פס שחור על ציפורן עם פטרייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פס שחור על ציפורן עם פטרייה
    ד``ר ניר נתנזון
    15/07/2012

היי
    האם נראה שיש באצבע פס שחור? האצבע עם פטריה וקשה לי להבחין האם זה מסוכן?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    17/07/2012

רוב הסיכויים שמדובר בשינוי בציפורן על רקע פטרת ואולי שטף דם. בכל מקרה כדאי לפנוות לרופא המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטיה בציפורן כף היד שבתמונה

שולי
    04/08/2012

הרופאים במשך שנתיים אמרו שזה כלום . פשוט לא תצמח ציפורן . היום המלנומה התפשטה לכל בלוטות הלימפה . שערוריה ורשלנות רפואית . היו צריכים לקחת ביופסיה כבר בהתחלה . להיות עירנים - וללחוץ על הרופאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטיה בציפורן כף היד שבתמונה - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    09/08/2012

אין ספק שמלנומה בציפורן היא בעיה מפחידה וקשה ולכן צריך לפנות במקרים כאלה לרופא עור מנוסה שיבדוק וישקול הצורך בביופסיה. למרבה הצער אין שום דרך להבטיח מראש שהאבחנה נכונה ולביצוע ביופסיות מיותרות מציפרניים יש גם מחיר בדמות צלקות ופגיעות תפקודיות.
    מה שחשוב לעשות זה להיות מודעים לאפשרות ואם המצב לא משתפר ולא מגיב לשום טיפול לחזור לרופא שוב ושוב כדי שיוכל לשקול אם הבעיה חריגה.
    התמונה שהוצגה בראשית שרשור זה היא באיכות לא מי יודע מה ולכן גם כשאני מעריך שלא מדובר במלנומה - צריך לפנות לרופא שיבדוק בעין את המקום ויעריך מה קורה שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו