נקודה לבנה ומחשידה על הזרוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודה לבנה ומחשידה על הזרוע
    ליטל
    23/04/2012

לרופאי הפורום שלום, בחודשים האחרונים הבחנתי בידי השמאלית בכתם לבן בצורת נקודה סימטרית, מדוייקת וקטנה. זה נורא בולט כיוון שאני בגוון עור שחום ואני יודעת שזה "עליי" לפחות 4 חודשים. משיחה עם רופא עור נאמר לי ממנו שזה כנראה מחשיפה יתרה לשמש ושעליי להקפיד למרוח קרם הגנה ולהתכסות במידת הצורך. לדבריו יש פעמים שבהם לעור כהה יש בעיה בייצור פיגמנט וכנראה גם אצלי זה קורה וזה מתבטא בנקודות. שמתי לב שיש לי עוד 2 נקודות בהירות וממש קטנות על הבטן שאחת מהן היא תוצר של נק' חן שהתקלפה וכנראה השאירה גלד . יש לציין שאותו הרופא לא ערך לי בדיקות מקיפות או משהו כזה רק עבר על כלל בדיקות הדם שלי ואמר שהן תקינות כולל בלוטת התריס אבל אני קצת חוששת שאולי זו תחילתה של מחלת הויטיליגו עליה קראתי באינטרנט. הרופא לא רצה להלחיץ ואמר שלא אחשוב על זה ושאנחנו נעקוב יחד ובזמן הזה אני רק אקפיד להתמגן מהשמש. האם ניתן לוודא אם זאת רק בעיה נקודתית/ פטרייה או שיש אפשרות לערוך בדיקות ספציפיות לשלילת ה-ויטיליגו ? מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשוב לציין שנטלתי רקוטן...

ליטל
    24/04/2012

בשנה האחרונה אך הקפדתי על כל הנחיות הרופא.... דבר נוסף אני אלרגית לקרדית האבק ונוטלת גלולות כבר שנים (כיום בת 27)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה לבנה ומחשידה על הזרוע - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    28/04/2012

בלי לראות את הנקודה קשה לי לתת התייחסות ספציפית אבל מהתיאור שלך אני תומך בגישתו של הרופא שלך.
    אין סיבה לבצע ביופסיה עם פוטנציאל לצלקת כאשר התופעה מוגבלת כ"כ ואם זה יתקדם יהיה ברור במה מדובר. בכל מקרה - ההמלצות שלו טובות וכדאי שתנהגי לפיהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו