האם רופא עור מוסמך להסיר שומה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם רופא עור מוסמך להסיר שומה?
    א
    24/01/2013

בעקבות אבחנה של שומה דיספלסטית בביופסיה בניתוח שבוצע ע"י פלסטיקאי, הומלץ לי ע"י רופא עור על הורדת שומות נוספות עם פוטנציאל להורדת כל השומות בגופי במידה וימצאו שומות דיספלסטיות נוספות.
    אני מעוניינת מאד לעשות זאת.
    האם רופא עור מוסמך להוריד שומות דיספלסטיות בניתוח ללא תפרים? הכוונה, לפי דבריו, לחיתוך מלא של השומה בהרדמה מקומית, מסירתה לביופסיה וסגירת הפצע בצריבה (ולא בתפרים כמו בניתוח פלסטי). האם הוא יכול לעשות זאת במרפאתו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם רופא עור מוסמך להסיר שומה? - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    26/01/2013

רופא עור מוסמך להסיר כל שומה ובכל דרך רפואית מקובלת. הדרך הספציפית שאת מתארת מתאימה לסוגים מסויימים של שומות ולא לכולן.
    אני באופן אישי נגד הגישה של הסרת כלל השומות ובכלל - הים בעזרת דרמטוסקופיה ומעקב אפשר לצמצם משמעותית את כריתת השומות ולהסיר רק כאלה שחשודות באמת. שומה דיספלסטית היא הרבה פעמים דיספלסטית רק בעיני המתבונן (הפתולוג) ולא בהכרח בעלת משמעות פתולוגית כלשהי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו