחו על יחס מצויין ותוצאות טובות.
    שיהיה בהצלחה,
    ונשמח לשמוע רשמים
    ד"ר גלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו