מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלנומה של העור שלב 4 וזלבורףמאור09/05/2014
שלום,
קרוב משפחה צעיר מאוד לקה במלנומה של העור, גרורתית רב מערכתית. שלב 4.
מאחר וסוג המוטציה הוא BRAF הוא אושר לטיפול בזלבורף אך השמחה על הפתרון וההתאמה היתה מוקדמת, לצערנו לא חלה כל האטה במצבו.
1. ראשית אני מבקש להבין את מהות החלבון BRAF וכיצד הזלבורף (ליתר דיוק החומר הפעיל שבו) מצליח לעכב את החלוקה התאית האופיינית לתאים סרטניים.
2. כיצד ייתכן שלמרות ההתאמה לסוג המוטציה עדיין אין תגובה אפקטיבית לאחר כמה חודשי טיפול?
3. כעת ניתן לי מרשם לגרסה משודרגת של התרופה, לא ידוע לי שמה. הדאגה שלי היא שמא גם כעת לא תהיה תגובה חיובית לטיפול התרופתי. במקרה הזה, מה האלטרנטיבות? האם יש עוד תרופות לטיפול במקרה הספציפי של BRAF? מה ניתן לעשות עוד - נראה שעוד ניתוחים והקרנות אינם רלוונטיים למצבו.
תודה ובריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם התרופה החדשה שנרשמה
מאור11/05/2014Tafinlar, מחיפוש קצר נראה שהחומר הפעיל שבה שונה. האם היא אמורה גם לפעול באופן שונה (כלומר בהשוואה לזלבורף)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשם התרופה החדשה שנרשמה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/05/2014הזלבורף מורכב ממולקולה שחוסמת פעילות של מסלול מולקולארי בתתאי המלנומה הנובע ממוטציה בחלבון שנקרא BRAF שגורמת לו להפעיל בצורה בלתי מבוקרת תהליך של התרבות של תאי הגידול. זלבורף מתקשר לחלבון ה- BRAF ומנטרל את פעילותו האוטונומית )בלתי מבוקרת( ובכך אמור למנוע את התרבות תאי המלנומה. למרבה הצער העיכוב הזה הוא לרוב לפרק זמן מוגבל ולאחריו מופיעה מוטציה חדשה בתאי הגידול הגורמת לחידוש התרבות תאי הגידול ע"י מוטציה אחרת - באותו מסלול בחלק מהמקרים - רק כזו שעוקפת את החסימה של השפעות המוטציה ב- BRAF.
יש 3 סיבות שכיחות להמשך התרבות של הגידול למרות שימוש בזלבורף בנוכחות מוטציה מוכחת ב- BRAF והן - הגברה של ייצור חלבון המשפעל מסלול הישרדות/התרבות אחר. מוטציה נוספת בחלבון אחר באותו מסלול המשפעלת אותו ומגבירה את קצב הפעילות למרות העיכוב של חלבון ה- BRAF והסיבה השלישית היא הפרשה של פקטור גדילה ע"י הרקמה הסובבת הממריץ את התרבות התאים.
טפינלאאר עקרונית פועל באותו מסלול של הזלבורף אך מדובר במולקולה מעט שונה שיכלה להיות אפקטיבית גם במקרה של כשלון של זלבורף. יש תרופה נוספת שפועלת במקום מתקדם יותר במסלול שנקרת MEKINIST וכן יש תרופות חדשות שפועלות במסלולים אחרים אך הן עדיין בשלבי מחקר מתקדמים ולא משווקות אלא כטיפולים ניסיוניים עד כמה שידוע לי. יש אפשרות לנסות צירופים שמחקרים אחרונים הראו שהם יותר יעילים מטיפולים בתרופה בודדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
מאור15/05/2014אני מעריך (מאוד) את התגובה המפורטת שלך. לא זכיתי ליחס כזה מעמיק במקומות אחרים, תודה רבה.
נכחתי לראשונה בביקור אצל הרופא המטפל וקיבלתי פרטים יותר מדוייקים.
נראה שלמרות שהמצב לא "טוב", יש בלימה מסוימת במחלה. הזלבורף נרשם לו לפני שנכנסה לסל התרופות הטפינלאר ואנו עוברים אליה כיוון שהיא מתקדמת יותר ואמורה להיות יעילה יותר ולא פחות חשוב, עם תופעות לוואי פחות חמורות (בעיות עור קשות כרגע).
לפני הביקור למדתי שיש עוד תרופות כמו Mekinist שגם אתה הזכרת בתגובתך, אך כששאלתי עליה הרופא אמר שהיא כרגע לא בסל התרופות. האם יש לך מידע אחר?
בכלל, אם אני מבין נכון את צורת העבודה של תרופות מוכוונות BRAF לעומת מעכבי MEK, שילוב של השתיים אמור להיות אפקטיבי יותר. הלא כן?
להבנתי מהרופא השלב הבא אם חלילה לא יחול שיפור הוא טיפול ב-Yervoy. האם גם כאן לא עדיף לקחת אותו מראש כדי למנוע ע"י תהליך היזון שלילי (שאם אני מבין נכון זה מה שהגדרת כ"הגברה של ייצור חלבון המשפעל מסלול הישרדות/התרבות אחר"), שזה מה שאמור לעשות האיפילימומב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד18/05/2014בטיפול בזיהומים חיידקיים מקובלת הגישה של שילוב אנטיביוטיקות למניעת עמידות. בסרטן המנגנון שונה ולא כל שילוב נותן אפקט סינרגיסטי מיטיב ולכן צריך לתפור את השילובים עם היגיון תוך הבנה של המסלולים והמנגנונים. זה לא תחום ההתמחות שלי אבל בהחלט גם לפי הספרות שילוב של מעכבי MEK עם מעכבי BRAF נחשב שילוב עם פוטנציאל יותר גבוה מאשר מעכבי MEK לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאור- פרטי התקשרות
שמואל19/05/2015מאור שלום אודה לקבלת פרטיך, ברצוני ליצור עמך קשר בנוגע לבירור לבן משפחתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?