Mf

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Mf
    נטלי
    13/08/2013

שלום,
    אני בן 24 וסובל כ6 שנים מגרד מלווה בפצעים בפלג גופי העליון-בחזה ובגב.
    תחילה,האיבחוו היה ״אסטמה של העור״ וטופלתי ע״י משחות סטוריאידיות( אם אני לא טועה) שהקלו על הגרד ולעיתים הפסיקו אותו לתקופה של מס חודשים אך בסופו של דבר הגרד חזר.
    לפני כשנתיים נלקחה ממני ביופסיה שתוצאותיה הצביעו על MF .
    יש לציין כי הוסבר לי באופן כללי על המחלה ונאמר לי שאין לי ממה לחשוש מכיוון שקיים סיכוי קלוש שאכן המחלה תתפתח לסרטן באיברים פנימיים.
    במהלך תקופה זו טופלתי ע״י פוטותרפיה ומשחות במידת הצורך .
    הטיפול עזר לתקופה של כמעט שנה אך לאחרונה (חודשיים אחרונים) הגרד חזר .
    לאחרונה ביקרתי שוב אצל רופא המשפחה בבקשה לקבל מרשם למשחות.
    בפגישה נאמר לי כי למחלה יש מס שלבים והיא בהחלט יכולה להתפתח ועליי להיות במעקב צמוד ואף לחזור על טיפולי הפוטותרפיה.
    אני קורא אודות המחלה באינטרנט וחש חוסר אונים,בילבול וחרדה.
    אשמח לקבל הסבר ופרטים על המחלה והמלצות לדרכי טיפול להמשך.
    תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Mf

הוספת תגובה

• Mf - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    17/08/2013

בעיקרון אכן MF היא בלמעלה מ- 95% מהמקרים מחלה כרונית קלה, מציקה אך לא ממארת במובן הרגיל של המילה ולא מסכנת/מקצרת חיים. מדובר במחלה שמתים איתה ולא ממנה ברוב המכריע של המקרים. בהחלט יש מקום למעקב וטיפול לשמירה על איכות החיים (מניעת גרד או תופעות לא אסטטיות). בשל המהלך המאוד איטי שלה היא לא כ"כ מגיבה לטיפולים המיועדים לסלקה או שהנזק הסביבתי שעלול להיגרם מניסיון לקטול אותה אינו מוצדק לאור המהלך השפיר שלה. אם היא משתנה למחלה יותר אגרסיבית יש היום טיפולים לא רעים ואפשר גם אז לשמור על איכות חיים ולהאריך חיים.
    בקיצור - לא נעים, לא נורא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטות טיפול

נטלי
    18/08/2013

תודה!
    יש טיפולים שאתה ממליץ עליהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו