כוויות שמש וסרטן העור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כוויות שמש וסרטן העור
    אנונימית
    24/06/2013

שלום וברכה:
    אני בעלת עור בהיר ולפני יומיים הייתי בים בשעות השיא : 11-2:30 ובשיא טיפשותי לא שמתי מקדם הגנה
    כעת אני סובלת מכוויות דרגה שנייה שמלוות כמובן בשלפוחיות בכל שטח רגלי הקדמיות- אודם ובצקות- אני עכשיו ממש חוששת מסרטן העור או מנזק בלתי הפיך שגרמתי לעצמי- בחיים לא היו לי כאבים כאלו מכוויות עד כדי כך שאחרי מקלחת כשהמגבת נוגעת בעור אני סובלת מכאבים ואני מתקשה ליישר את הרגל- בברך ממש העור יבש מהכוויה ובשוקיים יש שלפוחיות
    יש לי בבקשה כמה שאלות:
    מה הסיכוי חס ושלום לסרטן מטעות איומה אבל חד פעמית שעשיתי- כי בדר"כ אני לא נחשפת לשמש- כמו כן איך ניתן לבדוק את זה או מה אילו סימנים עליי להיות עירנית לגביהם?
    אולי ידוע לך זמן ההחלמה מכוויות שמש דרגה שנייה? והאם הבצקות יעברו?
    המון המון תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כוויות שמש וסרטן העור

הוספת תגובה

• כוויות שמש וסרטן העור - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    30/06/2013

אכן טעות אבל משמעותה לפחות מבחינת סרטן העור אינה רבה בהנחה שאת אכן נזהרת בד"כ ותזהרי גם להבא. כווייה בודדה אינה מהווה גורם סיכון כ"כ דרמטי עד שניתן לכמת אותו.
    זמן ההחלמה מכווייה דרגה שנייה (שלפוחיות) תלוי בגודלן, אם הזדהמו או לא אבל לרוב תוך 5 ימים עד שבוע המצב משתפר והקילוף נעלם אחרי שבועיים נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו