נקודת חן על השפתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודת חן על השפתיים
    מירב
    16/05/2008

בת 36,יש לי נקודת חן על השפתיים, שטוחה, צבע אחיד, 3 מ"מ . שמתי לב אליה רק לאחרונה וממש לא זכור לי אם היתה שם תמיד בגודל אחר, ישנן נקודות חן דומות בפנים כבר שנים, ללא שינוי. רופא העור הפנה אותי לפלסטיקאי לביובפסיה , התור נקבע לסוף יולי (!) , האם כדאי למהר עם הביופסיה? לפי המידע שקראתי, אם חלילה זה ממאיר רצוי להתחיל בטיפול מיידי , חודשיים וחצי המתנה נראה לי זמן ממושך מדי....
    אודה על תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן על השפתיים

הוספת תגובה

• קראתי על המיפוי

מירב
    16/05/2008

ושאלתי ....האם המיפוי חוסך ביופסיות מיותרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפו שומות

ד``ר ניר נתנזון
    16/05/2008

מיפוי שומות אכן מקטין משמעותית את מספר הביופסיות המבוצעות, ביחוד אצל אנשים מרובי שומות.
    הסיבה היא האובייקטיביות של התיעוד (צילום הכל גופי), המאפשר מעקב אחר שינויים וגילויים, והיכולת של דרמוסקופיה להבדיל בסבירות גבוהה בין מלנומה לשומה תקינה.

בריאות שלמה

ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן על השפתיים

ד``ר ניר נתנזון
    16/05/2008

רק רופא העור שבדק אותך יוכל להגיד לך עד כמה לדעתו הממצא חשוד ולקבוע את דחיפות הביופסיה.
    קצב ההתקדמות האמיתי של מלנומה אינו ידוע,ובוודאי שאינו אחיד וזהה אצל כל האנשים. לכן זמן המתנה סביר לאחד יכול היות בעייתי לאחר.
    בכל מקרה יש הרבה פלסטיקאים בקופת החולים ותוכלי לבצע סקר תורים מהיר.

בריאות שלמה,

ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו