מודאג בקשר למקרה מלנומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאג בקשר למקרה מלנומה
    משה
    11/10/2012

דוקטור שלום רב

אני מודאג בקשר למקרה מלנומה שהופיעה אצלי לפני כ4 וחצי שנים
    הנתונים הם:

לפני כ4 וחצי שנים הוצאת מלנומה 0.54 מ"מ מאמה שמאל. דרגת קלרק II-III
    מאז בכל חצי שנה הגעתי לביקורת ולבדיקות

לאחר חצי שנה עברתי בדיקת אולטרסאונד בצואר ובבית השחי- הבדיקות יצאו תקינות

שוב לאחר חצי שנה עברתי בדיקת אולטרסאונד-צילום חזה ובדיקה גופנית –תוצאות הבדיקות היו תקינות ללא ממצא מיוחד

לאחר חצי שנה הגעתי שוב לביקורת ולמעקב והכל היה תקין

לאחר חצי שנה הגעתי שוב לביקורת- עברתי צילום חזה , ע"פ בדיקת הרופא – צלקת מלנומה תקינה לחלוטין. אין הגדלת בלוטות ואין נגעים פרגמנטריים חשודים כלל.
    שוב לאחר חצי שנה (מאז עברו כבר 4 שנים מהסרת מלנומה) עברתי בדיקת אולטרסאונד בבית שחי השמאלי -תוצאות האולטרסאונד יצאו תקינות.

בביקורת האחרונה שלי לפני כ 4 חודשים עברתי שוב צילום חזה ובדיקת אולטרסאונד בבטן –תוצאות הבדיקות היו תקינות

וכן עברתי גם בביקורת האחרונה בדיקות גופניות והתוצאות הם:
    סוג עור: בהיר מאוד II
    מספר שומות: <10
    שומות דיספלסטיות: אין
    צלקת מלנומה: ללא סימני חזרה מקומית
    סטליטים: ללא סטליטים
    קשרי לימפה איזוריים : ללא הגדלה
    המלצות הרופא הם: בדיקת רופא כל חצי שנה לצמיתות. זהירות מפני השמש. יש לשים לב להגדלת קשרי לימפה אקסילריים משמאל. כל תלונה יש להתייחס אליה בחומרה.

היום אני בן 23
    השאלות שלי: האים יש סיכויים לחזרת המחלה שוב? אם כן מהם?
    אני יודע שהיו לאנשים מקרים של חזרת המחלה לאחר כמה שנים, אני מאוד מודאג, האים יש לי סיבה לחשוש? אשמח אם תכתוב לי תשובות בהקדם האפשרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאג בקשר למקרה מלנומה

הוספת תגובה

• מודאג בקשר למקרה מלנומה - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    13/10/2012

בעיקרון העובדה שהמלנומה שהוסרה אצלך הייתה כל כך שטחית נותנת מקום לסיכויים מצויינים שבזה נגמר הסיפור - ז"א סיכויי השרידה שלך מצויינים (למעלה מ- 95%). מעבר לזה אין הרבה מה לאמר. צריך להזהר מהשמש, להיות במעקב ולקוות לטוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו