bcc ובוטוקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• bcc ובוטוקס
    מאירה
    23/12/2011

שלום לך. אני בת 62 וב 7 השנים האחרונות הוצאו לי גידולי bcc scc מהיד הימנית מהלחי והאף הימנים ומצוואר. שאלותי הן:
    1. האם יש משהו שאני יכולה לעשות או לא לעשות כדי למנוע היווצרות גידולים כאלה (אני לוקחת באפן סדיר כדורי סידן ואומגה3)
    2. לאחרונה עלתה שאלת הזרקת בוטוקס לפנים. מה דעתך? האם זה יכול להחיש את התפתחות הגידולים?
    3. האם יכולה להיות סיבה לכך שנמצאו גידולים רק בצד ימין?
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    bcc ובוטוקס

הוספת תגובה

• bcc ובוטוקס - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    24/12/2011

קשה לי להסביר למה דווקא בצד ימין יצאו הגידולים - האם הייתה בו יותר חשיפה משמש, יותר חשיפות אחרות - קשה לענות בלי להכיר אותך יותר טוב.
    בוטוקס לא משפיע ו/או מחמיר את הסיכון לסרטן עור.
    הגורם החשוב ביותר במניעת גידולים נוספים הוא במניעת חשיפה נוספת לשמש או גורמי סיכון אחרים (עישון למשל).
    חשוב מעקב סדיר ע"י רופא עור ואם יש ריבוי נזקי שמש ונגעים טרום סרטניים - כדאי לבצע טיפול שטח לסילוק הנגעים הטרום סרטניים כדי להוריד את הסיכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלה:

מאירה
    24/12/2011

1. הא אתה קורא לגידולי bcc scc "טרום סרטניים"
    2. האם בגלל ריבוי גידולים כאלה יש חשש ממלנומה בעתיד?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו