מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נגעי BCCאנונימי21/12/2014
אני מעלה בפורום השערה שאחת הדרכים של הגוף להתמודד עם תאים סרטניים בגוף הגורמים להתפתחות נגעים מסוג BCC הוא בניקוזם החוצה דרך הנגעים ע"י דימומים ו/או הפרשות נוזל לימפה. שאלמלא כן איך מוסברת העובדה שמהיום שבו הפסקתי להסיר נגעים בניתוחים לא התפתח במשך למעלה משש שנים אף נגע נוסף מעבר לנגע הקיים לעומת כל הנגעים החדשים שהופיעו לאחר הניתוחים?
תודה מראש על התיחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעי BCC - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/12/2014מדובר בהשערה לגיטימית הנשענת על התפיסה העממית שהגוף הוא מכונה מתוחכמת שלא יכול להיות שלא תמצא דרכים לטפל בעצמה בתקלות ולכן להתייחס לתקלה מובהקת וברורה שהיא תוצאה של מוטציה ידועה הנוצרת בקבוצות תאים בעור כאל פתרון שהגוף המציא כדי לטפל בבעיות.
לדעתי מדובר בהשערה מופרכת ומסוכנת העלולה לגרום למחזיקים בה לטפח גידול במקום להפטר ממנו עד שיהפוך גדול, מושרש ובלתי נתיח ו/או יגרום נזקים תפקודיים או אסטטיים בלתי הפיכים (ואם נותנים לגידולים האלה את הזמן חלקם בהחלט יכולים להפוך לכאלה).
לגבי השאלה איך ניתן להסביר, קודם כל אי אפשר להסביר כל דבר, שנית זה שלא אובחנו גידולים לא אומר שאין נוספים ושלישית יכול להיות מצב שלאחר שהוסרו גידולים מרובים והמטופל מקפיד על זהירות בשמש קצב ייצור הגידולים יפחת מאוד או שאפילו לא יתפתחו נוספים. אנחנו עדיין לא יודעים הכל על הסיבות והמנגנונים הגורמים להתפתחות גידולים ובהחלט ייתכן ששינוי קטן ובלתי מובחן בהתנהגות, חשיפות וכיוב' יביא להעלמות הגורם להיווצרות גידולים חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עבור תגובתך המפורטת.
אנונימי22/12/2014אני מודע לכך שאני נוטל על עצמי סיכון בכך שאנני מסיר את הנגע אבל הסיכון הוא מחושב מהסיבות הבאות.
א) מעקב אישי צמוד במשך כל השנים, והנגע לא גדל לא משנה צבע, לפעמים משנה צורה לפעמים מדמם מעט ולפעמים מפריש מעט נוזל חסר צבע.
ב) הקפדה לא להחשף לשמש ובעיקר לעור הפנים.
ג) אורח חיים רצוף פעילות גופנית והקפדה על תזונה צמחית בעיקרה אשר מונעת חומציות יתר של הדם.
ד) והחשוב מכל, העובדה שלא התגלו נגעי BCC נוספים(אם היו כאלה אין לי ספק שהייתי מבחין בהם מייד) נותנת בסיס להשערתי שקיים קשר בין הסרת נגעים לבין התפתחותם של נגעים חדשים, השערה שנדחתה על הסף כשהעלתי אותה בפורום לפני מספר שנים.
מהסיבות הנ"ל אין לי כל כוונה להענות להמלצה ולהסיר את הנגע בשלב זה, ובפרט כשמדובר בנגע שאין בו פגם אסתטי משום שהוא במקום שאינו נראה בצד האחורי של אפרכסת האוזן ולהסתכן אחר כך שיתפתח נגע אחר במקומו, ובמקום שיש בו פגם אסתטי.
ברור לי גם מתגובתך שרב הנסתר על הגלוי בכל הקשור למחלות ולנגעי עור,ועל כן אם תבקש זאת אהיה מוכן לשתף ולתרום מניסיוני, ומהסיכון שלקחתי על עצמי,על מנת להבין טוב יותר את הנסתר, לטובת הציבור.
תודה.
השארתי כתובת מייל אקטואלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עבור תגובתך המפורטת. - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/12/2014כרופא מנוסה בתחום הטיפול בנגעים כגון זה שאתה מדווח עליו אני מוכרח להדגיש שהגישה שלך היא בעיני שגויה ועלולה לגבות מחיר לא קטן בעתיד. מה שאתה לא רואה הוא מה שצריך להטריד אותך.
אין לי בעיה עם ניסויים רפואיים אבל על ניסויים בבני אדם צריך לקבל אישור מועדה מוסמכת להעריך הסיכונים ולא נראה לי שיש סיכוי שניסוי כמו שלך יזכה לאישור...
בקיצור - הרף מן האמונות הטפלות, טפל בעצמך והיה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה,
אנונימי22/12/2014אבל לטעמי לא נכון להתכחש לעובדות ולכנותן "אמונות טפלות", ובפרט וכל עוד שלא הוכח שההשערות שהעלתי שגויות.
כמו בתחומים רבים אחרים ברפואה הרגילה, גם כאן הוכח (לפחות במקרה שלי)שהניתוחים להסרת נגעים אינם מרפאים, אלא מהווים טיפול קוסמטי בלבד בדיוק כפי שכסוח העלים של עשב בר מזיק אינו משמיד אותו כל עוד שלא נעקר השורש.
יש באמתחתי דוגמאות אישיות נוספות שבהן לא נהגתי בשיטת-ראה וקדש- להמלצות המערכת הרפואית, ובדיעבד הסתבר שנהגתי נכון בכך שלא נרתעתי משיטות ההפחדה בה המערכת נוקטת על מנת להתקיים מבחינה כלכלית.
כל טוב,ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין אשמח...
אנונימי22/12/2014לקבל הסבר מפורט יותר על ההשערה והעובדות שהעליתי שישכנע אותי שאכן מדובר ב"אמונות טפלות" כלשונך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין אשמח... - תגובה
ד``ר לי-און גלעד29/12/2014מדובר בהשערה המתבססת על תצפית בודדת שאינה מדעית ובהסקת מסקנות גורפת על סמך ההשערה הזו. אין ספק שהגישה הזו היא חסרת בסיס מדעי, מסוכנת ועם פוטנציאל הרסני, אך למרבה השמחה הנושא הוא גידול סרטני מהשפירים ביותר, המתפתח באיטיות רבה ושאינו שולח גרורות ואינו מסכן חיים ולכן הסכנה במשחק שאתה משחק מוגבלת.
הנוזלים וההפרשות מהפצע שלך אינם אלא תוצרי דלקת כרונית המתקיימת בתוך הגידול, תוצרים שנבחנו בעבר במחקרים שונים ולא נמצא שיש להם ערך כלשהו.
אנו יודעים כיום כי הגידולים מופיעים כתוצאה ממוטציות בגנים הקשורים למסלול שאמור לווסת את קצב חלוקת התאים. מוטציות כאלה יכולות להגרם ע"י גורמים שונים כגון קרינה מייננת, קרינת שמש על כל מרכיביה וגורמים נוספים. טיפול החוסם את המסלול שמופעל כתוצאה מהמוטציה גורם לגידולים להתכווץ אך לא מעלים אותם וכאשר הוא מופסק הגידולים חוזרים וגדלים. אין קשר ואין תקשורת בין הגידולים השונים למעט נוכחותם על עור שנחשף לאותם גירויים ומטבע הדברים בעל אותו רקע גנטי ואותן רגישויות.
כמנתח מוס אני יכול לספר על חולים מרובים בעלי גידולים מרובים שלאחר סילוק כל הגידולים שלהם זכו להפוגות ממושכות ועל אחרים שכל כמה שנים מגדלים נגלה חדשה. חולים אחרים מגיעים עם גידול אחד וסילוקו מסיים את הפרשה ולא מופיעים גידולים נוספים (איך הגוף נפתר מהתוצרים עליהם אתה מדבר? לפי התאוריה שלך סילקנו את הברז שמשחרר אותם...) ההבדל ביניהם הוא בד"כ בגורמי רקע כגון מחלות או טיפולים תרופתיים (למשל כאלה שמקבלים כמותרפיה כרונית בשל ממאירויות המטולוגיות כגון CLL) או המשך עבודה בתנאי חשיפה מוגברת לשמש או קרינת UV לא מסוננת לעומת אחרים שהפנימו הסכנה, חסרי גורמי סיכון ונוהגים זהירות רבה במניעת חשיפה לשמש. בנוסף - ככל שהנזק שנגרם לעור קשה יותר הסיכון להופעה של גידולים נוספים גדול יותר.
לסיכום, אנחנו יודעים הרבה מאוד וכל מה שאנחנו יודעים מבציע על הספקולציות שלך כהזיות ואמונות טפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך
אנונימי29/12/2014על קבלת ההסבר המפורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גילוי כתמים בציפורניים וציפורן עבה
חשד לMM- כתם באצבע שלא היה קודם
נקודת חן שהתקלפה בן 56
הסרת נגע bcc מהקרקפת השתלת עור
בדיקת אולטרסאונד- סטיית מעי ואיברים
נקודת חן בקרקפת האם מסוכנת?
נגע חשוד בקרקפת ששינה את צבעו
פס שחור בציפורן ברגל- בדיקת רופא
בדיקת פט סיטי - גידולי עור מלנומה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?