הסרת נקודת חן בקוטר של 2 ס"מ בלייזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת נקודת חן בקוטר של 2 ס"מ בלייזר
    מיכל
    20/07/2012

שלום, יש לי נקודת חן די גדולה מלידה בגב (קוטר של כס"מ וחצי), שהיא במרחק של כ-5 ס"מ מעמוד השדרה, בשל המיקום בו עוברים העצבים וגודלה רציתי לשאול האם ישנם סיכונים שגורמים להעדפת האופציה של לייזר שכלל לא הייתי מודעת אליה קודם לכן ולכן לא שאלתי את הכירורג הפלסטי. שאלה נוספת, האם הסרת שומה בלייזר מסובסדת ע"י קופ"ח כללית? תודה מראש, מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הסרת נקודת חן בקוטר של 2 ס"מ בלייזר - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    21/07/2012

אך מסירים את השומה זה לא כ"כ עקרוני למעט הדרישה שאת השומה יש להסיר בשלמותה ולשלוח לבדיקה פתולוגית. מבחינה רפואית וחוקית אסור להרוס את רקמת השומה באמצעות לייזר/חומצה/חנקן או כל אמצעי כימי או פיזיקאלי אחר שכן אם השומה היא אכן שומה ויש בה גרעין סרטני - בכך מאבדים את הייתרון שיכול להיות במקרה של גילוי מוקדם ואזי עלולים להתעורר מאוחר מדי עם מחלה מפושטת וקטלנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה

מיכל
    27/07/2012

בנוגע למיקום הקרוב לעמוד השדרה, האם יש בכך סיכון עצבי המתווסף לסיכון היחסי הקיים בכל הסרת נקודת חן שהיא? אני שואלת מכיוון שהרופא אמר שעדיף להסיר את השומה לא מכיוון שהיא נראית כרגע חשודה אלא כי יש לה פוטנציאל בגלל גודלה. ומכאן ההתלבטות מה עדיף מבין הסיכונים. שוב תודה, מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    04/08/2012

שומה כזו שאינה ממוקמת ממש מעל ע"ש אין לה כל השלכות נוירולוגיות. קל וחומר 5 ס"מ הצידה. אכן שומות גדולות נושאות עימן סיכוןמוגבר במידת מה אך דווקא בשל כך הדרך הנכונה היא כריתה ולא השמדה בלייזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו