מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרם לחות לפניםמאירה17/01/2012
אני מבקשת מהצוות הנכבד שיסביר לי מה משמעות הסימנים spf/uva/uvb ומה הבדל ביניהם.
האם צריך לחפש את כל הסימנים הנ"ל כשקונים קרם לחות לפנים?
ואולי עדיף לבקש מהרוקח בבית המרקחת לרקוח קרם המתאים לי אישית.
ואם כן, איך אדע מה לבקש?
אני בת 58 עם עור פנים יבש מאד
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם לחות לפנים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד25/01/2012SPF פירושו Sun Protection Factor ומשמעותו פי כמה זמן אפשר לשהות בשמש עם הקרם מבלי לקבל כווייה לעומת פרק הזמן עם עור חשוף ללא הגנה. המספרים הם אופטימאליים - ז"א תקפים רק אם מורחים שכבה אחידה של כמות סטנדרטית של קרם מספיק זמן לפני החשיפה. כידוע מרבית המשתמשים אינם מורחים מספיק, מורחים בצורה לא אחידה ולא מספיק זמן מראש ולכן ההמלצה היא להשתמש במסנני קרינה עם SPF שבין 34-45 ולהשתדל למרוח כל 3 שעות ואחרי כל יציאה ממיים.
UVB הם הקרניים העיקריות הגורמו לכוויות שמש ו- UVA הן קרניים שגורמות ליותר נזקים והזדקנות של העור אך עם תגובה פחות נראית של העור. מסנני קרינה צריכים להגן משני סוגי הקרניים.
במרבית תכשירי הלחות ה- PF הוא 15-16 וזה מספיק אולי לחצי שעה.
כדאי למרוח עליהם עוד מסנן קרינה יותר משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?