סרטן העור - התנהלות יומיומית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן העור - התנהלות יומיומית
    שחל
    28/01/2008

בשנת 2003 התגלה אצלי בקרקפת נגע סרטני "מלנומה" וכמו כן הןפיעו אצלי באיזור הראש, הפנים, הצוואר, האוזניים והידיים, (אזורים שהיו חשופים שנים רבות לשמש) מדובר בגידולים נוספים רבים מסוג של Bowen's Dis , Superficial BCCa ו- SCC
    עברתי מספר רב של נתוחים להסרת הנגעים וטיפולים רבים של PDT .
    בעקבות שמירה קפדנית לחשיפה כמעט מוחלטת לשמש פחתו באופן משמעותי תדירות הטיפולים.
    השאלות שלי הן:
    1. עד כמה חיונית העדר ההיחשפות לשמש, כשהדגש מהי מידת ההיחשפות שנחשבת מסוכנת עבורי ? כגון: אי יכולת לשהות בחדר אשר מואר באור יום, או להיחשף לקרני השמש הישירות למעלה מחצי שעה ?

2. קראתי במאמר שפורסם באיטרנט שמסנני קרינה לסוגיהם, לא רק שהם לא משפעים על הגנת האיזורים החשופים לשמש, אלא חומרים אלה יכולים להוות הגורם המסרטן ?

אבקש את חוות דעתך המקצועית לאיך עלי להתנהל בחיי היומיום ?

בברכה
    גרשון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התנהלות יומיומית

ד``ר ניר נתנזון
    08/02/2008

ראשית אני מתנצל עח העיכוב בתשובה שנבע משהייתי בכנס רפואי בארה"ב.
    1.
    לא ניתן לכמת את מידת החשיפה הרצוייה לשמש. הגידולים שכבר הופיעו אצלך הופיעו עקב "חטאי העבר"- חשיפה מרובה לשמש בעבר, יחסית ליכולת הספיגה של עורך.
    לאור ריבוי הגידולים והטיפולים שעברת, מומלץ ככל שניתן להימנע מחשיפה לשמש- אולם אין הכוונה להסתגר בבית ולא לצאת כלל. בחשיפה מכוונת לשמש יש להשמש באמצעי הגנה פיזיים (בגדים, כובע, משקפי שמש) ומסנני קרינה.

2. לא ידוע לי כי מסנני קרינה גורמים לסרטן העור. בעבר, מסנני הקרינה לא הכילו חומרים המגינים מפני קרינת ה-UVA ולכן נתנו תחושת הגנה מדומה מפני קרינת השמש.
    כיום ההגנה הינה משולבת (ברוב התכשירים) ולכן יעילה. מה שאכן לא ידוע הוא עד כמה מסנני הקרינה יעילים לטווח ארוך במניעת סרטן העור.

בריאות שלמה,

ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו