נקודות חן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודות חן
    שי
    08/05/2008

שלום שמי שי אנ בן 15 צבע עורי בהיר עיניים ירוקות שער שחור...
    יש לי ממעלה מ50 נקודות חן רובן על הידיים חלקן בולטות
    והרבה על הצוואר שכולם בולטות על הצוואר בזמן האחרון אני מגלה אצלי נקודות חן חדשות באזורים שונים בלי חשיפה לשמש בכלל ...
    מה הסיכויים לסרטן העור שיש לי ממעלה ל50 שומות שחלקן בולט החוצה ?
    אשמח לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודות חן

הוספת תגובה

• ועוד משהו..

שי
    08/05/2008

אני לא יודע עם זה קשור אך יש לי איזה 3 כאלו שלופחיות קטנות מאוד מאוד על הפנים שלא נעלמות שאחת בפנים אדומה ושער הם לוחצים עליהם נהיות אדומות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי לחלות במלנומה

ד``ר ניר נתנזון
    08/05/2008

ריבוי שומות (לא משנה אם הן הןלטות או לא) מהווה גורם סיכון לחלות במלנומה. ככל שיש לאדם יותר שומות סיכוייו לחלות גבוהים יותר. לפיכך, כל עוד מופיעות לך שומות חדשות (והן צפויות להמשיך ולהופיע לפחות עד גיל 20- ולרוב גם עד גיל 40) סיכוייך הולכים וגדלים.
    בסרות הרפואית מקובל כי לאדם בעל ריבוי שומות סיכוי שלעד פי 10 לחלות במלנומה בהשוואה לאדם ללא ריבוי שומות.
    מאחר שהסיכוי של גבר יהודי יליד ישראל לחלות במלנומה לאורך כל חיו הוא כ-2.5% (אחד מכל 40), הרי ריבוי שומות מעלה סיכוי זה (תיאורטית!) לעד 25%.

מסקנה: יש להמעיט בחשיפה לשמש ולהיות במעקב תכוף (לפחות פעמיים בשנה) אצל רופא עור.

בריאות שלמה,
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

שי
    08/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו