נקודה חשודה בישבן - הילדה לפני גיוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודה חשודה בישבן - הילדה לפני גיוס
    גלית
    31/05/2013

שלום,

ביתי בת 18 ומתגייסת בעוד חודש לטירונות קרבית של 3 חודשים במסלול מיוחד. יש לה נקודת חן על אחת מהלחיים בישבן מאז גיל 6 בערך. לפני כמה שנים היינו אצל רופאת עור שלא הייתה החלטית האם כדאי להסירה או לא ולצערי לא הסרנו אותה. השבוע היינו אצל רופא עור שאמר שצריך להסיר אותה ושלא כדאי לחכות. ביתי אומרת שלדעתה הנקודה גדלה, אם כי היא תמיד הייתה די גדולה, כמו 2 מחקים של עפרון. הנקודה לא סימטרית, בשני צבעים (לפי מראה עיני), היא לא עגולה אלא כמו ענן. תקופת ההחלמה היא של שבועיים (כך הוא אמר). השאלה מה מידת הדחיפות. האם לנתח מיד ואז היא תפסיד את מסיבת הסיום בשמינית ופעילויות נוספות סביב סיום השמינית (היות והן כרוכות בפעילות גופנית שהרופא אמר שאסורה במשך שבועיים, בגלל המיקום הבעייתי) או שאפשר לחכות חודש לסוף הפעילויות האלו. האם זה משנה אם נחכה לסיום הטירונות בעוד 4 חודשים או שזה כבר יותר מדי ? הכתם הוא במישור של העור ואינו בולט.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נקודה חשודה בישבן - הילדה לפני גיוס - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    02/06/2013

אין לי שום דרך לענות לעניין על שאלה כזו בלי לבדוק בעין את השומה.
    רוב הסיכויים ששומה שקיימת כ"כ הרבה שנים ונראית שקטה וסדירה לא תשתנה פתאום ותתחיל להתנהג אחרת. יחד עם זאת - בלי לבדוק אין לי יכולת להמליץ דבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו