malignant melanoma

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• malignant melanoma
    יערה
    16/08/2013

שלום

לפי דוח פתולוגיMALGNANT MELANOMA PREDOMINANTLY IN SITU BRESLOWS DEPTH 0.2 MM.
    SURGICAL MARGINS ARE FREE OF TUMOR. CLOSEST KATERAL MARGINS 0.5 MM
    NO ULCERATION OR REGEESSION ARE SEEN
    MITOTIC INDEX LESS THAN 1MITOSIS 1 SQ MM

יש לציין שהאבחנה הראשונית היתה BASAL CELL CARCINOMA BACK RT LOW
    ומטרתה לשלול מלנומה.

כמו כן יש לציין שהוסרה נקודנ נוספת בגבי ותוצאות הבדיקה הפתולוגית טרם התקבלו.
    הוזמנתי לעוד שבוע למרפאת הפסטיקאי להסרת הנגע.

ועוד יש לציין שחליתי בסרטו הריאות גילוי מוקדם ונכרתה לי אונה ימנית לפני 20 חדש
    ומאז אני במעקב כל 3 חדשים. התוצאות האחרונות לא ברורות (תהליך דלקתי או שאתי או צלקתי)
    שאלתי, מה מידת הסיכון של המלנומה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    malignant melanoma

הוספת תגובה

• malignant melanoma - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    17/08/2013

מדובר במלנומה שטחית ביותר ובשלבים כה מוקדמים שהסיכוי שהייתה מסוכנת או ששלחה שלוחות/גרורות נמוך ביותר. למעשה המשמעות היא ששוב ניצלת ממוות (כמו עם סרטן הריאות...). מישהו שומר עליך...?!
    כנראה שהנגע המקורי היה פיגמנטרי אך לא אבחנתי ולכן היה חשד לבזליומה עם אבחנה מבדלת למלנומה.
    בכל אופן - מומלץ מעקב רופא עור 3-4 פעמים בשנה בשנתיים הקרובות ובהמשך לפי הממצאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה שנכרתה ועוד אחת קטנה

יערה
    29/08/2013

תודה על תשובתך המועדדת.
    המלנומה שאובחנה אכן הוסרה בניתוח הרחבה ובינתיים התקבלו תוצאות של מלנומה נוספת
    שאובחנה באותו יום ולגביה התברר כי מלכתחילה הוסרה בשלמותה ולא היה צורך בהרחבה.
    אבל גם היא ממאירה.

הטיפול שהומלץ לי הוא מעקב כל 3 חדשים למשך 3 שנים ואי חשיפה לשמש שמשמעו מריחת קרם הגנה כל שעתיים, כובע רחב שוליים ומשקפי שמש.

הנחיות אלו מאד קשות לביצוע.

שאלתי- האם אמצעים אלו באמת הכרחיים לכל חלקי הגוף למרות שהמלנומות היו בגב?

האם למלנומה יש חשש להישנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה שנכרתה ועוד אחת קטנה - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    14/09/2013

קשה אבל אין הרבה מה לעשות - במלנומה מניעה היא שם המשחק. זה שהיו לך מלנומות בכלל אומר שאת בסיכון גבוה לפתח את הגידולים האלה והמיקום בכלל לא משנה. הסיכון הוא מקצה הבוהן ועד הקודקוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יערה
    15/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו