ממצא חשוד על הפדחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא חשוד על הפדחת
    ולדי
    19/06/2015

שלום דוקטור לי-און,

אני פונה אליך לפי בקשתו של אחי, בן 44.
    לפני כשנה גדלה אצלו גולה על הפדחת, אך הוא התעלם ממנה, ופנה לרופאת עור רק עכשיו.

לאחר בדיקה באמצאות דרמטוסקופ, הרופאה מצד אחד רשמה ברשימת האבחונות "Benign skin tumor", אך מצד שני בפירוט היא רשמה "חשש ל-NMSC" ואחי הופנה לחירורג פלסטי לצורך הסרת הנגע.

כירורג פלסטי בדק את הנגע, אמר שהוא לא יודע מה זה יכול להיות, אך לטענתו לא כדאי להסיר את הנגע בשלמותו כי הוא גדול מידי (כ-1.5 ס"מ), אלא לקחת ביאופסיה. יש לו תור לביופסיה לעוד 3 שבועות.

אני מצרף תמונה של הממצא. מצטער על האיכות, זה המקסימום שיכולתי להוציא מהמצמה.

השאלות שלי:
    1) האם לדעתך כדאי לנו להתעקש על הסרת הנגע בשלמותו, או שאפשר להשלים אם הגישה של קודם ביאופיה ואז להחליט?
    2) האם לדעתך עלינו לחפש רופאים פרטיים על מנת לזרז את התהליך, או שאפשר להמתין ולעשות הכל דרך קופת חולים? עד כמה המצב נראה לך דחוף?

נכון לעכשיו אנחנו באי-וודאות מוחלטת ולא יודעים איך עדיף לפעול.

תודה מראש,
    ולדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצא חשוד על הפדחת

הוספת תגובה

• ממצא חשוד על הפדחת - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    22/06/2015

אין לי שום אפשרות לקבוע אבחנה על סמך הצילום שצירפת. אני מעריך שמדובר בנגע שפיר ולכן הגיוני להסתפק בביופסיה אבחנתית ורק אז להחליט אם לבצע הסרה שלמה שבמקרה של ממאירות תחייב גם כריתת שוליים רחבים ותותיר פגם אסטטי גדול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו