קרצינומה- קצת הסבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרצינומה- קצת הסבר
    דן
    26/08/2013

שלום רב
    לא היה לי ויטמין די בכלל -אזי לפני בערך 8-10 שנים הוצאתי את היד לשמש מדי פעם בחלון.
    עד שלפני 4,5 שנים או יותר
    התחיל נגע לגדול . ואז שוב לא חשפתי היד וכלום לשמש והפסיק לגדול הנגע בכלל . נשאר מעין פנינה וורודה קטנה באותו גודל שנים . .
    במקרה לפני חודשיים הגעתי לרופא עור למשהו אחר לגמרי . והוא הפנה לפלסטיקאי שיוריד הנגע. למרות שאמרתי שלא גדל יותר ויש עשרות נקודות חן שונות ומשונות-התעקש להוציא את זה.
    הוצאתי . ושאלתי הרופא בטלפון אחרי חודש אמר הכל בסדר תבוא לביקורת אחרי 3 חודשים.ולא סיפר מה יש-רק הכול בסדר .
    אחר כך התקשר הפלסטיקאי ואמר שמצאו
    קרצינומה - לא נשארו שוליים - הכל יצא . הכל בסדר.
    ושאלך לרופא עור לביקורת בעוד 6-9 חדשים.
    אנא תקן אותי אם צריך? והסבר
    1)אני לא נייד , ולכן אקח את ההמלצה השנייה של לבוא לביקורת בעוד 9-10 חדשים
    2)מה מחפשים?
    האם הנגע יחזור?
    או ישתנה?
    מה הדחיפות?
    3)הרי אם יהיה חלילה נגע נוסף הראה בעצמי,ועברו הרבה שנים שחייתי בשלום איתו.
    והרי אני כבר לא חושף עצמי לשמש - למרות שהרופא אמר שזו חשיפה
    מילדות-דווקא הנגע הזה גדל , ממש נוכחתי - מיד שהתחלתי לחשוף רק את יד זו לשמש .
    4)מצורפת תמונת הנגע לאחר חודשיים + האם ישאר כזה סימן? לתמיד?
    5)תודה רבה מראש להסברים-והלוואי שכול הרופאים בפורומים יענו כמו שקראתי שענית בהודעות השונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרצינומה- קצת הסבר

הוספת תגובה

• קרצינומה- קצת הסבר - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    14/09/2013

לגבי התמונה - הצלקת נראית סבירה לחודשיים. ייתכן שמתפתחת בה תגובה של צלקת היפרטרופית שתציק לך ואז יהיה מקום להתערבות רפואית. הסיבה למעקב היא העובדה שכאשר צומח גידול אחד יש סיכון מוגבר לנוספים וצריך לסרוק את העור ולהיות במעקב. ביקורת אחרי חצי שנה היא סבירה. הסיכון לחזרה של הגידול עצמו - זניח וגם המיקום לא בעייתי כך שאין סיבה מיוחדת לדאגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו