מלנומה שלב 4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלנומה שלב 4
    גלילית
    21/02/2015

שלום ד״ר
    חברה טובה שלי חולה במלנומה גרורותית בmri נמצא לי פיזור די נרחב של גרורות במח ובשאר חלקי הגוף נמצא גוש החודר לעלייה הימנית של הלב וגוש פריקירדיאלי בשער הכליה השמאלית מתאימים לפיזור משני (מלנומה בשלב 4) הטיפול שהומלץ לה 10 הקרנות ו3 חודשים כדורים בשם זלברוף.
    השאלה שלי מהי תוחלת החיים במקרה כזה?? והאם הכדורים יכולים לעזור גם בגרורות במח או שזה רק לגוף?? לגבי ההקרנות הבנתי שזה רק להקלה ולא מרפא האם נכון הדבר?? אשמח אם תוכל לעזור לי ואם יש עוד טיפולים שיכולים לעזור לה במצב שלה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלנומה שלב 4

הוספת תגובה

• מלנומה שלב 4 - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    23/02/2015

נשמע שהמצב של חברתך עגום ביותר.
    הטיפול בזלבורף עושה לפעמים (בהרבה מקרים) ניסים ויכול לגרום לנסיגה של גרורות בכל הגוף די מהר. ראינו לא מעט חולים עם פיזור כמו אצל חברתך שהגרורות נסוגו כמעט לחלוטין וחזרו להרגשה טובה ותפקוד תקין.
    למרבה הצער - נכון להיום ההשפעה של התרופה במרבית החולים היא לטווח מוגבל ולכן לאחר פרקי זמן משתנים - בד"כ חודשים, במרבית החולים (לא בכולם) המחלה מתחילה לחזור. אז אפשר לנסות את אחד מהטיפולים הביולוגיים הנוספים שפותחו.
    בגדול, עם הטיפולים הקיימים כיום, במידה ותגיב טוב לטיפול, יכול לקנות לה עוד תקופה לא מבוטלת של חיים.
    בעבר חולה עם פיזור גרורות כמו שאת מתארת נחשבה לחולה טרמינאלית שימיה למרבה הצער ספורים. היום יש סיכוי לשיפור ושימור החיים לפרקי זמן משמעותיים ובלתי צפויים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו