מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Mfנטלי13/08/2013
שלום,
אני בן 24 וסובל כ6 שנים מגרד מלווה בפצעים בפלג גופי העליון-בחזה ובגב.
תחילה,האיבחוו היה ״אסטמה של העור״ וטופלתי ע״י משחות סטוריאידיות( אם אני לא טועה) שהקלו על הגרד ולעיתים הפסיקו אותו לתקופה של מס חודשים אך בסופו של דבר הגרד חזר.
לפני כשנתיים נלקחה ממני ביופסיה שתוצאותיה הצביעו על MF .
יש לציין כי הוסבר לי באופן כללי על המחלה ונאמר לי שאין לי ממה לחשוש מכיוון שקיים סיכוי קלוש שאכן המחלה תתפתח לסרטן באיברים פנימיים.
במהלך תקופה זו טופלתי ע״י פוטותרפיה ומשחות במידת הצורך .
הטיפול עזר לתקופה של כמעט שנה אך לאחרונה (חודשיים אחרונים) הגרד חזר .
לאחרונה ביקרתי שוב אצל רופא המשפחה בבקשה לקבל מרשם למשחות.
בפגישה נאמר לי כי למחלה יש מס שלבים והיא בהחלט יכולה להתפתח ועליי להיות במעקב צמוד ואף לחזור על טיפולי הפוטותרפיה.
אני קורא אודות המחלה באינטרנט וחש חוסר אונים,בילבול וחרדה.
אשמח לקבל הסבר ופרטים על המחלה והמלצות לדרכי טיפול להמשך.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mf - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/08/2013בעיקרון אכן MF היא בלמעלה מ- 95% מהמקרים מחלה כרונית קלה, מציקה אך לא ממארת במובן הרגיל של המילה ולא מסכנת/מקצרת חיים. מדובר במחלה שמתים איתה ולא ממנה ברוב המכריע של המקרים. בהחלט יש מקום למעקב וטיפול לשמירה על איכות החיים (מניעת גרד או תופעות לא אסטטיות). בשל המהלך המאוד איטי שלה היא לא כ"כ מגיבה לטיפולים המיועדים לסלקה או שהנזק הסביבתי שעלול להיגרם מניסיון לקטול אותה אינו מוצדק לאור המהלך השפיר שלה. אם היא משתנה למחלה יותר אגרסיבית יש היום טיפולים לא רעים ואפשר גם אז לשמור על איכות חיים ולהאריך חיים.
בקיצור - לא נעים, לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטות טיפול
נטלי18/08/2013תודה!
יש טיפולים שאתה ממליץ עליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?