סרטן העור- מלנומה, קצב הבדיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן העור- מלנומה, קצב הבדיקות
    גילי
    04/08/2012

שלום רב. אצל בת דודתי הובחנה ב-5.12 מלנומה בשלב התחלתי. ב-7.12 נעשה ניתוח להסרה נוספת של 4 ס"מ. הביופסיה אמורה להתקבל רק בסוף 8.12, ז"א לאחר 6 שבועות. הרופא לא דואג. ב-8.12 היא נשלחת לבדיקת לימפה.

1. האם 6 שבועות המתנה לתוצאות זה לא מוגזם ולא מסוכן.
    2. האם גדל סיכוי לתוצאה אופטימית ככל שחולף הזמן?
    2. האם יש דרך לזרז את הקצב בערוץ פרטי וכיצד.
    3. האם רופא יכול להיות "לא מדאג" לפני קבלת תוצאות ביופסיה?
    4. האם גם לבדיקת הליפמה צפויה המתנה של שבועות?
    5. אם מדובר במלנומה מתקדמת הרי כל יום הוא קריטי

תודה, גילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרטן העור- מלנומה, קצב הבדיקות - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    04/08/2012

מלנומה בשלב התחלתי היא אני מניח מלנומה לא עבה ולא עמוקה - בגידולים כאלה הסיכון לגרורות נמוך יותר משמעותית מבמלנומות שכבר חדרו לעומק של מעל 1.5 מ"מ. אם אני צודק בהנחה שלי - הרי שזו הסיבה לאופטימיות של הרופא שלה. בכל אופן - 6 שב' המתנה לתשובה הם מוגזמים לכל דבר ועניין ולדעתי לא מוצדקים. בכל אופן - למימד הזמן ערך שונה אצל חולים שונים ועם גידולים שונים - ועדיין - 6 שב' המתנה הם בלתי מתקבלים על הדעת לעניות דעתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה-שאלות חוששות

גילי
    18/08/2012

שלום רב,
    תודה על התגובה, זה הרגיע אותי במקצת אז.
    כעבור חודש הגיע התשובה לגבי הכריתה שניה של 4 ס"מ- הכול תקין
    בינתיים התגלו עוד שתי נקודות חשודות בכפות רגליים ובת דודתי הופנתה לבדיקת לימפה
    1. האם בהתחשב כי התוצאות הגיעו תקינות יש סבירות גבוהה כי תתגלה בעיה בלימפות או שהבדיקה הזו היא אך ורק ליתר ביטחון
    2. אם לפני חודשיים הרופא עדיין לא הבחין בנקודות החשודות ועכשיו שולח אותה מהר מאוד לביופסיה יש חשש רציני או שסבירות גבוהה כי אלו נקודות שטוחות ולא מסוכנו?
    3. ההמתנה מורטת עצבים והבעיות שצצות כל הזמן מטרידות מאוד. כולנו חוששים לשלומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה-שאלות חוששות - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    19/08/2012

לצערי לא נראה לי שתשובות שלי על סמך הנתונים הדלים שאת מספקת הן בעלות ערך. אין מה לעשות - המתח הכרוך במחלה מן הסוג הזה הוא חלק בלתי נפרד ואין ברירה - צריך להחזיק מעמד ולקוות לטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפיפות העצם

גילי
    29/09/2012

שלום דוקטור
    אם תוצאות ביופסיה של כריתה 4 ס"מ יצאה תקינה, מה הצורך בבדיקה של צפיפות העצם? האם היא נחוצה והאם יש ממה לחשוש?
    תודה מראש
    בברכה ושתהיה לכולנו שנה טובה ובריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפיפות העצם - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    06/10/2012

צר לי שלא אוכל לענות גם על שאלה זו. מה זה כריתה 4 ס"מ? מה פתאום צפיפות עצם ומה הקשר? השאלות שלך אינן ברורות/ממוקדות/כוללות מונחים רלוונטיים שאוכל להתייחס אליהם ולכן ולא מאפשרות תשובות ענייניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו