תחבושת אטומה למים לאחר הסרת שומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחבושת אטומה למים לאחר הסרת שומה
    חן
    04/09/2016

האם לאחר הסרת שומה מהעור (בגב), הכירורג חובש את המקום בתחבושת אטומה למים (כדי להתקלח)?

מה עושים כאשר הנגע שצריך להסיר נמצא באזור שמועד להזדהם בנקל כמו עכוז?

לאחר כמה זמן אפשר להסיר תחבושת ולאחר כמה זמן את התפרים?

האם צריך תחבושת להחליף תחבושת?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תחבושת אטומה למים לאחר הסרת שומה - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    12/09/2016

הגישה לטיפול בפצעים אחרי ניתוח שונה מרופא לרופא וקשורה בניסיון, חינוך, ורקע מדעי שונה. התשובה היא על בסיס הגישה שלי ואינה בהכרח זו של רופא מנתח אחר.
    בעיקרון עדיף שהמקום לא יהיה חבוש בתחבושת אטומה העלולה לגרום להתרבות חיידקים וזיהום. אם רוצים להתקלח אפשר לשים את התחבושת האטומה לפני המקלחת ולהסיר לאחר מכן. לחילופין אפשר מקלחת ספוג בלי להרטיב את המקום או מקלחת צרפתית...;-))
    כן כדאי לכסות את הפצע עם תחבושת ומשחה שומנית (אנטיביוטית או לא) והחל מאחרי 3 ימים מהניתוח להחליף פעמיים ביום עם רחצה במיים וסבון עד הוצאת התפרים.
    הוצאת התפרים צריכה להיות בד"כ בין שבוע ועד 10 ימים לאחר הניתוח אלא אם מדובר באזורים מיוחדים עם מתח גדול במיוחד שאז אפשר להשאיר את התפרים עוד מספר ימים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה משיגים תחבושת אטומה למים?

חן
    15/09/2016

בבית מרקחת של קופת חולים וגם בחנויות הפארם אמרו לי שאין להם תחבושת אטומה למים אלא רק פלסטר, הבעיה שניסיתי פלסטר כזה מבלי שעשיתי ניתוח וזה לא אטום למים למרות שכתוב על האריזה שכן. אם כך היכן בכל זאת משיגים תחבושת אטומה למים?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה משיגים תחבושת אטומה למים? - תגובה

ד``ר לי-און גלעד
    15/09/2016

הפלסטר נקרא TEGADERM.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר לי-און גלעד תודה רבה ושנה טובה

חן
    16/09/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו