הסרת נקודת חן שחורה בקוטר 0.5 ס"מ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת נקודת חן שחורה בקוטר 0.5 ס"מ
    ד``ר ניר נתנזון
    09/05/2013

יש לי נקודת חן שחורה בקוטר 0.5 ס"מ בצד של השד. חייתי איתה שנים רבות ואבל החלטתי שאני רוצה להסיר אותה מטעמים אסטטיים. יש לי חשש גדול שזריקת הרדמה אל תוך השד לשם כריתת השומה עלול לפתח תאים סרטניים בשד.
    האם החשש שלי מוצדק?
    האם קיימת שיטה להרדמה ללא הזרקת חומר הרדמה לתוך השד? זו אמנם נקודה לא חשודה אבל חשוב לי לשלוח לבדיקה פתלוגית כך שרק כריתה של השומה היא השיטה הרלוונטית עבורי
    בקיצור האם הסרה של נקודת חן בשד עלולה לסכן אותי בשל סיכוי להתפתחות סרטן השד כתוצאה מהזרקת חומר הרדמה לאזור
    אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הסרת נקודת חן - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    16/05/2013

לא ברור לי מאיפה הרעיון שזריקת חומר הרדמה יכולה לגרום לסרטן. הוא מופרך בכל מקום ולא רק בשד. אין כל מניעה לבצע הרדמה מקומית - אין כל חשש לגרימת סרטן מזריקה כזו וגם לא לנזקים אחרים וזאת במיוחד בשד. אם אכן מדובר בנק' חן לא חשודה - מציע לשקול שוב אם להסירה שכן קיים סיכון שעלולה להתפתח צלקת לא טובה שתהייה יותר מפריעה/גרועה מהנק' שהוסרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו