מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- lichen planusעדי22/12/2011
שלום יש לי ORAL LICHEN PLANUS
אני מחפשת מידע לגבי הפוטנציאל הסרטני שלו.
אני מודעת לכך שמדובר בפורום עור ואצלי המחלה בפה אבל לא קיבלתי בשום מקום תשובה מובנת ואני ממש אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בנושא...
לעיתים נאמר לי כי השינוי הממאיר הוא 0.27 לשנה ופעם סיכון חיים מצטבר של בין 1-2 אחוז.
איך זה ייתכן?
סיכון חיים זהו לא הסיכון המצטבר של הסכוי בכל שנה?
מאוד מאוד חשוב לי לקבל הסבר שאני אבין זאת, זה מטריד אותי מאוד.
אשמח אם תוכלו לעשות זאת למעני..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lichen planus - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/01/2012מדובר בסטטיסטיקה. זה קצת מורכב ולא מטמטיקה פשוטה.
המספרים שאת מצטטת מוכרים אבל מייצגים תחום ואינם מדוייקים.
בעקרון כאשר הסיכון הוא 0.27 לשנה הכוונה היא שמקרב הסובלים מהמחלה - לכ"א סיכון של פחות מ- 3:1000 לפתח שינוי ממאיר בכל שנה.
שינוי ממאיר אין משמעו בהכרח תמותה ואכן הסיכון המצטבר לתמותה מסיבוכי ממאירות משנית לליכן פלנוס בפה הוא נמוך יותר ונע סביב 1-2 אחוזים.
אלה מספרים שמוזכרית בחלק מהספרות. הניסיון שלי בתחום זה מועט - צריך להתייעץ בנוגע לנתונים עצמם עם רופאי רפואת הפה העוסקים בחולים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה.. אוסיף ברשותך
עדי05/01/2012ראשית אני מאוד מאוד מודה לך על התגובה הרצינית. אוסיף, ברשותך, כי כאמור הנתונים שסיפקו לי הן ל0.27% לשנה והן לעניין 1-2 אחוז סה"כ דובר בשניהם לעניין הסיכון לשינוי ממאיר של המחלה ולא אוזכר עניין התמותה. לכן שאלתי עסקה בסיכוי לפתח ממאירות. כמו כן גם במאמרים רבים שקראתי בנושא הנתונים הנ"ל מוזכרים בעניין השינוי הממאיר...(ולא התמותה)
אודה לך אם תוכל להתייחס לנושא.
אני מעריכה את זה מאוד.
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהlichen planus
עדי07/11/2012שלום!
בני בן השמונה אובחן כסובל מlichen planus , המחלה מתבטאת אצלו בעיקר בעור, בפלג גוף עליון. והיא מופשטת מאד.
הטיפול שקיבלנו בנתיים הוא פוטותרפיה.
שאלתי הראשונה היא האם יש סיכון לחלות בסרטן העור כתוצאה מהמחלה
או בסוכרת???? ומה הנתונים?
שאלה שנייה, האם יש סיכונים נוספים שעליי לדעת ,מכיוון שהבנתי שהמחלה פוגעת בעיקר בשכבות גיל מבוגרות יותר.
אשמח לתשובה.
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו לא אותה עדי מהמודעה הקודמת...
עדי07/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?