פס שחור בבוהן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פס שחור בבוהן
    רונית
    07/04/2015

אתמול הבחנתי בפס שחור שאינו כהה לאורך הבוהן בלבד , אין סימנים בשאר הציפורניים, אין סרטן במשפחה ואני לא חשופה לשמש בכלל
    פניתי לרופא המשפחה אמר לי כי זה לא מדאיג מאחר ואין סימנים נוספים ולא קיים הפס על שאר האצבעות , הוא חושב שמדובר בשריר או חוסר ויטמינים גרם לזה , בחודש פברואבר ביצעתי בדיקות דם שגרתיים שהיו תקינים עם מחסור בויטמין די
    אני עדיין מודאגת האם יתכן ומדובר בסרטן עור ? האם הפס הזה מספיק להעיד על הסרטן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פס שחור בבוהן

הוספת תגובה

• פס שחור בבוהן - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    22/04/2015

עקרונית זה יכול להעיד על מלנומה אבל בלי לראות את צורת הפס, מימדיו והרקמה מסביב לו זו אמירה בעלמה. חזקה על רופא העור שראה את הפס שבחן גם בדרמטוסקופ. אני לא יכול לחלוק באינטרנט על תשובה שניתנה לאחר בדיקה בעין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פס בבוהן

רונית
    22/04/2015

צירפתי לך תמונה לבוהן , הפס בצבע אור דק
    אני מודאגת האם זה יכול להיות סרטן ?
    ועוד שאלה : איזה אופציות קיימות למחלות נוספות חוץ מהסרטן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פס בבוהן - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    23/04/2015

על סמך התמונה - חד משמעית לא סרטני.
    ייתכן על רקע חבלה מינימאלית, אנומליה של כלי דם, שומה תחת הציפורן.
    ממצא שפיר וחסר חשיבות.
    הכל כמובן במגבלות של איכות התמונה והעובדה שלא בוצעה בדיקה בעין - דבר שבהחלט נדרש בכל פעם שעולה חשד לנגע משמעותי בעור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פס בבוהן

רונית
    23/04/2015

תודה רבה אני נרגעתי , האם אתה ממליץ בכל זאת לפנות לבדיקת רופא עור ? צירפתי לך תמונה יותר ברורה לפס
    דרך אגב יש לי גירוד בכל הגוף שלא מוגבל באזור מסוים אלא בכל אזורי הגוף וזה מה שגרם לי פאניקה אני חוששת שעניין הגירוד הוא נפשי בגלל שפחדתי שאני חולה בסרטן !!!!!, אולם הפס מאז שבועיים לא התרחב ולא השתנה הצבע , (רק לאינפורמציה : במקרים של סרטן העור תוך כמה זמן הפס מתחיל להתרחב או להיות יותר כהה ? )
    רופא המשפחה נתן לי טליפאסט אבל לא ממש עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פס בבוהן - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    27/04/2015

בכל מקרה בדיקה באינטרנט אינה תחליף לבדיקת רופא עור בעיין.
    התופעה יכולה להיות קשורה למה שאת חווה באופןם כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו