גולה מאחורי האוזן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גולה מאחורי האוזן
    ליאור
    18/12/2011

לילה טוב,

אני בן 27 ובריא בד"כ. לא סובל משום מחלה מיוחדת ואיני נוטל תרופות באופן קבוע.

לפני חודש-חודשיים שמתי לב לגולה מסתורית שהופיעה מאחורי אוזן שמאל שלי. היא ממוקמת ממש מאחורי התנוך, בצמוד לצוואר, כך שזה מקום די נסתר - ייתכן והיא הייתה שם כבר לפני אך זו התקופה בה הבחנתי בה פחות או יותר.
    קוטרה של הגולה הוא כס"מ והיא רכה למגע. כשאני נוגע בה אני חש זאת היטב ואינני מרגיש כאב כלשהו [אומנם לא לחצתי עלייה בחוזקה, מדובר במגע רגיל].
    אף על פי שאינני בקיא בכך כלל וכלל, חשוב לציין שהגולה אינה נראית כשומה - היא אומנם ברובה בצבע עור אך במרכזה יש צבע אדום-סגלגל כהה בקוטר של כ-2 מ"מ או מעט יותר.. מה שנראה אולי כמו צבר כלי דם. אני לא בטוח משום שבגלל המיקום הבעייתי אני לא יכול להביט מקרוב.

מעבר לכך אני חש היטב, לא סובל מחום או כאבים כלשהם.

ברצוני לדעת מה זה יכול להיות ולאיזה רופא עליי לפנות.
    חברתי הלחיצה אותי כי ייתכן ומדובר בלימפומה בגלל גיוס כלי הדם או שאולי מדובר בבלוטת לימפה מוגדלת....?

תודה רבה והמשך שבוע נעים,
    טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גולה מאחורי האוזן

הוספת תגובה

• גולה מאחורי האוזן - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    20/12/2011

קרוב לוודאי שמדובר בציסטה - נגע עם חלל המלא בחומר כלשהו - קרוב לוודאי סבום שהוא חומר שומני המופשר לרוב אל העור ולעיתים נתקע בגתוך הבלוטה ומנפח אותה. על פי רוב אין לזה חשיבות. פנה לרופא עור או לכיר' פלסטי לקבלת אבחנה סופית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו