הגנה מפני השמש?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגנה מפני השמש?
    שואלת אנונימי
    11/06/2012

שלום רב,

הנני באמצע שנות ה-40 לחיי. מסביבות גיל שבין 10 ל-12, לא הלכתי שנים לבריכה או לים, לאחר מכן, בגיל בוגר, שנה אחת בלבד (לפני 22 שנה). הלבוש שלי הוא תמיד עם מכנסיים ארוכים, ובד"כ גם חולצה קצרה עם שרוול קצר, אך לפעמים גם גופיות.
    לא אוהבת כל כך בילויי חוץ, לכן רוב השעות נמצאת בתוך הבית או בתוך מבנים, ומה שנשאר כחשיפה לשמש הוא בעצם רק המעבר בין המקומות השונים אליהם אני צריכה להגיע - כמו סידורים, קניות, וכו'.
    יש לי אוסטיאופניה, ולאחר בדיקה זו נמצא גם שיש לי חוסר בויטמין D:

VITAMIN D 25-OH = 26 nmol/L

האם אני זקוקה לקרם הגנה (ואם כן של כמה) או שדווקא עדיף שבמעט שאני מסתובבת בחוץ ,כשלמעשה רק איזור הידיים, מפתח החזה, הצוואר והראש חשופים - שדווקא אספוג מעט מהשמש ללא קרם הגנה?

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הגנה מפני השמש?

הוספת תגובה

• תוספת מידע

שואלת אנונימי
    11/06/2012

הנני בהירת עור, אם כי איני בלונדינית בכלל ולא ג'ינג'ית, אבל אבי ג'ינג'י, ויש לי מעט נמשים באזור היד העליון, בחלק שבין הכתף למרפק. זיכרוני מהילדות, השנים בהם הלכתי לבריכה ולים הוא שאני נשרפת בקלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה מפני השמש? - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    17/06/2012

בלי לראות את מצב העור שלך לא נוכל להסיק גם על סמך התיאור המפורט שלך על דרגת החשיפה ועל רגישות העור שלך.
    לויטמין D יש תחליפים ותוספים. קרם הגנה מומלץ בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו