האם נקודת חן כלשהי מסוכנת או לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם נקודת חן כלשהי מסוכנת או לא
    נועה
    15/12/2013

שלום, רציתי לשאול משהו לגבי השיטה בה רופאי העור מסתכלים על נקודות חן וקובעים האם הן מסוכנות או לא. הרופא עור מסתכל בעזרת העיניים שלו ומישוש על הנקודות חן. האם נקודות חן שהרופא אמר שלא צריך להוריד אותן הם בוודאות לא מסוכנות כרגע? אני מבין שבעתיד הנקודה יכולה להיות מסוכנת אבל האם בוודאות כרגע היא לא?
    אולי מתחיל תהליך כלשהו למרות שהרופא לא אמר שצריך להוריד?

שאלה שעולה עקב שאלות אלה, למה לא להוריד למשל את הנקודות חן שהרופא סימן כלא מסוכנות, בעזרת לייזר או שיטה יותר ידידותית מהסכין, וככה למנוע מהנקודות ה"תקינות" להפוך ללא תקינות. אני מבין שבלייזר אי אפשר לשלוח לבדיקה אבל בכל מקרה את הנקודות הספיציפיות האלה לא היינו שולחים לבדיקה מכיוון שהם "תקינות" על פי הרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם נקודת חן כלשהי מסוכנת או לא - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    27/12/2013

היום מקובל לבדוק נק' חן באמצעות מכשיר שנקרא דרמוסקופ המאפשר לבחון את הנקודות בצורה יותר מעמיקה ויסודית ולכן נותן תוצאות הרבה יותר מדוייקות. הסיכון להתפתתחות סרטן בנק' חן שנבדקה כך קטן ביותר.
    הניסיון, מחקרים אין ספור והחיים מוכיחים שכריתה מניעתית של נק' חן תגרום ליותר סיבוכים מאשר מניעת סרטן עור.
    הסרה חלקית של נק' חן בעלת פוטנציאל סרטני עלולה להיות סמויה מהעין כאשר מסירים את הנק' בשיטות שאינן מאפשרות בדיקה היסטולוגית מתאימה. כתוצאה מכך החלק הסמוי בעל הפוטנציאל להתפתחת לסרטן עור עלול להתעורר מאוחר יותר במקום שנחשב כאילו כבר טופל ולכן להגיע לטיפול באיחור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו