חשד ל- BCC

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד ל- BCC
    מתעניינת
    05/11/2011

שלום רב,
    לפני כשנה שמתי לב למעין בליטה בצידו השמאלי של האף, ממש בקפל שבין האף לחיבור ללחי. לא ייחסתי חשיבות לבליטה וחשבתי שמדובר באקנה. לפני כמספר חודשים החלה הבליטה לדמם, להחלים ואז לדמם פעם נוספת כל חודשיים בערך.
    ממה שקראתי הבנתי כי ייתכן ומדובר ב- BCC. השאלה שלי היא, האם העובדה שעברה כבר שנה מהרגע ששמתי לב פעם ראשונה לבליטה ישפיע על סיכויי ההחלמה במידה וזה BCC? מה קצב הגדילה של סרטן מהסוג הזה ומה הסיכוי לכך שתוך שנה נוצר נזק רב לרקמה הפנימית? חשוב לי לציין כי מבחינה חיצונית לא שמתי לב לשינוי בגודל של הבליטה בשנה האחרונה, השינוי היחיד היה הדימומים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד ל- BCC

הוספת תגובה

• חשד ל- BCC - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    05/11/2011

מהתיאור שלך אכן עולה סיכוי סביר שמדובר ב- BCC. שנה היא פרק זמן לא משמעותי עבור מרבית הבזליומות אשר ככלל גדלות ומתקדמות באיטיות רבה. פה ושם ישנם גידולים אלימים יותר שגדלים מהר יותר אך אלו יוצאים מן הכלל וספורים.
    הגידולים הללו ממאירים מקומית בלבד, אינם שולחים גרורות כמעט לעולם ורק הזנחה של שנים רבות גורמת להם להיות ממש גדולים וגרועים. כמובן שגם מיקום לא מוצלח כגון על הפה או עפעפיים עלול לגרום לסיבוכים משמעותיים גם כאשר הגידול לא ממש גדול.
    הטיפול הוא כריתה שלמה - ובפנים רצוי שהכריתה תבוצע בניתוח בשיטת MOHS.
    ברובם המכריע של המקרים האבחנה ניתנת להעשות בבדיקה קלינית של רופא עור ללא צורך בביופסיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו