צריבה בעור למרות מריחת קרם הגנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריבה בעור למרות מריחת קרם הגנה
    חזי
    16/08/2013

השבוע הייתי בפארק מים. דאגתי למרוח את עצמי כמה פעמים במהלך השהות.
    לצערי הייתי עם מכנס וללא חולצה, ולמרות שנמרחתי העור שלי החל לצרוב בתור למגלשות.
    האזורים שצורבים הם הכתפיים והעורף, והידיים.
    אני מעט כהה עור, כך שלא ראיתי על העור סימנים של כוויות מהשמש.
    מקדם ההגנה של הקרם היה SPF 15.
    כשהגעתי הביתה גיליתי שאם עברה שנה מהשימוש הראשון בקרם, הוא כבר לא טוב ואין מה לעשות איתו.

אני מאוד מודאג, ורציתי לדעת האם הנזק שנגרם עלול לסכן את בריאותי?
    (סה"כ השהות בפארק המים בערך 7 שעות)
    (אני מאוד מאוד מקפיד על מריחת קרם הגנה ביום יום ומשתדל מאוד שלא לצאת לשמש בשעות המסוכנות, אך במקרה של פארק המים בדיעבד הבנתי שעשיתי טעות חמורה...)

בעקבות המקרה, אני מתכנן לקנות חולצת גלישה שתגן מהשמש במקרים שאי אפשר להתחמק ממנה. האם צריך להתמרח גם מתחת לחולצה הזו, אפילו אם היא מוגדרת כמסננת קרינת שמש?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריבה בעור למרות מריחת קרם הגנה - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    17/08/2013

ראשית קרם הגנה עם 15 SPF אמור להגן על העור במשך לכל היותר שעתיים עד שעתיים וחצי. שנית מאחר שכולנו מורחים שכבה דקה מהשכבה שאמורה להימרח, ומאחר שעובי השכבה אינו אחיד בכל השטחים ההגנה שקרם כזה מספק היא הרבה פחות משמעותית. לכן קרם הגנה עם SPF 15 מתאים ליציאות קצרות לשמש ובטח לא ליום שלם. בנוסף יום שבו נכנסים ויוצאים מהמים פעמים רבות מחייב מריחה חוזרת ונשנית כי הקרם- אפילו אם כתוב עליו שהוא עמיד למים - נשטף ויעילותו יורדת מהר יותר.
    קרם שנשמר שנה לאחר פתיחתו יכול להיות בסדר גמור בתנאי שנשמר בתנאים סבירים של חום ולחות ועם מכסה סגור.
    אין שום דרך להעריך הנזק ארוך הטווח שנגרם לך. מה שנשאר הוא פשוט להשגיח על אמצעי הגנה משמש, להיות במעקב רופא עור לפחות אחת לשנה ולקוות לטוב.
    גם כאשר משתמשים בחולצה מסננת קרינה יש להימרח במסנני קרינה גם מתחת לחולצה כי היא יכולה לזוז ולרדת ואינה מכסה את כל השטחים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

חזי
    17/08/2013

תודה רבה!
    נמרחתי בנדיבות רבה ומאוד ביסודיות. אני ממש לא מזלזל בזה.
    העניין הוא שלא בטוח שהקרם היה בסדר כי עברה יותר משנה ואפילו משנתיים מתאריך הפתיחה הראשון. אפילו שנשמר בתנאים נאותים.

מלבד זאת גם כרגע אני לא מוצא על הגוף סימנים של שיזוף מוגזם או אדמומיות או כוויות.

יש אנשים שרמת המודעות שלהם מאוד נמוכה והם יוצאים לשמש בלי לחשוב פעמיים.
    אני משתדל להימרח בכל הזדמנות.
    האם חשיפה חד פעמית שכזו יכולה להיות זניחה?
    לא הצלחתי להבין מתשובתך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הצריבה

חזי
    17/08/2013

הרגשתי רק צריבה בחלקים מסויימים בגוף שהיו חשופים. וזה עבר תוך יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    19/08/2013

חשיפה חד פעמית היא זניחה פר הגדרה, אלא שהידע שלנו מתי אירוע חשיפה הופך משמעותי מבחינת גרימת מחלה, מאוד מוגבל ולכן צריך להשתדל להימנע גם מחשיפות כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר. אז אפשר להיות רגוע??

חזי
    20/08/2013

לי יצא לראות המון אנשים שרמת המודעות שלהם מאוד נמוכה והזלזול שלהם בנושא ההימרחות וההגנה מהשמש מאוד מטריד. בהירים, כהים ואפילו כהים מאוד.
    הם אינם נמרחים ולא אכפת להם להיות שעות בשמש.
    אני אישית יחסית כהה עור (מוקה) ומאוד מקפיד על ההגנה.

אם כן, ובהתחשב במודעות המועטה שהיתה לנושא בדורות הקודמים, האם באמת ניתן לומר שהשפעה חשיפה שכזו זניחה במידה ואני מקפיד מאוד על הנושא ביחס לאוכלוסיה שבסיכון גבוה ממני?

זה נשמע לי מאוד מוזר שחשיפה אחת כזו יכולה לגרום נזק שלא נגרם לאנשים שבמשך שנים התעלמו מהאזהרות או לא היו מודעים להן ונהגו באופן שאינו תקין.

וסלייחה על ריבוי השאלות,
    אני חושש ורוצה למנוע מקרים בעיתייים.
    תודה רבה!

נ.ב
    האם בחורף צבע השיזוף באמת נעלם והעור מתבהר? והאם זה אומר שגם החלקים שניזוקו או נחשפו סולקו ע"י הגוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר. אז אפשר להיות רגוע?? - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    25/08/2013

ראשית אסור להיות רגוע! תמיד צריך להיות ערני ולשים לב למה שקורה בעור שלך.
    התגוננות מקרינת השמש חשובה ויכולה לחסוך הרבה צרות, אך לא את כולן. האם החשיפה המופרזת המסויימת הזו שינתה בהרבה את דרגת הסיכון בה אתה מצוי? קרוב לוודאי שלא.
    בתנאים של חשיפה מוגבלת לקרינת השמש - המלנוציטים המייצרים פיגמנט מייצרים פחות פיגמנט וגרנולות פיגמנט קטנות יותר ולכן העור המתבהר. זה לא אומר כלום לגבי הנזקים שנגרמו בחשיפות - התכהות העור היא רק סימפטום הנובע מתגובת העור לחשיפה לקרינת השמש שתפקידה לתגבר את הגנת העור מפני נזקי הקרינה ואינה הנזק עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הישמרות מפני השמש

דורית
    18/08/2013

גם אני מאוד מקפידה להמרח לפני כל יציאה לשמש והנושא מאוד קרוב ללבי משום שאבי אובחן עם מלנומה לפני מספר שנים וייתכן שהנטיה תורשתית.
    תמיד בשמש אני עם כובע, קרם הגנה ואפילו שפתון מסנן קרינה אבל לפעמים זה פשוט לא מספיק. הרופא הסביר לי שאפשר לעזור למנוע נזקי עור שנגרמים מהקרינה באמצעות תוספי תזונה שמכילים קרוטנואיד שהוא נוגד חמצון חזק..
    מאז אני לוקחת באופן יומיומי תוסף שנקרא אסטקסנטין של חברת סולגאר כדי להרגיש בטוחה ומוגנת. אולי גם לך שווה להתייעץ עם רופא או נטורופת אם הנושא חשוב לך.. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. רק בריאות!

חזי
    18/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו