METHOTREXAT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• METHOTREXAT
    אילנה שרון
    21/05/2015

אני בת 79. לפני שנה הופיעה אצלי מחלת עור בשם פמפיגוס וולריס. אושפזתי בשנה זו 3 פעמים וקבלתי בכל אישפוז טיפולים שונים שכמעט לא השפיעו על מחלתי. לכן הייתי מאושפזת מספר שבועות. היו לי 3 פעמים רמיסיות ובימים אלה שוב פרצו סימני המחלה
    והפעם קבלתי הוראה מהרופא לקחת METHOTREXT למשך 4 שבועות +בדיקת דם כל שבוע.
    עלי לציין שהפמפיגוס גורמת לי פצעים חמורים בפה ובלוע. המטומות ענקיות ומדממות על העור. על כל הידים והרגליים.
    ספירת הדם שלי נמוכה למדי (המוגלובין 11.2) .
    אחר שקראתי על תופאות הלוואי של התרופה, אני מאוד חוששת להתחיל בנטילת התרופה.כל מה שכתבתי לעיל הם למעשה תופעות הלוואי של התרופה הנ"ל, מה עלול לקרות לי ?כי הרי תופעות אלה קיימות אצלי אפילו בטרם לקחתי תרופה זו.
    פרט לפמפיגוס עלי לציין שלפני כ-7 שנים אובחנתי כחולה בלימפומה נון הודצקינס ולאחר סדרותשל טיפולים כימוטרפיים וביולוגיים מבחינה זו מצבי שקט.
    מצפה לעזרתכם. את התרופה הנ"ל בינתיים אינני נוטלת.
    בתודה אילנה שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    METHOTREXAT

הוספת תגובה

• METHOTREXAT - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    26/05/2015

בעיקרון זה לא הפורום לייעוץ בנושא פמפיגוס אבל בכ"ז האם את נוטלת פרדניזון?
    התרופות המומלצות במצבך צריכות להיות אימורן או סלספט. מטוטרקסאט פחות מתאימה לעניות דעתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו